DAGENS INSPIRATION: NICOLAJ NEDBRYDER TABU…!

19. juli 2014

Jeg stødte på det her billede med tilhørende tekst på Facebook et par dage siden, som fangede min opmærksomhed og som I kan se, også andres! Stomiposer er stadig et tabu, trods det, at mange danskere har dem. Jeg synes Nicolaj er rigtig sej og tænkte, at det kunne være spændende for jer at få hans historie, som er meget inspirerende. Og understrege endnu engang, ikke at dømme noget man ikke ved noget om på forhånd og hvor vigtigt moralsk støtte er.

Ikke alle stomister har det lige nemt, så jeg støtter kampen for at nedbryde tabuet omkring at have stomi. Tabu eller ej, mit navn er Nicolaj og jeg har stomi og sådan ser det ud efter operationen og nu. Hvil i dig selv og vær glad – Vejen til et smertefrit liv!  Ha’ en dejlig dag (Det er jo bare en pose)

Nicolaj var så sød at fortælle hans historie, så jeg kunne dele den med jer her på bloggen:

“Jeg hedder Nicolaj og er 21 år og bor normalt i Herlev men arbejder nu som guide på Gran Canaria for Star Tour. Jeg har haft tarmsygdommen Colitis Ulcerosa siden jeg var ca. 15 år, som betyder jeg har haft betændt tyktarm, ca. 8 cm men kunne holde det under kontrol med medicin, som jeg tog dagligt. Indtil operationen havde jeg kun haft to udbrud og begge gange var det fordi jeg var i udlandet. Så min teori er, at det er de fremmede bakterier. Jeg kunne så stoppe det med nogle stick-piller. Når det gik i udbrud betød det 20-30 besøg på WC men ren blod som afføring. Da jeg så havde været guide i 2 måneders tid skete det så igen, men denne gang virkede mine stick-piller ikke og selvom jeg fik stærkere og stærkere medicin hjalp det ikke. Jeg blev til sidst indlag, da jeg var på WC ca 15 timer ud af døgnets 24 timer. Det var på Gran Canaria hvor jeg lå i lidt over 2 uger. Medicinen blev trinvis forstærket fordi der ikke skete forbedringer. Jeg havde samtidig kontakt med danske læger for at høre om de gjorde det rigtige og de ville have gjort det samme derhjemme sagde de. Efter at have prøvet flere forskellige former for medicin, var der kun to muligheder tilbage og det var en medicinsk vej som hedder remicade som koster 30.000 (skulle selvfølgelig ikke selv betale) og kunne have mange slemme bivirkninger hvis man havde andre sygdomme som hiv osv. og det kunne vi ikke nå at teste mig for, da vi ikke havde tid til det. Den anden mulighed var at få stomi og jeg var enig med familien om, at jeg skulle hjem for disse undersøgelser.

Vi havde en krig med at få mig hjem, fordi jeg ikke kunne få en FTF (fit to flight), men efter at jeg havde snakket med lægen fik jeg lov alligevel, selvom det ikke var ansvarligt, men jeg var glad for, at jeg kunne komme hjem. De 5,5 timer hjem var et helvede. Da jeg så kom hjem blev jeg undersøgt og betændelsen var gået fra 20 cm til 2 meter på få dage. Vi gav så den medicinske vej et forsøg og vi troede virkelig på det, men de to nætter vi prøvede de havde jeg krampe anfald hvor jeg skreg og græd hele natten så kom den medicinske læge og sagde at han ville have at jeg skulle opereres dagen efter, da jeg ellers ikke ville have mange dage at leve i (han sagde det på en pænere måde). Jeg var der blevet indstillet på at få stomi og tænkte at mit liv var forbi. Jeg kunne ikke se noget positivt i livet i denne periode.

Tiden efter operertionen var også et forfærdelig, poserne faldt af og jeg kunne ikke bevæge mig ud af en dør. Jeg havde også dårligt omkring mig selv da jeg var blevet ret lille efter operationen, inden da var jeg ret veltrænet så det var et kæmpe slag på selvtilliden. Da jeg endelig fik de produkter som passede mig, begyndte jeg at få lidt mere selvtillid og jeg kunne træne igen og se resultater, så blev det endnu bedre (det skal siges at jeg havde højtårn selvtillid inden stomi) og ja siden er det faktisk gået fremad. Jeg slog op med min kæreste da jeg blev guide, da vi havde været sammen i 3 måneder og aftalte, at vi faktisk ikke skulle være kærester men det blev vi så, vi fandt så sammen da jeg blev syg og er stadig sammen dagen i dag, så hun har været en kæmpe stor hjælp. Skylder hende så meget!

Som person har jeg altid været fyldt med energi og været meget retfærdigheds orienteret og kærlig. Jeg ved, at der er nogle mennesker som er værd at gemme på og andre som ikke er!

Hilsen stomisten Nicolaj fra Gran Canaria”

17 kommentarer til “DAGENS INSPIRATION: NICOLAJ NEDBRYDER TABU…!”

 1. Hej irina,
  tak for at du tar et så seriøst emne ind på din blog !! Det var meget forfriskende at læse, og det vidner om, at du har interesse i andre menneskers liv – og ikke kun lever i en bobel med fester, druk, ferier, dyre restauranter, nyt tøj osv. som man ser på SÅ mange andre blogs for tiden..
  Jeg lever selv med samme sygdom som beskrevet i dit indlæg, jeg er bare (heldigvis!!!!) ikke blevet opereret. Det er en dum sygom..
  Fortsæt det gode arbejde med bloggen. Bedste sommerhilsner.

 2. Mette Engstrøm

  Hej Irina
  1000 TAK for at du tager dette op.
  Jeg har selv Morbus crohn, som er en søster sygdom til Colitis.
  i 2012 hvor jeg var 22 år fik jeg ved en planlagt operation fjernet 40cm tyndtarm og 10cm tyktarm. Min tarm var så ødelagt at gjorde de det ikke ville der gå hul.
  Operationen gik godt ‘troede de’. Dog ville de meget stærke smerter efter operationen ikke forsvinde og jeg lå bare og skreg til sidst. De næste dage blev værre, men lægerne gjorde intet. Først 5 dage efter da jeg næsten var halv død valgte de at scanne mig, det viste sig, at de ikke havde syet de 2 tarm ender ordenlig sammen, så der var hul og alt afføring mm var løbet ud i min krop og forgiftet den.,
  Jeg røg akut på operations bordet, inden da havde lægerne bedt min familie om at tage afsked med mig, da de ikke vidste om jeg ville overleve.
  Jeg overlevede heldigvis, men vågnede med en stomi . BOM BOM. Hele min verden brast sammen lige der. Men nåede ikke at tænke så meget over det, før noget nyt kom. på grund at alt det der var røget ud i min krop, kom der store bylder som angreb mine organer, de prøvede simpelthen at kvæle dem. Så endnu en operation måtte jeg igennem.
  Jeg var igennem 6 store operationer i maven på 10 dage, de var i narkose. Jeg var flere igennem som ikke var i narkose.
  De var ved at miste mig flere gange, på grund af sjusk.
  Jeg var indlagt 1½måned, og det var et helvede. Det var os et helvede at komme tilbage til dagligdagen igen. Jeg havde på det tidspunkt en datter på 4år, som efterfølgende reagerede voldsomt.
  Der gik lang tid med at vænne mig til at have stomi. Jeg følte mig ulækker og anderledes. Jeg gemte mig..
  I næste måned er det 2 år siden jeg fik min ven på maven. Ja, jeg kalder det min ven. For havde man ikke kunne lave stomi, så var jeg her ikke i dag. Jeg viste den for første gang frem offentlig for et par dage siden på stranden. Og hoold nu op hvor folk de gloede og pegedem og ja nogle unge piger sagde os jeg var ulækker. Før ville jeg blive ked af det. Men, rystede bare på hovedet på grund af deres uvidenhed 🙂
  RIGTIG mange ved ikke hvad en stomi er, og dem der ved en smule syntes tit det er ulækkert.
  Men ærlig talt. I har afføring ud af numsen, og jeg har ud af maven.
  Og jeg er ikke afhængig af et toilet, som mange andre er :b
  Jeg har mit “toilet” med mig ..

  Endnu engang tak for at tage dette emne op.

  Mange sommer hilsner Mette
  Som nu er nybagt mor til en lille dreng, og stolt viser sig frem i bikini.

 3. Tak for ros søde, jeg synes at det er sejt at du viser dig frem i bikini og der er jo intet mærkeligt ved en stomi pose og det er vigtigt at understrege det 🙂

 4. Tebernüşbey Merhaba ittifak inşaat sağlık kent evlerini 2013 nisan ayında teslim edeceğini söyledi fakat eletrik su ve doğalgaz abonelikleri daire teslimden sonra tamamen alıcıya bırakılıyor.
  eğer iskan ve tapu olayı çözelmez ise alıcılar bu evlerde şantiye elektiriği ve doğalgazı ilemi oturacaklar yoksa bunun bir çözümü
  varmı.

 5. I love what you guys are up too. This type of clever work and reporting!
  Keep up the great works guys I’ve you guys to my own blogroll.

 6. Hi, i feel that i saw you visited my web site so i came to
  return the want?.I’m trying to in finding things to improve my website!I suppose its ok
  to use some of your ideas!!

 7. Hey there I am so excited I found your blog page, I really
  found you by mistake, while I was looking on Aol for something else, Anyways I am here now and would just like to say thank you for a
  tremendous post and a all round exciting blog (I also love the theme/design), I don’t
  have time to browse it all at the minute but I have saved it and also included your RSS feeds, so when I have time I will be back to read more,
  Please do keep up the fantastic job.

 8. I have been browsing online more than 3 hours today, yet I never found any interesting article like yours.
  It is pretty worth enough for me. In my opinion, if all website
  owners and bloggers made good content as you did, the net will be a lot more useful than ever before.

 9. Howdy I am so glad I found your blog, I really found you by
  error, while I was searching on Yahoo for something else, Regardless I am here now and would
  just like to say thank you for a fantastic post and a all round entertaining blog
  (I also love the theme/design), I don’t have time to
  look over it all at the moment but I have bookmarked
  it and also added in your RSS feeds, so when I have time I will
  be back to read a lot more, Please do keep up the superb jo.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bestil min bog

Mest populære​

Denne website indeholder affiliate links og annoncer.

Andre blogindlæg

KOLLAGENPULVER – PRØV DET!

  annonce Oslo Skin Lab Jeg har fødselsdag her i maj måned – 35 år! I feel really great omkring min alder, men for hvert år

HVAD BRUGER MAN TIL TYKT HÅR?

annonce // Nicehair.dk Hello Beauties! The cheat code til fyldigt og tykt hår med volumen, is basically black magic. Men heldigvis har jeg testet så

NICEHAIR ØNSKER UNDER JULETRÆET

annonce Nicehair VIGTIGE BESLUTNINGER er lige rundt om hjørnet! Det er nemlig tid til at lave Xmas ønskelister. Jeg plejer at indsamle hele familiens ønskelister inden