18 TING UNDER MIN GRAVIDITET, DER IKKE ER SJOVE…MEN ER SJOVE!

25. januar 2015

Hey hunnies! I ved jo efterhånden at vi glæder os heeelt vildt til at møde vores lille guldklump og det hele har været det værd, ja ok? må lige klare fødslen også selvfølgelig! Min graviditet kommer man tættere på i den kommende sæson af “Mig og min mor” og det har ikke været nemt indtil videre – nogle ting har været meget svære at gå igennem og nogle perioder har været nemmere end forventet (ikke så mange af dem dog, hah). Men det er ikke hver dag at jeg havde hænderne op i vejret, som på billedet under optagelserne her. Den eneste passende måde at beskrive det på er vha. katte – YES, det kan jeg nemlig relatere til!

 1. Den konstante kvalme, by the way hvilken idiot har kaldet det for “morgen”-kvalme og hvorfor er der ingen der forbereder én på, hvor brutalt det er? Ikke den der after-hangover, hvor man kaster op og kan få det bedre, nej den der 24/7 i 1-2 måneder i træk kvalme. Den kvalme, hvor hvert åndetræt og hver lille bevægelser gør det 100 gange værre. Den kvalme, hvor man får endnu mere kvalme af at smage sit eget spyt og er i tvivl om man overlever. Morten kom med mini stumper af ristet rugbrød, når jeg var “på toppen”, men måtte ikke komme for tæt på, fordi hans parfume, sæbe, deo, whatever gav mig endnu mere kvalme og samtidig ville jeg alligevel have han skulle holde om mig konstant, imens jeg stønnede “Du forstååååååår mig ikkeeeee?!” Det var ret sørgeligt, yes! Det endte med, at jeg var kærester med sofaen i 2 måneder og endte med at hade den også.

2. Hvorfor har jeg sååå ondt i hovedet og hvor er al min energi?! Sove? Sove sove sove!!! SOVE!

3. Alle er f*cking eksperter og ved alt om graviditet, fødsel og babyer? især dem der ikke har børn! Du må ikke spise det, du må ikke drikke det, du må ikke bruge den creme, du må ikke bruge parfume, du må ikke bruge neglelak, du må ikke bruge makeup. CAN I BREATHE? Hold nu?. or I will hit you!

4. Der er ingen der gider høre dit brok! Nogle gange vil man bare gerne have lidt sympati. og de eneste der faktisk forstår dig lidt er andre gravide og dem der lige har født. Der er sååå håååårdt det hele?

5. Din blære bliver f*cked fra ca. halvvejs i graviditeten! Den bliver fuldstændig mishandlet og til sidst kan man ikke mærke forskel om man rent faktisk skal tisse, men man vænner sig bare lige til at gå på toilettet hver 2. minut – JUST IN CASE!

6. Perioder, hvor ALT gør ondt – alle knogler, muskler, you know? bryster, fødder, ryg, errrthang! Og alt svulmer op, ikke kun bryster, fødder og hænder? aaaalt, people!!! Man får en alt for emotional love/hate relationship til ens partner, og man er virkelig kvalmende søde og forelskede og svæver på alle de lyserøde skyer der er, men når smertene kommer så er der jo “heldigvis” en man kan bebrejde for det og det er ikke babyen, det er éns kæreste! Den sædvanlige “You did this to me!!!” og “lad mig være?”?

7. Du kan glemme alt om at ligge behageligt og der var ikke plads nok til mig nogen steder! Der er afterparty med dine organer hver aften! Jeg vil sove, men kan ikke sove – lidt ligesom når man kommer hjem efter for meget vodka/Redbull og hjertet bare galoperer “dauda”, men oven i det er man tyk og desværre ikke fuld nok til at falde i søvn, haha.

8. Første gang vi kunne mærke hende bevæge sig inde i maven? and freaked out!

9. Man stopper med at følge med i hvilken dag det er? (medmindre jeg skulle i skole) og når det bliver weekend skal man holde sig fra Facebook, f*ck all those happy party people! “Det er fredag!”? Tillykke, hvad skal jeg med fredag, poppe en alkoholfri øl og danse rundt om sofaen?! Jeg savner ikke byen (og det er ingen joke) – jeg er begyndt at elske Netflix og joggingtøj og har for længst pakket alle partykjolerne ned!

 10. Food?? Food now?? Where is the food? Jeg har måske lavet aftensmad 1-2 gange (måske faktisk 0 gange) under min graviditet, har faktisk bare ligget på sofaen og bedt Morten om at hente mad. Må lige takke ham for at han har holdt ud, når jeg har født, nærmere skrive et takkebrev. Jeg havde nok ikke haft hans tålmodighed! Det var en skræmmende periode, hvor jeg kunne spise ALT, ligemeget hvad det smagte af! Efterfølgende kunne jeg selvfølgelig ikke trække vejret i flere dagen and it went on like that…

og 10 kg senere…

11. Selvom der også er en del opmuntrende og lykkelige fødselshistorier, så er der RIGTIG mange mennesker der fortæller om frygtelige oplevelser, og om hvor meget man kan gå i stykker eller blive helt f*cked op efter kejsersnit. You slowly accept that you are just maybe gonna die? jo jo, det er sandt, jeg havde nærmest mentalt gået i sådan en “det her-er-mine-sidste-dage-zone”!

12. Humørsvingninger på HØJT NIVEAU! Enten så er alt ok, endda pisse godt, men et par timer efter kan vi have denne her situation:

13. Efter 28. uge begyndte meget af mit tøj decideret at gå i stykker, selv graviditetstøj! Var IKKE tilfreds og blev nærmest sur, når Morten sagde at jeg var smuk og lækker oven i det! En overvældende fase og man er i tvivl om man nu kan klare det hele. HOLY F? hvad var det? Hvorfor er der noget der sparker ned i min vajay-jay?

14. Will I EVER be pretty again?? Hvorfor er mit ansigt svulmet op x 3 når jeg vågner, jeg har set bedre ud efter hårde byture altså!

15. Okay, sexy time? ja, vi kan lige så godt være ærlige og komme ind på det, det bliver selvf sværere med maven. Og nu efter 30. uger? yes, thats the bitter truth!!! Jeg ser sådan ud når Morten nærmer sig?.

eller hvis han er rigtig heldig?.

16. Når jeg er på besøg hos min mor, hvilket jeg er oftere og oftere efterhånden, for der behøver jeg slet ikke at rejse mig!

17. Når Morten prøver at få mig ud hjemmefra og lave noget spontant?

18. Her på det sidste når jeg panikker og tror, at hun er på vej ud…

og Morten også får et chok?

56 kommentarer til “18 TING UNDER MIN GRAVIDITET, DER IKKE ER SJOVE…MEN ER SJOVE!”

 1. Christina Hansen

  Hej Irina 🙂
  Super hyggeligt at læse din blog, jeg er mor til en dreng på 9 mdr, så kan nikke genkende til maaaaange af de oplevelser du har.
  Først og fremmest, det med at det ikke er hårdt at være gravid og at det ikke er en sygdom, dem der siger det har ikke prøvet at blive syg af sin graviditet, fordi kroppen går helt amok. Jeg brækkede mig fra uge 7 til unde fødslen. Og nogen gange var det op til 15 gange, så jeg var ikke 5 Potter pis værd, som man siger 😉 så kan virkelig godt følge dig i at alle de uvante ting der sker med ens krop kan godt være pænt irriterende og hårde, og man er mange gange dårlig. Dem der ikke har oplevet det, de er bare super heldige. En anden ting var at sidst var der en på din fb side der skrev at rigtige kvinder føder uden smertelindring. Føj jeg blev harm, en rigtig kvinde gør hvad der er bedst for hende selv og hendes krop og selvfølgelig for hendes baby. Jeg skulle have en blokade og det var jo guldværd, den gjorde at jeg som første gangs fødende havde født efter 4 timer hvilket er hurtigt, og det er det mest seje, vildeste, smukkeste, ja det er det bedste jeg nogensinde har præsteret.

  Puhhaaa jeg ville enlig bare sige lyt til dig selv, og tro på at hvad du gør er det rigtige, det er nemlig det en rigtig kvinde gør 😉

 2. Puha, det lyder hårdt (hårdere end min “lille” kvalmeperiode)! Altså mange kvinder ude på landet i Ukraine hvor jeg kommer fra, føder hjemme, men undskyld mig jeg vil da hellere på hospitalet og få al den bedøvelse jeg skal bruge, hvis det gør min fødsel nemmere. Synes, det er noget mærkelig noget at man er mere kvinde af det ene og det andet. Så kan man også sige man er mere kvinde når man har 6 børn i stedet for 1 barn osv. 🙂

 3. Åh hvor jeg elsker dine indlæg, din ærlighed og dine synspunkter! Specielt omkring graviditet. Det er rart med én der er så hudløst ærlig og trods de knap så fede ting der følger med en graviditet, formår du alligevel at forklare det på den mest underholdende måde – og jeg glæder mig selv endnu mere efter at have fulgt med i dine indlæg! Tak fordi du er som du er!

 4. Årha Irina, jeg er ikke gravid eller mor (selvom du virker til at tro, at 99% af dine læsere er netop det), men derimod en studerende, og jeg er FLAD af grin over det her indlæg. Jeg kan nærmest mærke din frustration og glæde

 5. Christina Hansen

  Ja altså under min fødsel fik jeg lige sendt en hyldest til kvinder i Afrika der fødte uden smertelindring

 6. Tak Pernille… man føler sig helt awesome efter sådan et kommentar <3 Havde jeg lige brug for, hehe

 7. Århhhh endnu et fantastisk indlæg.. er smadret af grin.. virkelig godt skrevet!!! Er nybagt mor, men gud hvor har det rart at være gravid samtidigt med dig.. -når man ligger krøllet sammen og har ondt af sig selv, så er der rart at vide at man ikke er alene

 8. Åååh jeg elsker når du laver denne slags indlæg 😀 sidder specielt med et kæmpe smil pga de pokkers katte haha!!
  Du er SMUK gravid 🙂

 9. Genialt indlæg. Sidder og venter til glukosebelastning. Der her indlæg hjalp på humøret 🙂 er 29+4 og kan genkende en del ting 🙂

 10. Hahahahahaha!!! Spot on ☺️ tak for din ærlighed. Jeg er kun 23+4, men gennemlever alle dine punkter allerede. Det er så hårdt!! Haha! Tak for at give mig en god start på dagen, selvom jeg virkelig troede den ville blive dårlig, efter jeg så tallet på vægten.

 11. Åhhhhh Irina – hvor er det godt, var lige ved at tisse i bukserne her på jobbet:) Jeg er selv i uge 9 og hold nu kæft hvor den kvalme, de ømme bryster og ALT det andet bare tager livet af én… Ofte har jeg bare lyst til at efterlade min krop på sofaen, og GÅ:)

  Ellers nyder jeg at læse dine mommy indlæg og se at det ikke er mig der overdriver, selvom jeg ikke er så langt endnu, jeg kan FULDT UD forstå det du skriver og fedt at du er ærlig, for indtil videre har alt sgu ikke været fantastisk, nok nærmere det modsatte – keep it up:)

  Hvis du selv har lyst til at godt grin, og nu hvor du nærmer dig fødsel, så tjek “mor til 2” (tror også hun er her på BloggerDL, og ellers facebook) ud og hendes indlæg hvor anonyme kvinder har sendt deres historier fra barselsgangen, det er sjovt og IK skræmmende;)

 12. Jeg er flad af grin! HAHHAHAHAHA!
  Det er sindsygt sjovt! 😀

  Pøj pøj med det hele der venter forude! <3

 13. Sjovt nok hører man mest om de lange voldsomme fødsler. Min fødsel var relativ hurtig, uden bedøvelse og en god oplevelse.. Veer gør ondt – men for mig var de udholdelige.. Det er klart en af de bedste dage i mit liv – fantastisk at få en lille varm baby op på maven – det er virkelig utroligt at kroppen kan skabe sådan et lille væsen.. Min graviditet var også ok – men havde også en del kvalme, havde tre uger hvor jeg bogstaveligt boede på toilettet, kastede op hele tiden.. Efterfølgende et par måneder med aften kvalme og opkast, men aftog derefter, så jeg kun havde lidt kvalme. De tre uger med meget kvalme var uudholdelige – jeg fortrød næsten graviditeten og havde så ondt af mig selv, gjorde det ikke bedre at familie og venner ikke kendte til graviditeten og at min afsluttende opgave skulle færdiggøres indenfor de uger;)

  Nu sidder jeg så her med en snart syv uger gammel datter sovende i min arm, hun er skøn og al kvalmen værd!:)

  Frygt ikke fødslen, blir en god dag 🙂

 14. Hold nu kaje, hvor jeg elsker din humør. Sidder her hos lægen i venteværelset og klukgriner – må bide mig selv alvorligt i læben

 15. Hihiii! Neeej, hvor ville jeg ønske, jeg havde læst de comebacks under BEGGE mine graviditeter. Lær-nu-at-lukke-røven-folks!!

  Og Irina: Fantastisk indlæg – har så meget sympati med dig. Håber kvalme og og svimmelhed er på retur.

  //Marie

 16. Det kan jeg godt forestille mig at hun er, hihi! Jeg havde så dårlig samvittighed da jeg følte at jeg “gav op” under kvalmeperioden, det var faktisk det værste af det hele, lige nu er alt til at holde ud, så længe jeg ikke har kvalme 🙂

 17. Heheh, må lige tjekke det ud! Og det eneste fantastiske ved graviditeten (efter min mening) er selvfølgelig resultatet, hvem synes ellers det er fedt at blive tyk, øm, have smerter og bøvse og prutte konstant – hvem nyder det? Sadomasochister? 😀 Men nej, der er sikkert nogle der nyder det, så nu skal jeg ikke komme for godt igange hehe

 18. Monica Figgé Jensen

  Du er så dejligt ærlig og med dine gif’s gør det bare så meget sjovere 🙂
  Jeg kender det alt for godt og det er ikke sjovt som gravid, men alligevel sjovt 🙂
  Jeg var rædselsslagen for at sprække fra den ene ende til den anden og læste om grader af bristninger, klip osv. Jeg fandt så heldigvis ud af, at de helt slemme bristninger er meget sjældne, så det kan jeg berolige dig med 🙂
  Hvorfor er det egentligt lige, at andre altid skal fortælle skrækfødsler til gravide? Hvad får de lige ud af det og hvorfor skal man lige skræmme gravide? Det er mig en gåde. Jeg havde veer i 37 timer og fik at vide af både min søster, der har født 3 børn, som jeg snakkede i telefon med på vej til hospitalet og af jordemoderen, da vi kom ind på fødeafdelingen, at jeg virkede til at have meget overskud 🙂 Min søster spurgte også om jeg var sikker på, at jeg var i fødsel og på det tidspunkt havde jeg haft veer i 32 timer, så jeg var sikker 😉
  Jeg havde bare læst mig frem til, at det var vigtigt at slappe af så godt som muligt i vepauserne for at give overskud til selve pressefasen, så jeg slappede af alt det jeg kunne og koncentrede mig fuldt ud om veerne, når de var det. Jeg syntes ikke veerne var slemme i lang tid. Først de sidste 1½ time (inkl. pressefasen) var de lidt stride, så selvom min fødsel var lang, så var det god. Jeg fik grad 1 bristninger, som skulle syes lidt, men det er jo mere eller mindre små rifter.

 19. Heidi Andreasen

  Hahaha, aldrig før har jeg grinet så meget over et blogindlæg! Og geniale gifs :’D
  Er selv i uge 17, og begynder lidt at frygte whats to come. Især nu 😛
  Men tak for dit fede indlæg, that made my day

 20. Uha, det er mange timer… men ja, jegm å forholde mig rolig også og bare fokusere! Lige nu glæder jeg mig så meget til at se hende at jeg føler jeg kan klare alt der skal til!

 21. Pernille Alfrida

  Jeg sidder i sengen og læser dette indlæg, kæresten sover ved siden af… Og jeg griner HØJlydt flere gange! Jeg er fast læser, nærmest fra din dag 1 som blogger, men dette er vidst min første kommentar. Det er det sjoveste indlæg du har skrevet efter min mening. Jeg kan mærke din ærlighed og åbenhed, og så dør jeg bare af grin over din måde at få det formuleret med de rette ord! men også kattevideoerne der lige understreger

 22. Hej Irina

  Jeg er næsten halvvejs i min graviditet og når jeg læser dette indlæg kan jeg ikke lade være med at smile, for min start har været ligesom din med kvalme de første 3 mdr. Og jeg kan så meget relatere til det du skriver. For der er ikke så mange jeg kender der kan forstå mig.

  Men bare den måde du skriver det må, så kan man ikke andet end at smile, det er så sødt skrevet 🙂

  Held og lykke med din graviditet!

 23. Jaaaarmen altså, et herligt indlæg, kan slet ikke stoppe med at grine igen! Jeg kan genkende det hele!! 😀

  Min dreng er knap 9 måneder og min oplevelse af at være gravid, var nøjagtig som du beskriver – ingen gad høre på dit brok.. “Det er jo ikke en sygdom at være gravid!”, så luk dog røven, det er fandme heller ikke en dans på roser 😉

  Og jeg var overbevist om, pga. alle de skrækhistorier man hører, at jeg ville være på nippet til at kradse af når jeg skulle føde. Jeg sad tilbage med følelsen af “var det dét?!”, så hvis du vil læse en solskinshistorie af en fødsel, så tag et kig på mformette.dk 🙂

  Tak for en underholdende blog!!

 24. Hej Pernille… hvor er det vildt, at du ahr fulgt med så længe, det gør mig sku meget glad <3

  Jeg elsker katte og har fulgt en af mine gravide kattes graviditet 2 gange og nu hvor jeg selv er gravid, så kan jeg bare relatere så meget til hvordan jeg så hun bevægede sig dengang osv… I feel her, haha! Tak for din kommentar!

 25. Hold nu op hvor er du skov altså 🙂 Det var lige dagens griner mens man ligger her i sengen med hovedpine og træthed! Er 17+2 og kan allerede sætter mig SÅ meget ind i de fleste ting haha det var fedt skrevet! 🙂

 26. Shit hvor er du sjov 🙂 det er jo decideret farligt at læse din blog når man sidder på arbejdspladsen 😉

 27. Haha hvor kan jeg nikke genkendende til det meste af det du skriver. Heldigvis slap jeg for “morgen”kvalmen.
  Der er så mange der har travlt med hvad man må og ikke må, men nogle gange skal man altså bare vende det døve øre til og stole på at man også selv ved bedst ind i mellem. Fødslen topper det hele. Man har ventet på det i 9 måneder, og nu sker det endelig. Det bliver stort – glæd dig!

 28. Raniem Daibess

  jeg ELSKER dette opslag. Kan relatere til hvert enkelt ord du skriver! Sad helt og grinte for det det kunne ligeså godt passe med jeg sad og skrev det

 29. Hahahaha, århh hvor kan jeg kun relatere! Jeg er 35+4, og jeg føler mig MEGA, men graviditet skulle jo være så smukt! Yeah right..
  Tak for et godt grin

 30. Hej Irina
  Jeg husker min graviditet som super let, men kan nu stadig genkende mange af dine eksempler 😉 og genialt med katte-referencebilleder til en crazy catlady, som undertegnet 😀

 31. Hahahhaha det er så fint skrevet – virkeligt morsomt. Jeg er sikker på du nok skal blive fin igen:)

 32. Malene Jørgensen

  Taaaak for at få mig til at grine elsker din ærlighed og du har så meget ret om alt det du skriver. er selv gravid i 20 uge og igår fik jeg taget en fostervandsprøve fordi lægen mistænker Down fordi hun er lidt lille. Så efter en lang tude dag igår,Så fik dit indlæg et smil og et stort grin frem hos mig taaaak

 33. Hej Irina!
  Jeg blev anbefalet og læse det her indlæg af en veninde! Jeg fødte min fantastiske datter i juli 14 Og jeg havde en ret hård graviditet, både på det fysiske plan men også på det hormonelle og HUMØRSVINGNINGERNE, jeg havde så svært ved at snakke med folk omkring det for der var selvfølgelig ingen der kunne forstå helt hvad jeg mente, andet end dem der var gravide selv eller lige havde født, det jeg ville sige med denne kommentar er, jeg kunne ikke have formuleret det bedre selv! Jeg havde det på præcis samme måde!! endelig en der kan beskrive de ting som ingen fortæller en inden 😉 SPOT ON! Tak for et godt indlæg, og tillykke med de fantastiske omstændigheder, P.s man kan altså godt have en god fødsel, det havde jeg 😉

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bestil min bog

Mest populære​

Denne website indeholder affiliate links og annoncer.

Andre blogindlæg

KOLLAGENPULVER – PRØV DET!

  annonce Oslo Skin Lab Jeg har fødselsdag her i maj måned – 35 år! I feel really great omkring min alder, men for hvert år

HVAD BRUGER MAN TIL TYKT HÅR?

annonce // Nicehair.dk Hello Beauties! The cheat code til fyldigt og tykt hår med volumen, is basically black magic. Men heldigvis har jeg testet så

NICEHAIR ØNSKER UNDER JULETRÆET

annonce Nicehair VIGTIGE BESLUTNINGER er lige rundt om hjørnet! Det er nemlig tid til at lave Xmas ønskelister. Jeg plejer at indsamle hele familiens ønskelister inden