ALLESSIA “DET LILLE MONSTER” – NU 5 MÅNEDER ♡

27. august 2015

Her d. 23. august blev Allessia 5 måneder – WOW! Så er det allerede et halvt år næste gang! Der er sket en masse udvikling fra hendes side og Morten og jeg kalder hendes for DET LILLE MONSTER nu! Det beskriver hende bedst muligt, heh! Hun er jo mega cute… og det er dét, der redder hende, det kan jeg godt fortælle jer, hah. Men vi kalder hende også prutti og prinsesse og jeg er ligeglad med hvad eksperterne siger om, at man ikke må.

Udover det, så er hun er virkelig ved at finde hendes stemme – jeg får et chok hver gang hun lige skal teste stemmen. I ved, når de bare lige skriger i de der 3 sekunder for at gøre sig bemærket, jeeeez man har ringen for ørene et par minutter efter. Hun har ikke ondt i tænderne mere og heller ikke så meget vokseværk mere, så på det punkt er det blevet bedre, men hun er alt for aktiv til mit og Mortens energiniveau, hah. Lad os tage i forgårs som eksempel. Jeg var alene hjemme og blev vildt sulten og vi har brug for at handle ind asap, men jeg ville lige spise lidt inden, for ellers ender man med at købe ALT på tom mave, kender I det…? Allessia var UMULIG, UTRÆTTELIG og UMÆTTELIG! Det endte med, at jeg brændte 2 pakker kylling på, imens jeg skyndte mig at blande mere mme til hende og underholde med lidt dansen foran hende samtidig, så vi kunne komme ud hjemmefra!

IMG_4343

NAME IT BODY + BUKSER: HER  (HUN SIDDER I EN GRACO GYNGE)

Selvom det er crazy udmattende for tiden, så er hun jo blevet den sjoveste – der er en masse nye lyde og hun spiser grød og frugtmos (in the funniest way). Hun er mere observerende og hun har lært at give kram, SÅÅÅÅ CUTE! Noget som vi også nyder, er badetid (der er hun stille, thank God). Det kan hun godt lide. Vi har nu også en Regnskov Jumperoo til hende til samlingen, som var ligeså stor success, som vi havde håbet på. Jeg laver lige et separat indlæg om den med lidt mere info. Den helt store redning de seneste uger er vores bæresele – den er GULD!!! Den tror jeg, at I har set et par gange på Snapchat nu (irinathediva), men det er en Ergobaby 360 Bæresele, som er MIN REDNING! Jeg kan lave mad imens hun sidder på mig, og jeg har den også med ude, når hun vil op, eller når jeg rydder op derhjemme og hun falder så nemt i søvn i den. Ellers ville jeg faktisk aldrig få lavet noget nu om dage. Hun er ret tung (ca. 7,5kg), så jeg kan ikke bære hende så længe ad gangen i mine arme, men jeg har en stærk ryg, så selen kan jeg bære hende i ret længe.

For noget tid siden, har jeg bedt Morten og lidt mere hjælp mht. hende, da jeg virkelig var udkørt. Så han har været god til at lade mig sove et par timer ekstra om morgenen, for jeg giver hende mad om natten. Hun er stadig oppe de 2 gange og jeg føler, at en uge, bare har været en lang dag, og kigger i min kalender konstant, for bare at være med på hvilken dag og dato, det er. Jeg må ærligt sige, at jeg synes denne overgang fra 4 til 5 måneder er SINDSSYG HÅRD for os. Det er nok helt forskelligt, men vi er dooooone! Hun skaber sig konstant, altså ikke sådan græder fordi hun har ondt eller der er noget galt, men ren skaberi. Vi prøver alt med hende, lege med hende, og lade hende være selv med legetøj lidt, alt slags mad, you name it…. men hun er stille, når der er mange mennesker omkring, eller man lige har hende med et sted. Dog skriger hun også ofte, når jeg er ude at handle, men det hjælper stadig at være iblandt mange mennesker.

Jeg har taget en ret stor beslutning om, at jeg går på barsel denne semester, for jeg kan ikke se hvordan det skal være realistisk at klare det ellers. Morten har ikke mulighed for at sidde hjemme med hende det halve af dagen (og hun kan ikke undvære mig endnu). Det føltes forkert, så jeg tager en pause nu og prøver at nyde lidt barsel. Vi er så mega trætte begge to på det her tidspunkt, da vi som selvstændige jo ikke går på barsel og der er ingen der passer hende udover os. Jeg brænder egentlig heller ikke for at få hende passet, jeg vil gerne have hende tæt på mig hele tiden og er endda begyndt at slæbe hende ind i vores seng om morgenen, det er så hyggeligt. Maaaaaan, I forstår ikke hvor meget Morten og jeg bare drømmer om en dag hvor vi kan ligge i sengen and do NOTHING!

Haha, Morten er også bare så frustreret over, at mange nævner for ham, at “deres børn altså sover fra 19-06 hver nat uden at vågne”. Lige den er vi faktisk træt af, at få. Det hjælper ikke på vores situation, og Allessia er en sulten lille en, der bare spiser konstant, så uanset hvor meget mad hun får inden søvn, og leg, og et dejligt afslappende bad, så skal hun stadig op og spise. Vi er nået de 10 rander under øjnene hver! Men nuuu skal der også planlægges barnedåb til oktober, og fik jeg sagt, at jeg allerede har ændret datoen for den 4 gange… ja, ja! Morten er ude at gå en tur med Allessia nu, så hun kunne falde i søvn, så jeg skal nå at have lavet ALT imens, ciao…

28 kommentarer til “ALLESSIA “DET LILLE MONSTER” – NU 5 MÅNEDER ♡”

 1. Hej Irina. Tak for en rigtig god blog. Jeg bliver simpelthen nød til, at skrive til dig, for det du beskriver om din datter, er fuldstændig ligesom min søn. Han er fra d 6 marts, så han bliver 6 måneder lige om lidt og han har også lige haft en periode, hvor der heller ikke rigtig var noget der fungerede for ham. Han ville ikke lege, ville pludselig ikke ligge på maven, græd mere og var i dårligt humør meget af dagen. Men nu er det blevet bedre, så jeg tror, at det er en meget normal periode, nogen børn skal i gennem. Har du/i læst om tigerspring?
  Og jeg vil give jer ret i, at man ikke gider høre om at andre børn sover i gennem, for det gør min lille mand heller ikke – endnu. Min mand og jeg ser også MEGET frem til den nat, hvor vi bare kan få 6 timer i streg. Så ved hvordan I har det.

 2. Min søn er 5 1/2 måned. Og dit indlæg beskriver også vores situation spot on. Dog vågner min søn lidt mere end 2 gange om natten, ikke for at spise men han brokker sig bare. Håber snart at en ny fase indtræder med lidt mindre skrigerri og lidt mere søvn

 3. Årh kære Irina
  For at starte et sted så den der med hvor længe andres børn sover både i løbet af dagen og fra nat til morgen, den kander vi alt for godt ! Åh gud jeg har tit tænkt “ja hold nu op hvor er i da bare heldige” (ironi kan forekomme) vores datter sov / sover Heller ikke igennem endnu og hun bliver altså 1 år til september ….
  Det hele vender lige pludselig (Jep jeg venter også endnu) hehe.. men bare vent til hun begynder at møffe kravle og gå så bliver man dejlig træt i hovedet haha og baby bliver også super træt …
  Vi er kommet i fasen med at Være i dagpleje og det er virkelig hårdt for mig som mor …
  Vores datter havde det fint den første uge Ingen gråd eller noget .. Da vi tog hul på denne uge og hun skulle afleveres mandag der var hun så ked af det og tro mig det er hårdt bare at skulle gå !
  Men vi kan godt og vi må godt græde når vi er gået 😉
  Jeg synes i klare det flot !! Husk det 😉

 4. Nøj hvor lyder det bare som hjemme hos os!!!! Man er ødelagt ærlig talt! jeg sender en masse positive tanker afsted.. og hang in there!!! Min dreng er 7 mdr. Nu.. og vi havde præcis samme periode.. men det ændrede sig ved 6 mdr..-igen han er 7 mdr. Men nu er det faktisk “nemt”…han er gået fra at være oppe hver 2.time om natten til 1 gang.. så bare tag en dyb indånding, det bliver bedre!

 5. Den periode har vores prut godt nok også været igennem, meget frustrerende han bliver et halv år i næste uge og de der skrig er heldigvis væk nu – vi var lige ved at blive døve begge to!
  Det med søvnen er jo så forskelligt. Kender flere der har børn der sover natten igennem mens vi er meget heldige hvis vores søn kun vågner 2 gange. Oftest får han mad 3 gange og vågner gerne en ekstra gang. Så det er jo helt forskelligt men helt vildt hårdt lige meget hvad når man ikke sover igennem. Dejligt med din barsel, det er med at nyde det mens de er så små

 6. Hej Louise, tak for kommentaren. Det hjælper altså at høre, at andre har været igennem det samme, puha 😀

 7. Jeg kan SLET ikke klare tanken om at aflevere hende… som i slet ikke, ved ikke lige hvad jeg gør. Eller de har jo godt af det sociale samvær, men det er hårdest for os mødre, klart.

 8. yes, har læst om dem, så mon ikke det er det, også fordi hun gerne vil være tæt på mig i bæreslene konstant (det er faktisk kun der og når hun sover, at hun ikke brokker sig, heh)

 9. Vi har det præcis på samme måde her! Vores mus blev 5 mdr den 20 august.. Og puuuuha hvor jeg bare synes det er hårdt. Jeg går dog hjemme på barsel, mens farmand studere, men lige nu er han igang med eksamen og kommer først sent hjem.. Og det kan bestemt mærkes! Men jeg har også render under øjnene og min krop er såååå død …

 10. Vores lille er 6 mdr gammel (født 23 feb) og hun har stadig det du beskriver der. Hun kommer i seng kl 19 og sover dejlig men vågner et utal af gange om natten! Det er meget frustrerende. (Her står kun mor op om natten, da far arbejder fra tidlig morgen, til sen aften) så jaaaa, mine øjne omtales ikke her men kender præcis følelsen af de kære smås øjne, og ja.. Så er alt bare glemt og tilgivet. Men mon ikke at den dag hvor de sover igennem for Real også en dag kommer til os? HÅBER. Vores lille har fra hun var helt ny sovet igennem, men ved 4 mdr alderen ændrede det hele sig..

 11. Har desværre ikke selv børn endnu så kan ikke udtale mig om så meget, men gal man bliver forelsket i jeres lille pige hvergang man ser et billede af hende

  Vedrørende søvn så er det meget forskelligt, min kusine er 16 måneder og hun vågner stadig 1-2 gange om natten

 12. Kan så godt følge dig! Min tornado havde kolik til han var 4,5 mdr og er en af de utrættelige børn. Han bliver 3 år om kort tid og jeg føler jeg er blevet 10 år ældre! Men shit jeg elsker det og elsker bestemt at følge med i din smukke piges udvikling! Især fordi jeg ak. Genkende så meget af det fra mig selv. Er tosset med din ærlighed 🙂

 13. Uhhh jeg føgler med dig 🙂 har selv en dreng på 11 måneder – fra han var 4 måneder havde han et skrig der kunne få ens trommehinder til at springe – det kan 100 gange om dagen – det car ikke fordi han var sur eller noget 🙂 men jeg kan trøste dig med det stopper – han er stoppet med det for en lille måneds tid siden 🙂 og gud hvor er det dejligt 🙂 🙂

 14. Christina Gullmai

  Tillykke med de 5 måneder, hun er virkelig yndig. Min lille fyr bliver 8 uger på lørdag og vejer allerede 7,5 kg. En stor og dejlig baby. Han sover dog bestemt ikke 19-06. Er kommet ned på ca 3 amninger pr nat. Og udover selve amningen skal han bøvses og skiftes men jeg forsøger at holde mælken i ham ( han er en gylpebaby). Så forestiller mig levende jeres poser under øjnene. Har dem selv hehe. Knus

 15. Hehe sødt. Drengene er vist også lidt større, for selvom SP sagde, at hun var over gennemsnittet, så er alle drengebabyer, som vi har mødt større end hende. Det er jo kun godt med god appetit 😀 Det er helt det samme her, prøver at skifte hende imens hun har flasken i munden nærmest.

 16. hej irina;-) jeg skriver normalt ikke i kommentar men måtte bare kommentere på dettd indlæg:-)vores dreng sov først igennem da han blev 1 1/2 år inden da vågnede han flere gange om natten. Og jeg hadet når folk skulle spørger “ej sover han ikke igennem endnu” børn er forskellig. du virker som en fantastisk mor, og glæd jer til at have en dag i sengen søndag morgen ALENE – det tager man forgivet når man ikke har børn.

 17. Christina Gullmai

  Ja det tror jeg også. Ham vejede allerede 4244 da han blev født og er allerede vokset 10 cm på 7 uger. Vi mødtes faktisk en gang (bare roligt regner ikke med at du husker mig) lige da du var blevet gravid til Dans fødselsdag på Zoo. Havde selv lige smidt p pillerne og var super nervøs ved udsigten til at blive gravid. Blev det så ca en uge senere. Hehe. Og er så forelsket i den lille mand nu på en måde som jeg slet ikke kunne forestille mig før fødslen.
  Hav en skøn weekend. Knus

 18. Sådan havde jeg det også men det er bare et bump vi skal over og det går faktisk hurtigt når man ser sit barn hygge sig med de andre unger i dagplejen årh det er dejligt ♡

 19. Hej Irina..
  lyder fantastisk og utrolig hårdt på samme tid…
  men jeg tænker at hvis jeres datter godt kan lide mennesker omkring sig, så kunne babysvømning være en god ting, det kunne du evt gøre om eftermiddagen før aftensmaden, så tænker jeg hun er godt træt…
  Det kan jo være det hjælper 😉

  Men held og lykke med det hele, synes det er spændende at følge med på denne måde.

  Du er en god kvinde, bliv ved med det..

 20. Hej Irina. Tak for en skøn blog – virkelig dejligt at følge med, når man selv har en lille en <3 Vi står selv til at planlægge barnedåb, og jeg er i gang med at lave ønskelisten. Det kom dog lidt bag på mig, hvor svært det egentlig er, at finde på ting man skal ønske sig til den lille. Så vil jeg bare lige høre om I har været glade for jeres Graco Gynge? Vi har en baby med en del temperament, og det er sjældent hun vil ligge for sig selv. Så tænker en gyngestol kunne være en idé.. Er den værd at investere i?

 21. Vi er meget glade for den her, fordi den nemlig kan gynge hende i søvn og ellers ser hun fjernsyn i den også 🙂

 22. Hej Irina. Ved godt du får mange tips, men vil bar skrive at da vores søn var de der 5-6 mdr så begyndte vi at give ham mælk liggende i seng. Vi tog ham altså ik op, men han lå blot i seng og sov så videre efter han havde spist. Så tror jeg ihvertfald ligesom de lærer at der ikke sker noget om natten og det er kedeligt at vågne op og de lærer at ligge sig til at sove videre igen selv. Og da han var omkring 7 mdr sov han igennem første gang, så bar rolig jeres lille pige skal nok lære at sove igennem snart 🙂

 23. Bu Tatlı Küçük Kız Onu Yatakta Uyuyor Iken Onu Peluş Oyuncaklar Sarılmak
  videosunu hemen indirin. Ve mevcut 4K Çözünürlük videosunu çabuk
  ve kolay indirme özelliği için royalty-free stok video kamera görüntüsünün iStock kütüphanesinden daha fazla arama yapın.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bestil min bog

Mest populære​

Denne website indeholder affiliate links og annoncer.

Andre blogindlæg

KOLLAGENPULVER – PRØV DET!

  annonce Oslo Skin Lab Jeg har fødselsdag her i maj måned – 35 år! I feel really great omkring min alder, men for hvert år

HVAD BRUGER MAN TIL TYKT HÅR?

annonce // Nicehair.dk Hello Beauties! The cheat code til fyldigt og tykt hår med volumen, is basically black magic. Men heldigvis har jeg testet så

NICEHAIR ØNSKER UNDER JULETRÆET

annonce Nicehair VIGTIGE BESLUTNINGER er lige rundt om hjørnet! Det er nemlig tid til at lave Xmas ønskelister. Jeg plejer at indsamle hele familiens ønskelister inden