HVORFOR VIL MIT BARN IKKE SOVE…?

18. februar 2016

Godaften søde læsere! Mor her er meget frustretet frustreret idag (kan knapt stave efterhånden)… lidt mere end jeg plejer, for i nat fik jeg afbrudt min søvn i hvert fald 20-30 gange! Og det var ikke den første dårlige nat. Jeg troede lidt, at vi var ovre den periode, hvor hun ikke sover igennem. Jeg sidder og kæmper alt hvad jeg kan for ikke at falde i søvn, men mine øjne svier og jeg tør ikke at blinke… I kender det godt! Hun har allerede fået aftensmad og vi har taget et langt karbad, som I måske så på Snapchat (find: irinathediva), og jeg slukker lyset og ser lidt tegnefilm med hende om aftenen. Hun plejer dog at sove kl. 22 sharp uanset hvad. Det synes jeg altså er lidt sent, og jeg vil gerne sove kl. 20.00 allerede, haha! Damn, I am sooo old! Vi er oppe kl. 07.00 om morgenen, så hun sover faktisk ikke så meget. Så får hun 2 lure i vuggestuen og sover ikke, når hun kommer hjem igen. Men hun har aldrig været den store sover om dagen. Hun sover egentlig igennem om natten, måske med 1 flaske mælk sometimes, men hun har tænder på vej lige nu + lidt mærkelige drømme, så hun sover ikke skiiiidegodt. Morten ude at rejse, så jeg er “alenemor” i disse dage, som skal være aktiv hele dagen. Jeg ville altså aldrig klare det som alenemor, heh. Har I nogle gode råd til at få hende til at falde i søvn tidligere…? Jeg synes ellers, at det er blevet meget nemmere det hele, men energiniveau-mæssigt er jeg tilbage til, som det var i starten – KAN IKKE MERE! SÅ TRÆT, SERIØST! Har lidt helbredsissues oveni, som gør mig sindssygt ekstra træt, men man kan ikke bare sige: “Nu ligger jeg mig i sengen og bliver her hele dagen, imens jeg ser serier!” That’s mommy-life!

P.S. Hun har ikke været på medicin for sit jordbærmærke længe, så det er ikke den der gør det. Og hun får ikke noget med sukker i, haha! Krydser alt hvad jeg kan for, at jeg bare får et par timers sammenhængende søvn i nat…

19 kommentarer til “HVORFOR VIL MIT BARN IKKE SOVE…?”

 1. Måske ser hun for meget tv om aftenen? Vores dreng havde også urolige drømme en overgang, og vi prøvede at drosle ned for tegnefilm fordi de godt kan få for mange indtryk og blive overstimuleret af alle de farver osv, og det bliver alt sammen bearbejdet i deres søvn. Måske ville det hjælpe hvis i prøvede at køre hende træt igennem leg, og droslede ned for tv? 🙂

 2. DET MÅ JEG PRØVE… af hvad jeg kan se å hende, virker det bare næsten beroligende på hende, heh. “Alfons Åberg” eks… men jo, det prøver jeg da lige af.

 3. Hej Irina! Jeg forstår din frustration, især nu hvor du er alene i en periode – pyha! Vores på et år til marts sover også uroligt og er faktisk ved at få en hjørnetand! Måske er det ekstra ubehageligt? Han kan godt være vågen en time af gangen om natten også efter flaske.. Så det sker det eneste som får ham til at sove er en lun flaske vand med en anelse sukker i. Jeg ved ikke om du er imod det men det er der især nogen som bruger på de lidt mindre babyer når de har ondt, så jeg følte det var et forsøg værd! 🙂 Men han er oftest i seng før 20 og hvis han bare kravler rundt og er helt vågen men klør sig i øjnene så forsøger vi alligevel at vugge ham i søvn i hans eget værelse med kun en anelse lys fra gangen og der går højst 20-30 minutter, så sover han 🙂 man siger jo at søvn avler søvn så det kan være du skal forsøge at lægge hende noget før? Men børn er jo så forskellige, så det kan være det er et dårligt råd lige med hende. Krydser fingre for at du finder ud af det – er selv altid i seng før 22 så føler med dig!

 4. Hun er jo lige startet i vuggestue, så er der enormt mange indtryk, der skal bearbejdes. Og de små bearbejder den slags om natten. Det går over igen. Ofte kommer det også i forbindelse med, de lærer at kravle, at gå, når der er udviklingsspring eller større forandringer i deres liv.

  Så bare rolig, det går over af sig selv. Det lyder til, du gør det helt rette, ved at holde fast i rutiner og de samme, som hun kender. Og at du er der, når så hun vågner om natten.

  Håber at det snart går over igen:) Min søn på 4 har også lige haft sådan en periode (ikke helt så voldsom, de bliver mildere, jo ældre de bliver), han sov også enormt uroligt og vågnede ofte midt nat for lige at tjekke, at jeg stadig er der. Hans var vist noget med, at han var i gang med at lære at lege på en helt ny måde (udvikle fantasi, nye kammerater og dermed nye måder at lege på) og nu er der ro på om natten igen. Indtil næste gang;)

 5. Jeg er enig i, at vuggestuen stadig er ny for hende, og jeg kan huske at min søn var top urolig i nogen uger efter opstart (hvilket var at blive bombet tilbage til starten, hvor man ingen søvn fik, så jeg føler med dig)! Det stoppede stort set fra den ene dag til den anden, hvor han pludselig sov igennem igen, så fat mod!
  Prøv at putte hende tidligere. Så snart du ser hende gnide sig i øjnene eller bare virke det mindste træt, skal du “slå til” og putte for natten (hvis klokken er ml 18:30-20), så finder du med tiden ud af, hvornår hun lettest lader sig putte. Min søn skal puttes 18:45, for ellers bliver han overtræt og tumler rundt i op til 1,5 time før han kan finde ro. Men tidspunktet er forskelligt fra barn til barn.
  Og min søn virker også som om han beroliges af tegnefilm (er helt fortabt i det), men jeg synes også, det er nemmere at putte ham, når han ikke ser det op til puttetid, så prøv at skær ned på det.

 6. Vores H er samme alder som A, og vi har samme problem – sovet dårligt i en uge! Han et startet i dagpleje i oktober, så det kan ikke være indtrykkene. Han har også været meget ked, når jeg har afleveret ham, hvilket han aldrig har været før. Kan se, at han har fået en tand mere i går, men sover stadig dårligt. Er også ved at blive sindssyg. Føler med dig!! Det er bare ikke sjovt.

 7. Der er rigtig mange ting som du kan “trøste” dig med at du kan afprøve men det er meget forskelligt hvad som virker.
  Spm flere skriver så det hun er startet i vuggestue er klassikeren for dårlig søvn.
  Hvis hun sover fra 22-07 med to lure om dagen så er det det du må forholde dig til er hendes behov sammenlagt. Så kan man begynde at arbejde i at hendes sidste lur i vuggestuen bliver kortere for hun så tidligere bliver træt hjemme. Eller det feks er op kl 06 for hun er træt en time tidligere om aftenen.
  Dernæst kan et mere fast putteritual uden tv osv hjælpe til hun hurtigere sover. Og ja så snart ørene klør, håret skal nusses …så det i seng.
  Prøv at eksperimenter 🙂 disse ting her har ihvertfald. Hjulpet herhjemme….for en enlig mor 😉

 8. Hold ud! De tænder-perioder er dumme :-/
  Som mor til 2 ørebørn (2½ og 5½) skal jeg selvfølgelig lige høre om du har fået tjekket hendes ører? (just in case)

 9. Måske hun har nået alderen, hvor hun opdager, at hun er et selvstændigt menneske og kan selv og selv kan styre 🙂
  Håber I finder en rytme snart igen 🙂

 10. Hej Irina.

  Måske når du får eller har tid, tage hende med i svømmehallen, (DGI byen baby afdelingen) så hun får brugt noget energi, det plejer at hjælpe, da man på hjemvejen køre bil/gå med barnevognen, plejer at kunne køre dem i søvn, og det virker bare mere trygt for dem, (en følelse af at ligge inde i mors mave)
  Det lidt svært at udtrykke helt lige perciæs hvad det gør for dem, men det gør noget godt og så plejer at sove en mega lang lur, og måske moren også lige få set Ole lukøje 🙂

  Håber det bliver bedre!
  Du er så sej som mor! ❤️

 11. Sørg for at hendes lurer ikke ligger senere end at hun vågner kl 16 senest fra sin sidste lur. Og ellers få hende ind i en rytme hvor hun måske står lidt tidligere op. Og måske ikke sover til senere end 15-15.30, sådan fungerer det herhjemme og han er træt 19.30-20. ☺️

 12. Vælling vælling og atter vælling inden sengetid! Det fik vores dreng til at sove igennem… Også skal du overholde sovetider 100%, så hvis hun fx ikke har sovet godt i løbet af natten, så skal hun alligevel holdes vågen i mange timer indtil hendes første lur. Ikke noget med at putte hende tidligere. Vores dreng står op kl 7, sover 1 lur i løbet af dagen kl 11-14 eller 11-13, og bliver lagt i seng kl 19. Han er 1 år og 3 mdr. MÅSKE skulle du overveje at hun kun får en lur så hun er træt om aftenen?? Bare et forslag 😉 pøj pøj med din dejlige pige!

 13. Evt tigerspring?
  Hent appen vidunderlige uger 🙂 det er helt vildt hvordan deres mønster ændre sig, i takt med appen :0)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bestil min bog

Mest populære​

Denne website indeholder affiliate links og annoncer.

Andre blogindlæg

KOLLAGENPULVER – PRØV DET!

  annonce Oslo Skin Lab Jeg har fødselsdag her i maj måned – 35 år! I feel really great omkring min alder, men for hvert år

HVAD BRUGER MAN TIL TYKT HÅR?

annonce // Nicehair.dk Hello Beauties! The cheat code til fyldigt og tykt hår med volumen, is basically black magic. Men heldigvis har jeg testet så

NICEHAIR ØNSKER UNDER JULETRÆET

annonce Nicehair VIGTIGE BESLUTNINGER er lige rundt om hjørnet! Det er nemlig tid til at lave Xmas ønskelister. Jeg plejer at indsamle hele familiens ønskelister inden