MIN FØDSELSBERETNING DEL 3: BARSELSGANGEN OG HJEM

19. april 2015

Lidt forsinket, men her kommer d. 3. del af min fødselshistorie! Jeg synes måske næsten, at dette var det hårdeste – opholdet på barselsgangen. Eller nej, det var sku hårdere at føde, sådan fysisk, hvor barselsgangen var en psykisk rollercoaster for mig. Efter de lange 3 dage havde jeg viiirkelig brug for at sove ud, få spist og slappet af og det troede jeg jo, at det kunne jeg sagtens nu? nu var det hårdeste jo overstået! Uvidende mig!

DEL 1: MIN FØDSELSHISTORIE DEL 1: VEERNE GÅR I GANG?!

DEL 2: MIN FØDSELSHISTORIE DEL 2: PÅ HOSPITALET I 3 DØGN?!


 Efter fødslen blev vi kørt på barselsgangen sent om aftenen – jeg kunne ikke holde øjnene åbne overhovedet, da portøren kørte os fra fødegangen. Jeg havde Allessia liggende i mine arme og havde lyst til at kigge på hende, men faldt i søvn hele tiden. Jeg husker ikke så meget mere end at der kom en jordemor og prøvede at sige en masse til mig, men jeg faldt i søvn kort efter og fik vist ca. 4 timer sammen med Morten den nat, hvor Allessia sov i den lille vugge der bliver stillet. Jeg var ret forvirret da jeg vågnede og følte slet ikke, at jeg havde fået mere energi og pludselig gik det op for mig? shit, jeg har en baby nu, jeg kan da ikke bare ligge og sove! Og siden den nat har jeg ikke rigtig sovet på barselsgangen, måske en halv time hist og her, imens hun lå i Mortens arme. Jeg var så sindssygt energiforladt at ALT var for hårdt! Og samtidig havde jeg bare enormt svært ved at ligge hende i vuggen, for jeg følte, at jeg kun var rolig hvis jeg kiggede på hende hele tiden og kunne høre/se hende trække vejret! Hun var jo så lille! Og oven i det? så latterligt dumt som det lyder, så prøvede jeg ikke at drikke for meget og slet ikke spise, for jeg skulle BARE SLET IKKE på toilettet in any way, det kan jeg love jer for! Kvinderne forstår hvad jeg snakker om! Jeg kom også først i bad på 2. dagen tror jeg vist og det var ikke sjovt heller, I kommer til at se på TV hvor grå jeg var i hovedet efter fødslen, så jeg kunne ikke trække den længere. Det jeg prøver at sige vel er, at det var hårdt pludselig at være så bekymret for sin lille bebs og havde alle de her eftersmerter, så man også have de ting at døje med.

foto 2

foto 1

Morten var MEGET bedre end mig til at håndtere det hele på barselsgangen og han tog ret meget styringen (var så heller ikke ham, der lige har været igennem en fødsel, heh). Men jo jo, han var også meget træt. Jeg følte mig som verdens dårligste mor? seriøst, for jeg var bare forvirret og konfus og havde mærkelige hedeture og rysteture konstant! Jeg tudede hele tiden, jeg kunne ikke rejse mig op uden at det tog en halv time. Jeg kunne ikke gå rundt med hende. I starten kunne jeg ikke engang stå op og skifte hendes ble altså! Jeg sov ikke, spiste ikke og efter sådan en fødsel som jeg havde lignede jeg bare ikke et menneske mere – det var forfærdeligt! Jeg hadede det, jeg var så frustreret oven på trætheden og jeg anede ikke hvilken dag det var, hvad klokken var, det var også ligegyldigt! Jeg var så omtåget, det var helt vildt nu hvor jeg tænker tilbage. Min mor kiggede ind til os et par gange (hun arbejder på hospitalet) og kom også med en masse mad hele tiden. Allessia havde det dog fint og der var også nogle prøver, som der skulle tages nogle af dagene. Men selvom det hele var fint, så var jeg jo ved at omkomme af bekymring konstant. Ikke, at jeg stadig ikke er det, men nu kan jeg godt sove når hun ligger ved siden af, heh.

foto-61

foto 3

 Vi fik besøg af Allessias gudfar Ari på barselsgangen (billede) og Samanta kom også på besøg igen, og hun er jo gudmor til Allessia. Ellers kunne vi ikke overskue det helt vilde omgang gæster, da vi var mega udmattede begge to. MEST MIG! Efter 2 x epidural kunne jeg ikke støtte ordentligt på mit højre ben og min krop gjorde SÅ ONDT efter at alt bedøvelsen havde lagt sig, OMG, som om jeg var blevet banket af jernkæder jo! Plus? området ved halebenet osv. var så ømt at det, at komme op af sengen i de dage bare var et ret uoverskueligt projekt, selvom jeg prøvede. Men man kunne ikke bare hoppe op og tisse eller lige hente noget hurtigt, det var baaaare op ad bakke! Jeg kunne gå normalt ca. 2 uger efter. Dagen hvor vi skulle hjem kom! Er så glad for at vi endte med at være på Hillerød Hospital, men man vil gerne hjem efter 5 dage på hospitalet og den omgang og vi glædede os. Mine forældre kom og hentede os og vi kørte hjem til dem, hvor vi så har været her det første stykke tid indtil vi får styr på lejligheden og jeg får afleveret alle mine opgaver på skolen. Jeg synes, at det er så sjovt at se os på de her billeder, for man kan bare se hvor freaking udmattede vi er, haha! Det er gode minder!

foto 2-9

foto 4-4

 Der er stadig hårdt at være nybagte forældre, men det er blevet en del nemmere efter vi er kommet hjem! Især for mig, og især efter at det hele ikke gjorde så ondt mere og jeg kunne bevæge mig frit. Hun sover for det meste i babyreden i sengen sammen med os, for jeg kan godt lide at hun er tæt på og hvorfor skal hun ligge så langt væk og være ensom, heh. Hun elsker at komme i bad og bryder sig ikke om at få skiftet ble og tage tøj på, der skal op over hovedet, heh. Jeg er stadig mega hys og sådan er det bare, men ikke så voldsomt som på hospitalet. Morten er totalt naturtalent med børn og han er mere chilleren og beroliger mig, hvor jeg går helt i selvsving over hver lille plet hun har, you know what I mean! Jeg har jo også 2 lægeforældre og så bliver man lidt mærkelig på det punkt, heh. Hun bliver allerede en måned om nogle dage – det går godt nok stærkt, wow. Vi flytter ind i lejligheden næste uge, for nu står alt klart og der kommer vores lille familie til at få en masse dejlige minder sammen. Nogle gange må jeg næsten nive mig selv i armen over hvor heldig jeg er? ?

foto 5

xx

8 kommentarer til “MIN FØDSELSBERETNING DEL 3: BARSELSGANGEN OG HJEM”

 1. Ih, det glæder jeg mig til at se (håber det kommer på nutv.dk også).

  Mht halebenet, så har jeg hørt at kraniosakaral terapi kan hjælpe.

  Jeg døjer selv stadig lidt med mit haleben efter jeg fødte for 3,5 år siden.
  De første måneder kunne jeg heller ikke komme op – jeg sad bare fanget i sofaen og ventede på at kæresten kom hjem 😀

  Og ja, der er lige nogle dage, hvor det føles som om man aldrig bliver normal Down there igen.

 2. Hehe, ja det gør faktisk stadig ondt når jeg sidder på en bestemt måde, hmm. Det kommer på nutv 😉

 3. Aflast så meget som muligt. Jeg fik rådet at sidde på en badering (det ville jeg absolut ikke – lidt forfængelig er man vel).
  Jeg lå rigtig meget ned og ammede, og undgår stadig at sidde for længe på hårde stole

  Men i sidste ende (no pun intended!) er det jo billigt sluppet, hvis det kun går ud over halebenet 🙂

 4. Hvis hun ikke kan lide at få tøjet over hovedet, hvorfor tager du det så ikke bare ned over hendes krop?

  Især bodyer med kryds lukning eller amerikaner lukning kan tages ned over kroppen.

  Her hjemme tæller vi til 3, når det skal ned over hovedet. Det har virket helt fra start af.

  Og husk – du er verdens bedste mor! Men al begyndelse er svær ☺️

 5. Tillykke med jeres lille pige! Blev selv mor for 6 måneder siden, og husker også dagene på barselsgangen som hårde. Man er bare så overvældet og ja, træt!! Min baby ankom så også en måned for tidlig og skulle derfor tvangs fodres hver tredje time for ikke at tabe sig. Så skulle konstant amme og malke for at sætte produktion igang. Ammer du egentligt?

 6. jeg elsker måden du skriver på, det gør nærmest at man kan høre din stemme imens man læser ❤️ jeg Elsker din blog 🙂

 7. Hello, i read your blog from time to time and i own a similar one and
  i was just wondering if you get a lot of spam remarks?
  If so how do you reduce it, any plugin or anything you can recommend?
  I get so much lately it’s driving me insane so any help is very much appreciated.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bestil min bog

Mest populære​

Denne website indeholder affiliate links og annoncer.

Andre blogindlæg

KOLLAGENPULVER – PRØV DET!

  annonce Oslo Skin Lab Jeg har fødselsdag her i maj måned – 35 år! I feel really great omkring min alder, men for hvert år

HVAD BRUGER MAN TIL TYKT HÅR?

annonce // Nicehair.dk Hello Beauties! The cheat code til fyldigt og tykt hår med volumen, is basically black magic. Men heldigvis har jeg testet så

NICEHAIR ØNSKER UNDER JULETRÆET

annonce Nicehair VIGTIGE BESLUTNINGER er lige rundt om hjørnet! Det er nemlig tid til at lave Xmas ønskelister. Jeg plejer at indsamle hele familiens ønskelister inden