“KAN HUN IKKE ENGANG KRAVLE ENDNU…?!”

3. oktober 2015

IMG_4759

Mig til venstre ca. 10 måneder gammel og Allessia til højre, som er 6 måneder nu… 


Hey Beauties. Jeg er for det meste rigtig glad for at læse alle jeres kommentarer og erfaringer, det er jo sådan set derfor jeg blogger, for jeg er glad for at være social online, fortælle om mit liv og høre om jeres. En sjælden gang er der lige nogle kommentarer, som jeg rynker på næsen af, men de hører bare ligesom med. Der er to kommentarer der lige poppede op et par gange. Den første var, ang. at jeg ikke gør noget ved, at hun er skeløjet (hvilket hun altså ikke er). Der tager jeg lige en dyb vejrtrækning og ignorerer den selvfølgelig. Altså nu går jeg til lægen med hende til tjek, og mine forældre tjekker hende fra top til tå, når hun er på besøg der (de er læger) + jeg tjekker hende selv kontakt og er obs. på alt, som en mor som regel er, såe…! Den lader vi ligge, synes dog det er mærkelig at man begynder at sige, at det er synd for Allessia, at jeg ikke gøre noget ved det, når hun ikke er det, men så fik vi den situation afklaret, heh.

En anden ting, som der er blevet spurgt om en del, er om hun kan kravle… og det kan jeg sagtens forstå. Jeg spørger også til andre børn og sammenligner lidt. Men så er det jeg bliver lidt frustreret, når man siger: “Ej, kan hun ikke engang kravle endnu..?”, som om den er helt gal, hvis hun ikke kan. Er klar over at mange kan kravle når de er et halvt år, men det kan hun ikke. Hun er meget god motorisk og er glad for at stå og hoppe mere end at ligge ned. Hendes Jumperoo fra Fischer Price er jo et kæææmpe hit herhjemme stadigvæk. Men altså, selvom hun ligger og løfter sig op vha. armene og bevæger benene, så kravler hun ikke som sådan. Hun vælter dog meget rundt fra side til side, hvilket er meget hyggeligt når man ligger i sengen med hende, heh. Måske kommer hun slet ikke til at kravle, det gjorde jeg for eksempel ikke, har min mor fortalt mig, så der er vi ens. Jeg gik med det samme, eller rettere løb ind og faldt ind i alt, hah. Sådan er vi forskellige og det er jo ikke noget de SKAL kunne, så det stresser jeg sleeet ikke over, og tror da også man skal passe på med ikke at sammenligne alt hvad babyer gør. I må meget gerne komme med kommentarer mht. jeres guldklumps alder og om de kravler, vil egentlig gerne høre om Allessia er en af de meget få eller om der er en del, der hopper det over…!?

?? Irina

bloglovin

106 kommentarer til ““KAN HUN IKKE ENGANG KRAVLE ENDNU…?!””

 1. Min datter maliah møvede sig frem da hun var 8 mdr og kravlede rigtig da hun var 10 mdr. I dag er hun 14 og er begyndt at gå 🙂 så det er slet ikke noget hun skal kunne nu, børn er heldigvis forskellige 🙂

 2. Der er intet galt i at hun ikke kravler endnu. Min søn var 10 mdr da han begyndte at kravle. Han ville også meget hellere stå og gå osv Og jeg hører også om flere og flere, der springer kravle stadiet over. ☺

 3. Ej, folk må da slappe lidt af. Min venindes søn er først lige begyndt at kravle for et par uger siden og han er 10 mdr. Min nevø er også 10 mdr og kan heller ikke kravle endnu. Ved godt piger ofte er foran, men der er da intet i vejen ned at hun ikke kan kravle endnu. Der må folk lige spænde hjelmen og regne med at to voksne mennesker som dig og Morten kan tage vare.på jeres eget barn. Det må være hårdt hele tiden at høre fra folk der tror de ved alt om alle børn. Men jeg synes det ser ud til I klarer det rigtig godt 😀

 4. Min Vilkas er 10 mdr gammel og kravler ikke. Til gengæld går han næsten selv, og har gjort anspring til det siden han var 9 mdr.
  Jeg er ikke bekymret, og det skal du altså heller ikke være. Måske hun bare hellere vil stå?
  Man kan bekymre sig til søvnløshed over de små poder, og i virkeligheden gør de jo bare hvad de vil ❤

 5. Jeg kan kun se at hun er fuldstændig skøn som hun er! Det er så slemt at begynde at sammenligne, for ingen af os er jo perfekte eller ens.

 6. Hejsa. Så skøn en pige du har.
  Har selv en datter på 6 mdr nu og hun kravler heller ikke. Hun er så til gengæld fremmelig på så mange andre punkter. Min sundhedsplejerske siger at gennemsnittet ligger på omkring 9 mdr når de kravler men at det er meget individuelt hvornår de gør tingene. Så det godt det ikk er noget du stresser over. Har fulgt jer og hun er da bare så skøn og som hun skal være ❤️ så smuk.

 7. Min dreng bliver 1 år om 13 dage og han kravler stadig ikke. Han møver sig frem og det var han gjort i små 3 måneder, det bliver bare ikke rigtig til mere jeg tror også at han begynder at gå som det næste! Men Allesia har rigtig god tid endnu! ☺️ som du skriver så er alle børn forskellige!

 8. Nu skal folk lige tage det roligt. Alle er forskellige, og det er børn også. De lærer det når de lærer det. Og hvis de er hurtigt til at kravle er der bare noget andet de ikke er så gode til. Min søn på 11 mdr kravler derud ad, men så er han bare en dør til at det fin motoriske. Du har en smuk datter og om nogle år kan de alle sammen det samme 🙂

 9. Min søn begyndte at kravle da han var vist 9 md’er og gik da han var 11 md’er.
  han gik hurtigt efter han startede med at kravle. Tror han fik blod på tanden, da han fandt ud af man ku komme frem…
  Ingen grund til at presse hende frem, folk har nogle gange liiiiidt for travlt.
  Og sku hun være skeløjet også? hahaha kan jeg altså ik se.
  MEN sygt hun ligner sin mor – Lucky girl 🙂

 10. Min niece viste aldrig interesse for at kravle da hun var mindre. Hun er lige knap 3 i dag. Hun havde straks mere interesse i at komme op og gå med os i hænderne end at kravle. Det gik for langsomt og var for kedeligt. Hun lærte det til sidst men har aldrig gjort brug af det ☺️

 11. MEN det er vigtigt at de ihvertfald lærer at møve sig frem for at de lærer krydsbevægelsen mellem arme og ben ☺️

 12. Min datter er 8 mdr og kravler ikke endnu, men hun kommer frem alligevel og derfor tror jeg ikke hun har travlt med at lære at kravle ☺️

 13. Da min søsters baby var 6 måneds kom hun fra ved hjælp af armene så altså hun lå på maven og trak sig frem af. Også efter en måneds begyndte hun ligeså stille at kravle og nu er hun 16 måneder og går. Men jeg tror at det er forskelligt fra Baby til baby. Så man må bare vente. PS jeg elsker hendes øjne

 14. Min datter kravlede først da hun var lige omkring et år og gik så tre-fire mdr senere. Fik også konstant irriterende kommentarer på det 🙂

 15. Først og fremmest: Pjat! Der er ingen skelen at se ifølge mig!
  Dernæst.. Min Anton er 10 måneder i dag og kravler. Han har “kun” kravlet i 3 uger ca og brugte derinden halvanden måned på at stå på alle fire og rokke frem og tilbage… Så her var han 9 måneder før det skete noget på den front! I min mødregruppe er der de skønneste unger på ca samme alder som A og to af dem er ikke i nærheden af at kravle endnu….

  Så som du selv siger… Behold de gode kommentarer og smid de negative væk – alle børn er forskellige og om hun kravler eller ej, ændrer ikke på at hun er smadder cute! Anton ligger gerne billet ind
  God weekend til dig og dine læsere ❤️

 16. Godt du selv siger at hun absolut ikke bør kravle, for det har du helt ret i – det er slet ikke noget du skal stresse over 🙂
  Hun skal bare køre i eget tempo, og så kommer alt af sig selv. Når hun er så aktiv, når hun ligger ned, så skal hun nok komme til at kravle – hvilket jo er det bedste at gøre, inden man lærer at gå 🙂 Men visse ting er man jo bare ikke herre over 🙂
  Hoppegyngen er en udmærket måde at aktivere et barn på, men hvis du gerne vil have hende op og kravle, så bør du pakke den lidt væk. Den frarådes af de fleste sundhedsplejersker. Ikke fordi benene falder af, eller hun bliver skadet (for du bruger den uden tvivl på en ordentlig måde), men der er bestemt bedre ting børn kan lave.
  Jeg havde en pige, som ikke ville ligge alene, så jeg kan altså sagtens sætte mig ind i dit køb af den 🙂
  Hun er SÅ lækker, og hun udvikler sig sikkert så fint 🙂 Hun får da et 12-tal på charmekontoen 🙂
  Skelen du nævner har jeg slet ikke bemærket (og jeg har set mange billeder af hende 😉 ) – og det er jo noget I har styr på, det er der ingen der bør tvivle på. Oftest retter den slags sig jo ud med alderen 🙂
  // Johanne

 17. …og jeg kan ikke selv huske hvornår Augusta gjorde dit og dat (men jeg har det da på de Milestone Memory Cards et sted).. Det glemmer man hurtigt, og selvom jeg også gik en del op i det (og sammenlignede), så forsvinder ens fokus fra det, når de bliver ældre 🙂

 18. …ej og her er jeg igen!
  Undskyld, jeg kan ikke se min kommentar, men det er som på min blog, at du jo lige skal godkende først.
  Fortryder kommentaren om hoppe-/gågynge-ting. Det skal du jo IKKE høre noget ondt for. Det har du 100% styr på, sammen med din forlovede. Jeg håber ikke jeg fik det til at lyde fordømmende, eller som jeg tænkte at I var uforsvarlige i jeres valg af udstyr.
  KH!

 19. Har aldrig lagt mærke til at hun er skeløjet og synes stadig ikke jeg kan se det, selvom du skriver det… Hvor er nogle folk ikke særlig søde, at skrive sådan noget ligemeget hvad 🙁

 20. Hej irina. Det er jo vildt forskelligt fra barn til barn hvor hurtigt de udvikles. Vi har stadigvæk 2 i min mødre gruppe som ikke kan kravle! 🙂 og min nevø var næsten 1 år før han fandt tekniken 😉

 21. 1. Mht skelen (til dine læsere): grundet små børns brede næseryg, ser de fleste små børn ud til at skele. Lægen kan vurdere om det er skelen eller blot den brede næseryg ved at kigge efter hvordan en lyskilde sat lige foran barnet spejles i pupillerne. Hvis det er symmetrisk, skeler barnet ikke. Det er simpelthen optisk bedrag.

  2. Motorik: Min datter Andrea var en meget lidt frustreret baby. Hun ville gerne ligge på maven fx. Hun sad selv som 4 mdr gammel, men gjorde intet forsøg på at kravle/krybe osv. Jeg kunne sætte hende med legetøj og hun sad og hyggede sig uden at gøre forsøg på at komme omkring. Da hun nærmede sig 9! måneder begyndte hun at møve sig lidt rundt – på under 2 uger kravlede hun rigtigt. Vi tog tre uger til Nice samtidig, og en uge efter første kravlen omkring, rejste hun sig op af en stol og begyndte at gå rundt med en rullekuffert skubbende foran sig. Igen gik der læææænge før hun ville give slip og tage de første frie skridt. Hun gik først uden støtte som 13 mdr gammel da vi flyttede i hus og fik mere luft mellem møblerne.
  Da hun var 16 mdr kunne hun slå kolbøtter selv og hoppe rigtigt. Nu er hun knap 2 år og langt foran sine jævnaldrende motorisk. Tilgengæld er det andre områder hun ikke er lige så langt fremme. Hendes sprog udviklede sig mindre hurtigt, da hendes fokus tilsyneladende var på det motorisk. Det tager så fart nu.

  Folk har altid så mange holdninger til det, men børn udvikler sig bare forskelligt. Vores pige er typen som ser nye ting an før hun kaster sig ud i dem, men så kan hun dem også meget hurtigt.

 22. Åh, hvor kan jeg dog blive træt af at folk skal sammenligne deres babyer på absolut alle punkter. Jeg har en gudsøn på 3 år, og der gik meget lang tid før han begyndte at kravle. Jeg tror han var omkring et år før der for alvor skete noget og da han så endelig begyndte at kravle foregik det baglæns. Alle børns udvikling er ikke ens og sådan er det altså bare. Hvor er det dejligt at høre at du ikke selv stresser over det – for det er der absolut ingen grund til. <3 Nyd at hun fortsat blot står eller vælter fra den ene side til den anden. Pludseligt kravler hun på væggene og så ville du ønske at hun lå stille 😉 Haha!

  http://cillesunivers.dk/

 23. Min søn fylder godt nok to nu men han kravlevede først da han var 7-8 måneder og gik da han var 10 måneder. Nu er hans motorik som et barn på 3-3,5 år men han taler ikke (kan sige nogle ord men ikke sætte dem sammen)
  Min sundhedsplejske sagde til mig at de skal kravle for at udvikle dere kryds motorik rigtigt. Har fået af vide hvis ikke de kravler før de går så de får udviklet kryds motorikken rigtig kan det bære svært for dem at lære det senere.
  Men når du siger at hun ligger på maven og skubber sig frem og lidt op på benene så går der ikke lang tid. Da min gjorde sådan lage jeg ting han rigtig gerne ville have lidt væk fra ham også kom det lige pludselig

  Håber du kunne bruge mit svar til noget

 24. Min datter på nu 10 måneder kravlede heller ikke da hun var et halvt år og det første lange stykke tid kom hun frem ved at hive sig frem med armene. Det er først for nyligt at hun er kommet op på alle fire. Så tag du det bare roligt :). Børn tager tingene i deres eget tempo 🙂

 25. Min datter der nu er 2,5 år kunne først gå og så lærte hun at kravle……… Nogle går meget op i det. Især det med at pege fingre af andre de er misundelig på, janteloven du ved. Min datter snakker meget og siger mange ord og hele sætninger. Hendes veninde der er 3 år siger ikke så meget til gengæld klatre hun i træer og er rimelig sej til alt det grovmotoriske………. det er spild af tid at sammenligne børnene, men folk kan ikke lade være (incl mig selv)

 26. Min datter er 9 mdr og begynte at kravle da hun var 8 1/2 mdr.
  Syns at 6 mdr er tidligt at skulle kravle. Det hele kommer i deres eget tempo 🙂

 27. Min første kravlede omkring 9-10 mdr, nr 2 kravlede da han var 10-11 mdr og min sidste kravlede da hun var 11-12 mdr… min første gik som 10 mdr, nr 2 som 13 mdr og nr 3 som 14 mdr.. Jeg har helt sunde, raske og velfungerende børn føler jeg selv og husker altid på, at alle børn er forskellige

 28. Kender alt for godt det du skriver! Min søn var 11 måneder da han begyndte at kravle, og 18 måneder da han begyndte at gå. Og jeg har godt nok også hørt mange kommentar på det. Men lad vær med at lyt på det, selvom det kan være svært! Det skal nok komme
  Hun er en smuk og skøn lille pige at se på

 29. Min datter, Josefine, er først begyndt at kravle for en uge siden, da hun var 1 år og en uge gammel. Hun har længe været på alle fire, hun triller rundt, sidder fint og hun elsker at stå og gå med hjælp. Men kravle har hun bare været utrolig længe om at komme i gang med. Så ingen stress, det kommer når det kommer. 🙂

 30. Hun er da SÅÅÅÅ skøn din lille datter. Synes det er flabet at kommentere på evt skeløjet. Det kan da være fuldstændig lige meget. Og hvor det kommer fra kan jeg over hovedet ikke se.
  Min søn kravlede først da han var 15 måneder, og derfra gik det hurtigt. Han gik måneden efter. Hun skal nok nå alt hun skal nå. Så længe hun er glad og trives, hvilket det jo ser ud som. Så trives forældre som regel også. Jeg nyder at følge med hos dig. Og bliver en lille smule skruk hver gang du ligger billeder op at smukke Allessia.

 31. Min datter på 8 måneder kravler heller ikke endnu. Hun er ikke meget for at ligge på maven ret længe ad gangen og brokker sig meget når hun ikke vil mere. Vi har så prøvet at købe en gåstol til hende som tilgengæld er et hit og for mig gør det ikke noget hvis hun kommer til at gå før hun kravler. 🙂

 32. Min datter, der er 16 år i dag, kravlede overhovedet ikke – Hun hoppede på rumpen – og dét gik stærkt Og da hun var et år tog hun sine første skridt Så no worries ❤️

 33. Alle børn er forskellige 🙂 jeg kravlede hellere ikke og der er ingen grund til bekymring..

 34. Du har en så skøn og lækker datter. Folk skal bare lade være med at være sådan. Min søn på 10 mdr i dag, han kravler heller ikke endnu og her er gåvognen også et kæmpe hit…

 35. Ej hvor langt ude. Josephine kravlede da heller ikke. Hun rejste sig bare op en dag og begyndt at gå – Det var åbenbart noget hun havde ligget og tænkt over længe:-)
  Folk synes også det var virkelig synd at hun havde stritører… Øhh det kunne jeg så ikke se og det har hun ikke. Folk ser mærkelige ting nogengange men jeg kan altså ikke få øje på at din datter skulle være skeløjet

 36. Maria Birkkjær

  Du har en lækker og normal datter. Som du selv skriver, så skal man IKKE sammenligne hinanden for vi ér forskellige. Min niece på nu 10 mdr. begyndte at kravle for en måned siden. Hun var så til gengæld den der vendte sig først (i mødregruppen) og hun holdte stort set sit hovede selv dagen efter hun blev født. Så man skal altså ikke sammenligne

 37. At kravle skulle være en ting børn er nødt til at kunne. Hvis de lærer at gå først, så skulle der ikke være grund til bekymring. Så lærer man dem bare at kravle efter.
  Min mand ‘hoppede’ på numsen inden han lærte at kravle og jeg skubbede mig bagud inden jeg lærte at kravle. Vores søn er snart 7 måneder og han har kravlet siden han var 4 måneder.
  Jeg tror slet ikke du har grund til bekymring. Bedre sent end aldrig, ik? Og hvis lægerne, inklusive dine forældre, siger at alt er som det skal være, jamen så kan det jo bare være hun ikke gider. Det er måske ikke lige så spændende lige for tiden.
  Jeg tror alt er helt som det skal være med lilleprutten

 38. Ellinor yasmin Rosenfeldt

  Hej irina
  Først vil jeg lige fortælle dig hvor GUDESMUK en datter du har!!!
  Dernæst, der er så stor forskel på børn, selvfølgelig samlinger man som mor sit egen barn, og dets læring og fremskridt med andres, (det lyder vildt klogt, fra en som (desværre) ikke engang har børn) men har dog en del helt tæt på mig 🙂 ) det kommer bår det kommer, måske hun bare begynder at løbe som sin mor. Folk har så travlt.

 39. Nu er det jo så vidt forskelligt, hvad børn kan i hvilke aldre.. i mine øjne er det uvidende folk som har stolt det spørgsmål!
  Jeg synes din datter er skide skøn, og ligner en sund lille pige som trives!
  Synes det er dejligt at følge dig og din lille familie! Det er fedt at se alle de ting i laver med hende!
  Synes du gær det skide hamrende godt, og tror du har taget fusen på rigtig mange mennesker, angående din rolle som mor. Du er en super mor og generelt en kvinde mange af os andre kan se op til! ❤❤❤❤

 40. Rigtig mange børn kravler ikke før de er 9 mdr og gerne lidt efter..
  Et barn gør hvad det gør når det er klar til det..
  Nyd du bare hvert et sekund..

  P.s. Babyer har ikke styr på at føre sine øjne og kan derfor skele ved fokusering, dette er ganske normalt og giver ikke skellene børn som større..
  God dag..

 41. Hej Irina
  Jeg arbejder til dagligt i en vuggestue og kan derfor sige dig at det LANGT FRA er alle der kan kravle så tidligt. Vi har flere børn mellem 9 måneder og 1 år der ikke kan kravle og det er helt normalt. Nogle børn kommer heller aldrig til at lære at kravle før de begynder at gå – de springer altså det skridt over. 🙂
  Jeg synes bare lige at du skulle høre fra en der har et professionelt syn på det. Desuden skal man aldrig sammenligne børn, da de jo er deres eget lille individ og udvikler sig i deres eget tempo.
  Kærlige hilsner fra mig til jer

 42. Min søn kravlede først på hans 1 års fødselsdag. Han kom frem på numsen ved at skubbe sig frem med armene Idag er han 14 mdr og kan gå, men han syntes nu det et nemmere og kravle stadigvæk

 43. Min søn havde lige lært at kravle da han fyldte 1 år. Og han lærte først rigtig at gå da han var 15-16 mdr. Til genæld rejste han sig også bare pludselig op og gik,ingen slinger i valsen der 😉

 44. Min søn er lige startet med at kravle og han er 8 1/2 måned. Han begyndte først at sidde op selv da han 6 måneder. Og det er helt normalt? Det må da være folk uden børn, der kommer med så dumme kommentarer.

 45. Jeg kravlede aldrig. jeg spjættede med benene og hev mig selv op af alt og alle indtil jeg selv begyndte at gå da jeg var 11 måneder.
  det samme gjorde min søn. han er halvandet nu og han kan godt nok gå/løbe stærkt når mor ikke lige er opmærksom, så det synes jeg man skal tage ganske afslappet. Nogen springer bare den der kravle fase over 🙂

 46. Mine børn kravlede henholdvis 4,5 og 6 måneder gamle!! Det bedste for barnet er helt klart at kravle før de går – motorisk men også fysisk! De har brug for grund fysiske (core muskulaturen) for at kunne aggere i verden senere hen i livet!! Det klart børn ikke vil ligge på maven når de bliver sat i en stol og kan kigge ud! Det største job som mor er at kunne give sine børn tilpas med udfordring så de kan udvikle sig optimalt… Der kræver en del tålmodighed at få end barn til at ligge på maven og mange forældre springer over hvor gærdet er lavest fordi det er nemt, men det er barnet det går ud over i sidste ende…

 47. Jeg bliver virkelig irriteret over folks kommemtarer til dig – SELVFØLGELIG ved du bedst, eftersom det er DIN datter og vi læsere ser en lille bitte smule af jeres liv.

  Jeg syntes, at i virker til at være super seje og skønne forældre – enhver kan se hvor glad og elsket hun er.

  Personligt gik jeg først da jeg var 22 mdr pga hypermobile ankelled – det har jeg dælme ikke taget skade af 😉

  High-five og kram herfra <3

 48. Min datter kravlede da hun var omkring 6 måneder.. Og min søn var lidt over 7 måneder! Min datter gik da hun var 10 måneder og min søn da han var knap 12 måneder! Det er jo fuldstændig lige meget om hun kravler eller ej, hun skal nok komme frem så længe hun er glad og udvikler sig fint så betyder alderen på at kravel eller gå jo ikke så meget.. Ps nyd at hun ikke er over alt så længe du kan det kan godt være man går og ser frem til at de kravler, rejser sig ved ting og går men så er de os over alt

 49. Jeg håber godt nok for dig at det er noget du har studeret godt og grundigt, for hvis ikke er du da godt nok uintelligent.. Når du nu læser at både irina selv og mange andre har erfaringer med børn der ikke har kravlet eller personer som selv sprang det over da de var børn, så forstår jeg simpelthen ikke hvordan du kan finde på at skrive sådan en omgang dømmende og uintelligent omgang fis.. Prøv at kigge indad engang, før du begynder at belære folk om DERES egne børn, og hvad der er bedst for dem.

 50. Lotte –
  Jeg håber godt nok for dig at det er noget du har studeret godt og grundigt, for hvis ikke er du da godt nok uintelligent.. Når du nu læser at både irina selv og mange andre har erfaringer med børn der ikke har kravlet eller personer som selv sprang det over da de var børn, så forstår jeg simpelthen ikke hvordan du kan finde på at skrive sådan en omgang dømmende og uintelligent omgang fis.. Prøv at kigge indad engang, før du begynder at belære folk om DERES egne børn, og hvad der er bedst for dem.

 51. Det var lidt en tarvelig kommentar til indlægget, synes du ikke, Lotte. Hele pointen var jo netop, at den slags altså gør en smule ondt at høre.
  Desuden klarer os der aldrig har kravlet os ganske udemærket i livet, min coremuskulatur mangler absolut ikke! At det er sundt at kravle først er én ting, men det er altså ikke en dødssynd at man ikke gør.

 52. Kære Irena, min ex kæreste lærte aldrig at kravle. Han gik allerede rundt da han var 7-8 måneder, hvilket der i mine øre lyder rigtig voldsomt 🙂 som du selv siger så er der nogle der ‘springer’ over, og bare fordi andre børn er længere i at kravle/ gå, så betyder det ikke at de er længere fremme mentalt. Din datter ser dejlig sund og rask ud. Jeg forstår godt du er stolt af hende 😉
  Mvh. Nadia

 53. Nadia Hald Marcher

  Jeg har en dreng på snart 16 måneder, og han har udviklet sig præcist som han skal. Han var 9 måneder da han lærte og kravle og ca. 14 måneder da han lærte at gå – så ingen grund til at høre på de negative kommentar. Jeg er af den overbevisning at de også selv skal være klar, man skal passe på ikke at presse dem for meget fordi de andre børn allerede kan. Dermed ikke sagt at hvis de stadig ikke går når de er 2 år, skal man selvfølgelig undersøge det. Men vi har aldrig sammenlignet os med andre, da vi slet ikke var i tvivl om at han gjorde det når han var klar og det har været helt perfekt og vi har en frisk og skøn dreng der tonser rundt Er helt sikker på at din skønne pige kravler når hun er klar til det

 54. Efter hvad jeg ved er gennemsnit for at kravle altså 9 måneder, så at nogen synes det er mærkeligt at din datter ikke kravler endnu kan jeg slet ikke forstå ☺ det ville være flot hvis hun gjorde.. jeg har 2 små og ingen af dem har kravlet da de var 6 måneder!

 55. Min søn er netop fyldt 6 mdr og han er kun lige ved at have lært at sidde selv. Vi går i mødregruppe med 10 andre børn og de er på samme stadie. En af børnene er endda over 7 mdr, og han skal også stadig sidde med lidt støtte. At kravle og gå kommer først meget senere. Din datter er fuldstændig normal!! Man kan ikke bremse et barns udvikling. Lige meget hvad end du gør, vil hun før eller siden lærer at kravle og gå af sig selv 🙂 ..

 56. Jamen min datter er 4 mrd og visee tegn på at kravle men er ret sikker på hun springer over fordi hun er frygtelig glad for at støtte på sine ben og gå frem af med løft under armene selvfølgelig
  Men det da meget fint din datter følger sin egen udvilkling Det nogen gange bare bedst at lukke ørene

 57. Min mindste søster sprang kravlestadiet over, hun rejste sig op og gik, da hun var 9 måneder. Dog med en del blå mærker til følge 🙂

 58. HEJ Irina. Min datter kravlede først den 27 december hvor hun blev 1 år den 31 december, så var hun godt 14 mdr inden hun gik, jeg samlignede hende ikke med andre, da hun har allergi, som gjorde sådan hun havde rigtig ondt i maven og var energiforladt. Tænker ikke det er noget du skal tænke meget over, hun kravler når hun er klar, eller som du selv skriver, overhoved ikke.

 59. Nej! Der er ikke mange babyer på 6 mdr, der kan kravle. Det er noget, der mødres påstår de kan. De samme børn kan også sige mor, far og vov vov inden de forlader fødestuen.
  Det er ikke gennemsnitligt at kravle i en alder af 6 mdr. Vend tallet om og så plejer de at begynde på det 🙂

 60. Hej Irina!
  Det at folk koncentrerer sig om, om hvorvidt Allessia kan kravle eller ej, er simpelthen for latterligt. Mange børn begynder slet ikke at kravle! Men begynder derimod at gå i en tidligere alder! Så synes ikke du skal tage dig af folk og deres kommentarer, din datter er skøn og vi skal alle huske at INGEN børn er ens!

 61. Jeg begyndte først selv at gå når jeg var 21 måneder! Fysioterapeuter og læger sagde os at der var intet galt med mig, men at jeg bare var stædig :sweat_smile: Du skal ikke tænke om hvad folk siger. Alle børn er forskellige, og hun begynder at kravle når hun er klar til det 🙂

 62. Nej nej nej! Irina.. For det første: ELSKER at følge med i din blog.. For det andet.. Jeg har en lillesøster der lige er fyldt 2 år.. Hun lærte først at kravle da hun var et år, fordi hun havde noget med hoften.. I så fald er det jo ikke alle babyer der er ens:))

 63. Hej Irina. 6 måneder og hun sidder da så super fint, det er ikke alle der kan det så tidligt. Så vil jeg lige fortælle dig, at (i hvert fald i min omgangskreds og venners omgangskreds (frederikssund)) det er de færreste børn der kravler når de er 6 måneder, selvfølgelig er der nogen der gør men de fleste et 8-10 måneder og selvfølgelig også nogen senere. I følge min dygtige fysioterapeut er det faktisk bedst hvis de er fyldt 9 måneder før de kravler. Så der er da slet ikke noget underligt i at hun ikke kravler endnu, tværtimod. Det var mine ord herfra. Nyd din dejlig datter. 😉

 64. min søn (født 6 uger før tid) var 10 mdr da han kravlede og 13 mdr da han gik :’) alle børn er forskellige:-) og skeløjet hvor?? du har en smuk smuk datter♡

 65. Jeg er mor til to, en dreng på 2 år, og en pige på 9 mdr.. Børn skal jo lære en milliard ting, nogle ting vil de lære ‘hurtigere end gennemsnittet’ og andre ‘under gennemsnittet’.
  Min søn har gennem hele sit liv været lidt skeløjet når han er meget træt, det er blevet mindre tydeligt med alderen.. Han var en stor basse som baby, så han var lidt besværet motorisk (kan jeg nu i bakspejlet konkludere, når jeg sammenligner med min datter). Min datter har hele tiden været lidt petit, og så har hun sin storebror at lære af, så hun har længe kravlet ubesværet rundt (hvilket kun gør jobbet som mor mere besværligt :p)..

  Så kommer de jo også ind i perioder hvor de udvikler sig mere mentalt, hvor den motoriske udvikling står lidt stille – man kan jo ikke forbyde folk at undre sig, men når det kommer til baby’ers udvikling, så er det jo bare vidt forskelligt fra baby til baby…!
  Dejlig datter du har 🙂

 66. Hej Irina. 🙂
  For det første : elsker at følge dig, jeg syntes du er en fantastisk mor!

  Min datter er snart et halvt år og kan altså heller ikke kravle endnu, og er heller ikke tær på at kunne?? Det er der altså ikke nogle der har sat spørgsmålstegn ved. Mange børn kravler først ved 9-10 mdr. Så vi har god tid.
  Kan også sagtens forstå at du rynker på næsen over folks nedladende kommentarer, for det gør vi andre også som læsere når vi ser hvad folk kan finde på at skrive… men btw så bare fortsæt dit gode arbejde som mor og Blogger ! 🙂

  PS. Det eneste der er synd for Allessia mht hendes øjne, er at de er så smukke så drengene kommer til at rende efter hende hele livet… Syntes bestemt ikke de skeler..

 67. Min søn er lige blevet 11 mdr og lærte at kravle rigtigt, da han var 10. Ellers har han møvet sig afsted på maven med benene. Folk har så travlt. Børn udvikler sig forskelligt 🙂

 68. Jeg lærte faktisk aldrig at kravle, og jeg klarer mig sku egentlig meget godt i dag 😀
  Så mon ikke alt nok skal gå med hende 😉

 69. Min datter på 8 mdr kravler ikke endnu, hun står på alle fire og vugger men kommer ingen vegne.. så tror ikke din datter er sen, og hvis hun er jamen så er min datter riigtig sen 😉

 70. Først og fremmest skøn lille unge i har jer der <3 som bestemt ikke er skeløjet!
  Min mand og jeg blev forældre meget kort tid efter jer, d. 28/3 og vores datter kravler altså heller ikke endnu, møver lidt, ruller og kan dreje om sig selv når hun ligger på maven. Men fremad det kommer hun sgu ikke 🙂 hehe. Jeg tager det også helt roligt omkring dette og det er altså langt fra alle børn der kan kravle når de er 6 mdr 😀

 71. Altså… ! Jeg har selv en søn på 3 år og en datter der blev født 16. Marts i år. Af ALLE de venner og familie jeg har med børn har INGEN af dem kunnet kravle da de var 6 mdr. Min datter der også er 6 måneder kommer op i kravlestilling, men kommer da slet ikke fremad. Min søn var lidt over 8 mdr da han begyndte. Så dem der undrer sig over hvorfor din datter endnu ikke kravler, må absolut være nogen der IKKE har børn og som ingen forstand har omkring det heller.

 72. Ingen kravler da når de er 6 måneder??? Jeg kravlede da jeg var 7 og var virkelig hurtigt ude. Min dreng er næsten 10 måneder og vi er kun lige ved at være der nu her. Når det er sagt siges det jo afkravlestadiet er utrolig for hele den motoriske udvikling så vil da råde dig til ag kæmpe for at det er en fase man prøver at ramme inden gåstadiet. Herhjemme er jeg helt panisk for Villads ikke når omkring det Folk er mega irriterende med deres “kan hun ikke engang det endnu” “kan han gå?” “Kan han tale?” Osv osv. Giver mig totalt stress!!

 73. Min datter var 8/9 mdr før hun kravlede.Ved godt at man kommer til at sammenligne hinanden men prøv at lade være.For er sikker på det ikke stopper dér (efterfølgende om barnet kan gå,løbe,tale,osv).

 74. Vores kravlede da hun var omkring 8 mdr.
  Jeg er blevet fortalt, at hvis de ikke, på et eller andet tidspunkt kan kravle, får hjernen problemer med f.eks at regne. Når de kravler øver de hjernen i at samarbejde på kryds og tværs af hinanden

 75. Min søn er 8 måneder og han kravler heller ikke endnu, ingen stress over det Mht det at nogle mener hun er skælleøjet og der også nogle der har sagt det til mig omkring min søn. Jeg kunne ikke se det selv så jeg spurgte min sp, hun fortæller så at rigtig mange babyer gør der lidt i starten fordi de nærstudere ting og holder dem helt op ved næsen. Prøv selv at holde noget op ved næsen så gør man det også selv Du har en fantastik smuk datter og du er helt sikkert den perfekt mor for netop din datter og jeg er helt sikkert den perfekt mor for netop min søn mvh Cecilia og Villsds-Emil

 76. Mine drenge kravlede aldrig, de hoppede på numsen, hvilket kostede min ene søn en tandskade inden han var 1½ år, i øvrigt gik han først da han var 19 måneder 😉 Op i røven med folk, der tror de har ret til at sige alt til nybagte mødre :grinning:

 77. Har en datter på 13 måneder hun kravlede først da hun var 10 mdr hun går nu og er 13 måneder det kommer når det kommer . Børn er forskellige langt ude at folk siger sådan og omkring det med skildøjet hun ser ik skildøjet ud og hvis hun gjorde så det da jeres sag folk er så modbydelige . Men smuk er hun 🙂 og lige som hun skal være !

 78. After checking out a few of the articles on your web site, I seriously like
  your way of blogging. I book-marked it to my bookmark webpage list and will be checking back in the near future.
  Please visit my website too and let me know how you feel.

 79. Hey there! I know this is kind of off topic but I was wondering which blog platform are
  you using for this website? I’m getting tired of WordPress
  because I’ve had issues with hackers and I’m looking at options for
  another platform. I would be awesome if you could point me in the direction of a
  good platform.

 80. This is really attention-grabbing, You’re a
  very professional blogger. I’ve joined your feed and look ahead
  to in quest of more of your fantastic post. Additionally, I have shared your site in my social networks

 81. Incredible! This blog looks exactly like my old one! It’s on a totally different subject but it has
  pretty much the same page layout and design. Outstanding choice of colors!

 82. YoEce ️ limitsiz porno film izle bedava brazzers
  sex seyret binlerce hızlı rokettube sikiş video ile donmadan kesintisiz doeda kısa porna izleme keyfini yaşayın. 3D Hemşire Sperm Örneği Almadan Önce Musluğu Tamir Ediyor.
  Roketleri Ateşlemeye Hazır Duruma Getiren Transların Animasyon Sikişi.

 83. I was recommended this blog by my cousin. I am not
  sure whether this post is written by him as nobody else know such detailed about my problem.

  You’re incredible! Thanks!

 84. I have read so many posts about the blogger lovers however this post is really a good piece of writing, keep it up

 85. whoah this blog is wonderful i really like reading your articles. Keep up the great paintings! You realize, a lot of people are hunting round for this info, you could help them greatly.

 86. Al-Ahliyya Amman University
  AAU Started providing academic services in 1990, Al-Ahliyya Amman University (AAU) was the first private university and pioneer of private education in Jordan. AAU has been accorded institutional and programmatic accreditation. It is a member of the International Association of Universities, Federation of the Universities of the Islamic World, Union of Arab Universities and Association of Arab Private Institutions of Higher Education. AAU always seeks distinction by upgrading learning outcomes through the adoption of methods and strategies that depend on a system of quality control and effective follow-up at all its faculties, departments, centers and administrative units. The overall aim is to become a flagship university not only at the Hashemite Kingdom of Jordan level but also at the Arab World level. In this vein, AAU has adopted Information Technology as an essential ingredient in its activities, especially e-learning, and it has incorporated it in its educational processes in all fields of specialization to become the first such university to do so.

  https://www.ammanu.edu.jo/

 87. I found Hubwit as a transparent s ite, a social hub which is a conglomerate of Buyers and Sellers who are ready to offer online digital consultancy at decent cost.

 88. Nice post! This is a very nice blog that I will definitively come back to more times this year! Thanks for informative post.

 89. Took me time to read all the comments, but I really enjoyed the article. It proved to be Very helpful to me and I am sure to all the commenters here! It’s always nice when you can not only be informed, but also entertained!

 90. Thanks a lot for one’s intriguing write-up. It’s actually exceptional. Searching ahead for this sort of revisions.

 91. “Al-Ahliyya Amman University
  AAU Started providing academic services in 1990, Al-Ahliyya Amman University (AAU) was the first private university and pioneer of private education in Jordan. AAU has been accorded institutional and programmatic accreditation. It is a member of the International Association of Universities, Federation of the Universities of the Islamic World, Union of Arab Universities and Association of Arab Private Institutions of Higher Education. AAU always seeks distinction by upgrading learning outcomes through the adoption of methods and strategies that depend on a system of quality control and effective follow-up at all its faculties, departments, centers and administrative units. The overall aim is to become a flagship university not only at the Hashemite Kingdom of Jordan level but also at the Arab World level. In this vein, AAU has adopted Information Technology as an essential ingredient in its activities, especially e-learning, and it has incorporated it in its educational processes in all fields of specialization to become the first such university to do so.
  https://www.ammanu.edu.jo/

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bestil min bog

Mest populære​

Denne website indeholder affiliate links og annoncer.

Andre blogindlæg

KOLLAGENPULVER – PRØV DET!

  annonce Oslo Skin Lab Jeg har fødselsdag her i maj måned – 35 år! I feel really great omkring min alder, men for hvert år

HVAD BRUGER MAN TIL TYKT HÅR?

annonce // Nicehair.dk Hello Beauties! The cheat code til fyldigt og tykt hår med volumen, is basically black magic. Men heldigvis har jeg testet så

NICEHAIR ØNSKER UNDER JULETRÆET

annonce Nicehair VIGTIGE BESLUTNINGER er lige rundt om hjørnet! Det er nemlig tid til at lave Xmas ønskelister. Jeg plejer at indsamle hele familiens ønskelister inden