MIN GUIDE: START EN BLOG PÅ 10 MINUTTER…!

15. januar 2016

indeholder affiliate

Jeg startede selv min blog i 2011, for 5 år siden nu. Jeg vidste ikke 100% hvad blogging gik ud på, men jeg havde lyst til at skrive, dele ud af mine oplevelser og hverdag og interagere online med mennesker, der måske havde samme interesser. Jeg har Googlet mig frem til alt siden dengang og jeg fandt frem til WordPress, som er det primære platform, som mange bloggere brugere og som jeg stadig selv bruger. Resten er learning by doing, mange timer foran computeren fra morgen til aften og hele natten. Det er blevet en hobby på den måde, at jeg har fundet en passion i PR og online marketing og begyndte på markedsføringsøkonom-studiet. Idag lever jeg af min blog og mit brand egentlig og eftersom at bloggertrenden hele tiden udvikler sig, så er det en meget spændende tid, at være blogger i.

Jeg synes selv, at jeg har et spændende job, men for 5 år siden troede jeg ikke eller turde ikke helt satse på det som fuldtidsjob. De første 2-3 år var der ikke noget indkomst, men jeg arbejdede heller ikke ikke så mange timer, som jeg gør idag. Man kan sagtens have en hyggeblog, hvor man bare skriver et par gange om måneden, men som med alt andet er der mere arbejde at ligge i, hvis man forventer gode resultater. Det er en spændende branche og der er mange forskellige bloggere, samtidig med at de fleste virksomheder også nu har en blog. Vi har alle vores interesser og noget at fortælle, dvs. man kan sagtens have en succesfuld blog, selvom éns liv ikke minder om Beverly Hills 90210, hvis I forstår hvad jeg mener. Her er de basale første skridt, til at begynde med at blogge… men der er ikke en bestemt opskrift på det! Det er slet ikke så svært dog, man skal bare eksperimentere og kaste sig ud i det.

HVAD SKAL DIN BLOG HEDDE: Blognavnet kan være jeres eget navn eller noget kreativt. Mit er jo Irina The Diva, da jeg ofte blev kaldt “diva” pga. jeg skøjtede og pailletkjolerne, you get the point. Og efter at jeg vandt” Divaer i junglen”, så var det jo bare endnu mere oplagt. Tænk lidt over det og eksperimenter – hvad afspejler jer? Hvad kommer I til at blogge om? Lyder det godt? Hvis man vil opbygge et brand, er det en fordel at hedde det samme på alle jeres sociale medier, så man hurtigt kan finde frem til jer. Vælg et navn, som folk husker, og som beskriver jer og hvis det er samme navn, som jeres domæne/hjemmeside skal hedde, så undersøg om det er ledigt (kan gøres ved at taste det ind i søgefeltet hos One.com).

 OPRET BLOGGEN: Det idéelle er, at oprette en WordPress blog på eget domæne, hvilket ikke er dyrt heldigvis og man betaler 1 gang om året. I kan købe et domæne hos One.com her, og det er en fordel at have et selveget domæne på sigt. Det ser bedre og mere professionelt ud at bloggen hedder irinathediva.dk, hvor den før hed irinathediva.wordpress.com. Hvis man vil leve af bloggen. Med eget domæne er man mere synlig på nettet og styrer selv reklamerne og alt andet på bloggen. Mit domæne er eks. irinathediva.dk, hvilket også er mit blognavn. Til sidst skal domænet aktiveres/godkendes hos DK Hostmaster, ved at bekræfte en mail og så er man igang. Jeg vil anbefale at bruge Wordpress systemet, som er et af de mest anvendte systemer til blogs og som jeg selv bruger og elsker. 1-klik WordPress kan installeres i kontrolpanelet, efter køb af domæne hos One.com og det er ret enkelt at bruge.

LAYOUT: Man kan lege med de forskellige temaer, som der er i WordPress og vælge en header/billede foroven, som er billede af jer slev eller andet der vil afspejle blogindholdet. Med tiden bliver man bedre til at finde rundt i WordPress og jeg Googlede mig til noget af det, men alle kan lære det, hvis man sætter sig ind i det.

BILLEDER TIL BLOGGEN: Man kan sagtens bruge iPhone til at tage billeder som start. Visuelt så kan læserne selvfølgelig godt lide det så lækkert som muligt. Har man mulighed for at opgradere til et kamera og lege lidt med det + billedredigering er det selvfølgelig en fordel på sigt. Vil især anbefale et prof. kamera hvis man gerne vil være en nicheblogger, dvs. kun mode eller kun mad. Jeg har selv en Sony Alpha a5000, som er et super lækkert bloggerkamera, som jeg tager med on the go alle steder og også tager selfies med og et stort Canon spejrefleks kamera, som jeg bruger til at tage billeder med hjemme.

KOM IGANG MED AT SKRIVE: Hvad skal man skrive om…!? Find jeres niche. Jeg begyndte for 5 år siden at blogge om min deltagelse i reality-TV, hvor det nu handler om makeup og mommy-life og min hverdag. Skriv gerne om noget som I har kendskab til eller er passioneret omkring, så man ikke mister interesset for at skrive i længden. Skriv gerne flere indlæg inden I henviser jeres venner/følgere fra Facebook og Instagram til at tage et kig på bloggen. I øjeblikket har jeg en editorial kalender, som er en blogging kalender, som jeg bruger til mine indlæg, da jeg prøver at planlægge dem på forhånd. Det er noget, som jeg er begyndt at bruge det sidste års tid. Det kan være en udfordring at få produceret indlæg hver dag eller hver uge, især i starten, men bare klø på. Måske kan man være flere om bloggen, hvilket der er andre bloggere der gør, hvor det fungerer super fint.

IMG_8173

DE SOCIALE MEDIER: Det er en god idé, at få oprettet en Facebook side til bloggen, som hedder det samme. At henvise fra Instagram profilen og måske oprette en YouTube kanal, hvis det er relevant. Jeg deler og henviser til mine indlæg fra diverse sociale medier, for at det når ud til flere og man bruger de forskellige platforme til forskellige ting.

UDSTYR: Jeg vil mene at man som udgangspunkt sagtens kan klare sig med en computer og en iPhone, og upgrade med tiden. Kommer selvfølgelig også an på, hvilken tilgang man har til bloggen. Jeg blogger og redigerer fra min elskede MacBookPro, men udover den har jeg en lille Acer Aspire Switch 11, som har en indbygget tablet og kan være i en lille taske. Er jeg på farten kan jeg finde på at lave skitser i WordPress Appen på min iPhone, men det er blot for at udnytte alle de ledige minutter, som jeg har.

DET PRAKTISKE: Til at starte med bloggede jeg for mig selv, dvs. jeg besluttede alt selv og styrede alt selv mht. samarbejde med virksomheder og reklamer. Man lærer det hen ad vejen, men i takt med at min blog voksede, så blev det en fordel at være med i et bloggernetværk. Der er andre der står for salg af annoncer/reklamer og klarer samarbejdsaftaler og nogle tekniske ting, da jeg får en del henvendelser ugentligt og det er blevet urealistisk at styre det hele selv og lige nu er jeg jo en del af netværket Blogly. For at følge med i udviklingen/statistik af bloggen er det en god idé at sætte sig ind i Google Analytics og installere det på bloggen.

TJEN PENGE PÅ AT BLOGGE: Ja, hvordan kan man gøre det?! Det forstod jeg heller ikke selv engang, men det skal jeg nok dele med jer, da det ikke blot går ud på at skrive et par linjer på bloggen og wupti. Efter at bygge bloggen op i noget tid, er det er muligt, at tjene et trecifret beløb om måneden som blogger i Danmark. Til at starte med skal man ikke regne med det, men blot komme ind i rutinen og finde ud af hvad I vil skrive om. Vil man have en hyggeblog og skrive en gang imellem eller vil man sætte tid af til at opbygge en blog, som man gerne vil have en indkomst fra. Denne del kan lade sig gøre, hvis man samtidig nyder det man laver og interesserer sig for det, da det er tidskrævende. Mere om det en anden gang.

51 kommentarer til “MIN GUIDE: START EN BLOG PÅ 10 MINUTTER…!”

 1. Hej Irina 🙂
  Super fin blog du har, elsker at følge med.
  Men du skriver man som blogger i Danmark kan tjene et trecifret beløb om måneden, som jo så max. er 999 kr om måneden – jeg gætter på der er mere at hente for en fuldtidsblogger? 🙂
  Mange hilsner, Cecilia

 2. Mette Marie Lei Lange

  Den studsede jeg også over. 🙂 Jeg tror, det er en skrivefejl, for det er vel de færreste, der kan leve for under 1.000 kr. om måneden.

 3. Hej Irina.

  Du teasede for længe siden på snapchat om, at du var igang med et ærligt indlæg omkring Fristet og reality, men udgav du det nogensinde? Og i så fald, har du ombestemt dig? Jeg håber det kommer, for da jeg har fulgt dig siden Fristet, er den del også ret spændende 🙂

 4. Hey Irina.
  Dit Stables link virker ikke mere. Og som organizer-freak blev jeg meget nysgerrig efter hvad det var for et værktøj 🙂

 5. Tak for gode råd.
  Altid lækkert med andres syn på sagen, og kan bestemt også anbefale at lave en facebookside til sin blog :).
  Venlig hilsen Anne

 6. Kære Irina

  Vidunderlige patter du har fået dig der.

  Det er virkelig bare noget af vidunderlige i den her verden. NEJ! hvor er du dejlig

  KH Bertram gabriel svendsen
  Du ringer bare smukke

 7. Kære Irina

  Vidunderlige patter du har fået dig der.

  Det er virkelig bare noget af vidunderlige i den her verden. NEJ! hvor er du dejlig

  KH Bertram gabriel svendsen
  Du ringer bare smukke

 8. Bertrams mor

  Du skal venligst lade vær med at skrive sådan noget fis

  med venlig hilsen bertrams mor

 9. Bertrams mormor

  Ejj du er du også her Anne? Jeg synes også det lidt spøjst han har skrevet.

  Kh – Bertrams Mormor

 10. Mohammad Ali Hassan101569

  Wow Irina.
  Det er very good det der er på din blog. Hvis det er så ringer du bare 🙂

 11. Morten

  hej alle sammen det her er irinas mand og kan offentligøre at i har helt ret

  kh morten olsen

 12. kære irina
  Der findes rigtig mange smukke og søde digte om kærlighed, som går lige i hjertet på de fleste. Om det er digte om ulykkelig kærlighed eller et kærlighedsdigt til kæresten eller brylluppet, du leder efter, findes de i alle afskygninger og udformninger.

  Kærlighed er en størrelse, der er svær at sætte ord på og mest af alt et stort virvar af følelser, og her er digte om kærlighed gode til at hjælpe med at rydde op og ud i de uønskede af slagsen.

  Jeg Elsker dig højt, er ledig i nat

  kh dadday

 13. Joachim Bodilsen Livsgaard

  Det er et formeddabeligt ekstra ordinert patværk af sådan en 35 årig milf som dig 🙂

 14. Sağlık sektörü, son birkaç on yılda büyük ilerlemeler kaydetti.
  1960’larda teknolojideki yenilikler bize bilgisayarı getirdi ve bu da doktorların tıbbi kayıtları standartlaştırmasını ve
  paylaşmasını sağladı. 1980’lerde ve 1990’larda,
  laparoskopik ameliyatlar hastanelerde yaygınlaştı ve invaziv cerrahi ile sıklıkla ortaya çıkan birçok komplikasyonu ortadan kaldırdı.

 15. Hej, nu kender jeg en tryllehealer, du kan have en håndgribelig privat samtale og genoprette dit kærlighedsliv. Den mand er den altid pålidelige Dr. Ige Ajayi, trylleformularen, der har ændret mit liv og mange andre liv, vi kender i dag med hans besværgelser. Du kalder det bare en kærlighedsform, karriereudøvelse, sundhedsproblemer, hvad end det er, uanset hvilken skade du befinder dig i, så er det tid til at tage sig af dig uden tøven. Min sag var ret grim, før jeg mødte ham, og resten er historie. Du kan kontakte ham via en af følgende måder WhatsApp: +2348130035939
  E-mail: drigeajayi@gmail.com.

  Lav et privat møde med ham og vær glad igen.

 16. mmmmmmmmmmmmmmmmmm
  mm
  m
  m
  m
  m
  m
  m
  m
  m

  m
  m
  mm
  m
  m

  m
  m
  m
  mm
  m
  m
  m
  m
  m
  m
  m
  m
  m

  m
  mm
  m
  m
  m
  m
  m
  mm
  m

  m

  m

  m

  m

  m

  m

  m

  m

  m

  m

  m

  m

  m

  m

  m

  m

  m

  m

  m
  m

  m

  m

  m

  m

  m

  m

  m
  m

  m

  m

  m

  m

  m

  m

  m
  m

  m

  m

  m

  m

  m

  mm

  m
  m

 17. bro a parfum cost like 1000kr like who gone buy buy nokia parfum smell like gaz and smell 100 times beater then arina parfum i thing nokia beater 🙂

 18. I delight in, cause I discovered just what I was having a look for.
  You have ended my 4 day long hunt! God Bless you
  man. Have a nice day. Bye

 19. You’re so cool! I do not believe I’ve read through anything like that before.
  So good to find someone with some original thoughts on this issue.
  Seriously.. thank you for starting this up. This site is one thing
  that’s needed on the web, someone with a
  bit of originality!

 20. When I initially commented I clicked the “Notify me when new comments are added” checkbox and now each time
  a comment is added I get four emails with the same comment.
  Is there any way you can remove me from that service?
  Cheers!

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bestil min bog

Mest populære​

Denne website indeholder affiliate links og annoncer.

Andre blogindlæg

KOLLAGENPULVER – PRØV DET!

  annonce Oslo Skin Lab Jeg har fødselsdag her i maj måned – 35 år! I feel really great omkring min alder, men for hvert år

HVAD BRUGER MAN TIL TYKT HÅR?

annonce // Nicehair.dk Hello Beauties! The cheat code til fyldigt og tykt hår med volumen, is basically black magic. Men heldigvis har jeg testet så

NICEHAIR ØNSKER UNDER JULETRÆET

annonce Nicehair VIGTIGE BESLUTNINGER er lige rundt om hjørnet! Det er nemlig tid til at lave Xmas ønskelister. Jeg plejer at indsamle hele familiens ønskelister inden