ALLESSIAS UDSLÆT: MIN FRUSTRATION VOKSER

7. december 2016

affiliate

img_0642ig-macKalder alle mommy/hud-eksperter! Dem der følger med på Snappen kender til min frustration mht. Allessias eksem, som nu har stået på længe. Hold nu…….. hvor gør det her mig ked af det efterhånden! Jeg synes, at jeg kigger båd e andre børn og de går ikke rundt med udslæt. Jeg vasker alt hendes tøj (i Neutral of course) og holder hjemmet rent og bader hende ikke for ofte og alle de ting, som jeg nu har fået at vide, blevet rådet til af jer og lægen og læst mig frem til. Men DET KOMMER ALTID TILBAAAAGE! Ej, men I want to cry altså….! Hun klør sig simpelthen hele tiden og selvom der har været perioder hvor det var blevet meget bedre, så er udslættet aldrig rigtig gået væk. Når det er allerværst ligner hun én, der er blevet forbrændt – og det er værst under øjnene, i panden, lidt på kinderne, på armene, nakken og kun lidt på lårene.

Oven i at det er koldt uden for og hendes hud nu er sart og også bliver påvirket af det, så synes jeg at Panthenol cremen fungerer bedst, da den er fed og giver en barriere og faktisk hjælper med den tørre hud også. Den har hjulpet lidt på det. A-Derma Exomega er blevet anbefalet i sin tid af jer, da Allessia havde mildere eksem i starten, men i dette tilfælde gør den ikke det vilde. Så den har jeg udskiftet med La Roche-Posay Lipikar lige nu, som også blev anbefalet af nogle af mine læsere, og den synes jeg fungerer lidt bedre til hverdagsbrug mod tør hud og hjælper en smule. Jeg bruger også hormoncremen Locoid, når det er absolut nødvendigt og det blusser helt vildt op. Jeg har prøvet at udelukke noget mad, når jeg har mistænkt at hendes eksem var blevet værre efter hun spiste noget bestemt. Sukker er bare no-go når hun har den reaktion lige nu, men hun fik pebernødder i vuggestuen idag, såe… æg, har jeg også bemærket at hun bliver lidt rød af. Men altså før i tiden havde hun ikke det her udslæt, og hun spiser ikke så mange nye ting nu og jeg er bare efter alle mht. hendes mad. Jeg er ret sikker på, at det er noget, som hun indtager, og det er simpelthen SÅ frustrerende, at jeg ikke kan finde ud af hvad det er. På den anden side siger min mor, at jeg havde lige så sart hud, da jeg var barn og man hører også om, at det går over. Men det er mærkeligt, at det blusser op nogle gange, hvor jeg nærmest panikker og tror jeg skal ringe til skadestuen, som dengang hun kom til at spise nødder. Hun spiser en del brød, og måske er det gluten hun ikke kan tåle? Det tvivler jeg dog på, da det ikke rigtig hænger sammen med, hvornår det bliver værre. Altså idag efter vuggestuen var hun SÅ rød i hovedet og kløede sig så meget, at jeg lige overvejede 1813 et sekund, da jeg synes det begyndte at se ud som om hun hævede op. Det hjælper bare ikke på mine angstanfald, kan jeg fortælle jer. Jeg er SÅ bekymret for hende og det kan da bare ikke være rigtigt, at jeg ikke kan få styr på hendes eksem. Jeg har ikke helt lyst til at vise billeder af det her, men det ligner psoreasis (det er det ikke, vi har været hos lægen). Men det er meget tørt og rødt, men ikke rigtig med knopper, bare meget rødme i plamager. Jeg er SÅ åben for alle forslag/erfaringer, som I har derude…. xx desperat mor!

Følg med i min hverdag på Snapchat: irinathediva

81 kommentarer til “ALLESSIAS UDSLÆT: MIN FRUSTRATION VOKSER”

 1. Hej Irina, tjek din Instagram direct, jeg har sendt dig en besked, hvor jeg forklarer om en mulig grund til hendes udslet – Beskeden er fra: Sandra_solmann2

 2. Stakkels jer. Du skal til lægen og få en henvisning til en hudlæge. Det kan være atopisk eksem (børneeksem) og så kan det behandles.. Er det børneeksem er det meget svært at holde nede ved hjælp af “almindelige” cremer hele året især om vinteren. Det er synd hun skal have gener når det kan behandles forholdsvis let. Kan være det er noget andet men det bedste er altså at få hende tilset af en hudlæge snarest. God bedring med hende.

 3. Har du prøver en creme fra apoteket der hedder decubal, den er et hit herhjemme til tør/sart hud, vi bruger denne om aften, da den indeholder vand. Og om dagen bruger vi lanolin salve som er uden vand. Håber du finder ud af hvad det er, aldrig sjovt når ens kære er syge.

 4. Hej irina. Hvor lyder det bare træls med Allecia. Jeg aner ikke noget som helst om hvad hendes udslæt skyldes. Min søn har lidt af børneeksem og meget tør hud på kinderne. Jeg bruger Ceridal fedtcreme. Den tager både det tørre og eksemen.
  God bedring med hende ❤️ Og op med humøret selvom det er svært med de små. Knus Sofie.

 5. Hej… heg hedder Ida og er 14 år. Da jeg var lille havde jeg også udslæt, og har det stadig. Mit udslæt kunne vi heller ikke finde af hvorfor jeg fik det… når men jeg har det stadig, og jeg får det hver gang vejret skifter. Især her om vinteren, jo koldere det bliver jo mere udslæt får jeg. Mit bliver rødt og det klør og bliver virkelig tørt. Når det bliver meget varmt bliver det rødt igen og klør lidt. Ved ik om det hjælper, men måske kan det være det. Mit råd er bare at søre for at putte creme på hele tiden og undgå lange bade og ting med parfume i… håber du måske kan bruge det :))
  Og jeg har bare lært at leve med det, men prøv at se om det bliver bedre når vi kommer væk fra vinteren og det bliver varmere

 6. Hej Irina! Først tænker jeg om du også bruger A-derma bade olie? La roche porsey kam godt prikke meget i huden når det kommer på, lige en tanke.
  Desuden tænker jeg på din make-up og parfume, det er jo ikke nok at holde din datter parfumefri og ikke jer andre. Lidt som passiv rygning. Det sidder i tøj og luft og når du nusser og krammer! Så måske hele familien skal blive parfumefri!
  Uld kan være rigtig godt som inderste lag på huden da der er lanolin i, til eksemen og samtidig holder hende tør!
  Det var mine tanker!

 7. Jeg har selv døjet med eksem som lille. I ansigtet og på store dele af kroppen. Lægerne sagde det var børneeksem og jeg har det stadig- dog i mildere grad. Jeg er 24 i dag….. det eneste der har hjulpet og stadig hjælper mig, er hormoner cremer. Elocon, betnovat o.lign. det er alt sammen creme med binyrebarkhormon og man skal ikke være så bange for det når det er i mild opløsning. Det er ikke så farligt som generationen før os tror 😉 fede cremer som locoid og ceridal er også guld værd. Jeg venter pt på en ordentlig udredning på OUH for at se om de kan finde ud af hvad det kommer af. Efter 23 år er jeg pænt træt af det nu…

 8. Jeg tænker meget over min makeup pt og rører hende ikke og tager det af med det samme når jeg kommer hjem, så hun er faktisk ikke i kontakt med det (jeg har ikke makeup eller parfume på herhjemme omkring hende, medmindre jeg har været ude). Men jeg må efterhånden være endnu mere forsigtig.

 9. Hej Irina (:
  Prøv beaute pacifique – x-dry skin fix!
  Kan købes i Matas,
  Har selv lidt meget af eksem som de ikke kunne finde ud af hvad var.
  Men denne creme fjernede det helt!
  God bedring med hende & god jul .

 10. Har ikke selv erfaring på egen krop men ved det har virket på flere af mine borgere i plejen. Lyder måske atypisk men strudsecreme/lotion. Prøv at læs om det.

 11. Hej Irina
  Først og fremmest, tænker jeg hun skal holdes fra frisk tomat. Det tænker jeg ud fra din beskrivelse, og min erfaring gennem 15 år som pædagog. Mange små børn bliver meget røde, og får kløe når de spiser det.
  Min egen datter led fra fødsel til hun var 5 år, af ekstrem meget eksem (hun er heldigvis vokset fra det – jeg håber der gælder det samme for din datter). Jeg var ved at blive sindsyg, fordi hun kradsede hul, som så udviklede sig til børn sår. Jeg fik 100 forskellige (sådan føltes det) hormoncremer af lægen, og lige lidt hjalp det. Til sidst gjorde jeg følgende: 1 – gav hende fiskeolie kapsler hver dag. Jeg gav hende dem der hed “eye q”, de købes i Matas, og kan fåes med vingummismag. 2 – jeg smurte hende hver dag med Dexem creme fra apoteket. Det er uden hormon, og virkede fantastisk. Så længe hun fik fiskeolie hver dag og blev smurt med creme, kunne jeg holde eksemen så meget nede, så hun ikke var generet.
  Held og lykke

 12. Hej Irina.
  Kan det måske være laktose allergi? Det havde jeg selv som lille, og fik slem eksem og rødme af det.
  Kh Sarah

 13. Vi har en dreng som lider helt vildt af eksem, og intet har hjulpet. Indtil jeg fandt en creme på apoteket det er i deres eget mærke, (baby salve) og sørme ikk om den kun koster omkring 40kr. Det er næsten 100% fedt creme. Vi smøre 2-3 gange dagligt og så holder det sig væk 😀 den er Guld værd. 😀

 14. Ville også få hende tjekket for børneeksem. Jeg led selv af det som barn og min store datter på knap 4 har desværre også fået det. Jeg kan for det meste holde hendes nede med fede cremer, men må tit skifte mellem dem. Er det slemt bruger vi hormoncreme og en fed creme. Det starter om efteråret her og så blusser det op on/off frem til foråret. Det ene år var det der helt frem til juli måned😒 Det som plejer at hjælpe på min datters, er hvis jeg smører det inden jeg går i seng, mens hun sover, så det rigtig for lov til at virke uden de piller og kradser i det fordi det klør. Ikke nemt når ungen har nattøj på, og hun også har det på arme og ben her, men det kan lade sig gøre😄

  Min mor har fortalt at mit forsvandt da jeg var ca 4 år, så jeg håber, at dette er sidste vintersæson min datter har det, da det selvfølgelig er irriterende for hende, det er enormt tidskrævende og fordi det er mega dyrt at skulle købe alle de cremer.

 15. Nu har jeg ikke set alle dine indlæg , så ved ikke om din datter følger vaccineprogrammet hos lægen . Jeg har nemlig fundet ud af at børn godt kan være allergiske overfor aluminium , som der åbenbart er i de vacciner. Det kan give udslæt og mildere hævelser ( men hævelserne er nok mest omkring der hvor de er blevet stukket ).
  Anyways det er jo en mulighed , så ville lige nævne det :)!

 16. Hej Irina. Jeg har selv lidt af eksem og det er blusset op igen på armene de seneste år. Min søn har det desværre også her i vintermånederne, dog mest på benene og lidt på armene. Hans kommer i tørre og rødlige plamager. Vi bruger faktisk den der tykke la roche posay som du selv nævner og her hjælper det hvis han bliver smurt ind i det hver dag. Sidste år var det så slemt han også fik locoid når det var værst og så ellers cremen ovenpå. Har fået at vide at locoid ikke skal bruges for meget på de små men også at hvis det skal virke skal man bruge det i flere dage i streg indtil eksemen er væk, hvorefter en fed creme må tage over.
  Jeg synes det lyder som en god idé at tage hende til læge for at være sikker. Jeg havde selv er meget slemt udbrud i ansigtet á la det du beskriver for et par år siden og det var viste sig at være en allergisk reaktion som følge af nogle produkter jeg brugte til at rense ansigt i. Siden har jeg kun brugt parfume fri make up og hudpleje. Held og lykke med hende, jeg håber snart i finder årsagen og at det går væk! Rigtigt ærgerligt hvis det er maden, der er skyld i det..

 17. Hej. Hun lyder som min datter på et år. Hun har været til udredning på OUH for at udelukke allergi osv. Det var intet st spore på testene. Dybt frusterende. Hun kunne jo kradse sig til blods. Jeg har prøvet ALLE creme, dyre som billige, og derma salve fra Føtex er faktisk den som hjælper bedst her. Men, da jeg fjernede ALT uld fra hende blev det bedre, hun har meget bedre hud, hun klør næsten ikke, bløder ikke og sover bedre! Nogle siger man ikke kan være allergisk over for uld, men jeg læste et sted at hvis man har sart hud, kan uld irretere yderligere. Tænkte at det jo ikke kunne skade – og livet og huden er altså blevet væsentligt bedre her, efter alt uld er væk.

  Havde hende med i en butik som kun sælger uld – tæpper, sokker osv. Den dag/nat var ikke sjov. Jeg tror på det har hjulpet.

  Kan da være et forsøg værd.

  Mvh Berit

 18. Hej Irina.
  Du skriver du har været hos lægen, du nævner det ikke, men måske du skulle få en henvisning til hud og ellergi klinikken på Gentofte hospital, så hun kan blive udredt ordentlig, og måske få svar på hvad det er der driller hende, og hun kan få den rette crem…

  Har selv en stor dreng i dag på 17 år, som stadig og siden han var 9 mdr er multi allergiker, og det har og er svært…min dreng kan ikke tåle nødder og da han var mindre, reagerer han bare at det havde været i nærheden af nødder, som f.eks, hvis du køber en bakke flødeboller, hvor halvdelen er med kokos og halvdelen, er ikke, men bare støvet fra kokossen blev han dårlig af, og æggehvide kunne han ikke tåle, så alt i supermarkedet blev tjekket for hvad det indholdet…man kunne så lave æg på hørfrø….

  Vil anbefale dig at kontakte allergi foreningen, om råd og vejledning…

  Pøj pøj med din lille datter

 19. Hej Irina
  Vi har brugt Danatekt med stor effekt på begge vores drenge. Vi var mange forskellige igennem og den hjalp os. Købes på apoteket.

 20. Uhhh, det lyder smart og jeg har endda haft overvejet det med fiskeolien selv, og hvordan jeg mon kunne få det ned i hende…

 21. Hej Irina
  Jeg kan anbefale dig den creme som hedder Helo creme til sart og tør hud fra Faaborg Pharma. Fik den anbefalet da jeg var til udredning på OUH med mit eksem, og den hjælper mig meget. Udover den bruger jeg en creme når mit eksem blusser op i ansigtet som hedder Brentacort (på recept) – den tager udslættet meget hurtigt.

 22. Jeg har en dreng på 15 mdr som er ramt af børneeksem. Vi har det nogenlunde under kontrol, og når det blusser op et sted så bruger jeg enten locoid eller elocon 1-2 gange om dagen. Hver dag blir han smurt med alm decubal creme på hele kroppen for at gi huden en barriere. Hans udslæt blir værre med lipikar, så nu bruger vi bare en helt almindelig creme. Og jeg synes egentlig ikke locoid er særlig effektiv. Elocon får det væk, for det meste efter 1-2 dage.
  Vi havde hørt om noget der hedder kræs bad, som ikke er sæbe, og godt for eksem hud. Men vores dreng fik mere udslæt af at bruge det. Dog er der mange som anbefaler det, tænker også der er forskel på hud, måske din piges eksem kunne ha gavn af det.
  Vi bruger en sæbefri bade gel. Købt på apoteket. Det er rigtig godt. Olie i vandet var ikke godt hos os.
  Har du tænkt over om der har været nogle nye situationer når det har blusset op? Fx nye putte rutiner, nye legekammerater el lign. Det har jeg fornemmet at der godt kan gi lidt udbrud på min dreng. Når der er noget i hans krop der stresser lidt.

 23. Prøv evt den creme fra Avené der hedder noget med Xera calm (fået på apoteket) den har hjulpet os. Min datters eksem har aldrig været så slemt, som du beskriver, men vi har gode erfaringer med cremen 🙂 good luck

 24. Og vil også sige at hun ska til hudlæge, så godt du har fået en henvisning. Der kan du få recept på noget stærkere end egen læge kan give. Og så er det diagnotiseret rigtigt, selvom vi alle gerne vil give en masse råd, så er det lægens råd som er bedst 😊

 25. beaute pacifique xtra dry skin fix !!!! Please prøv den, evt bare spørg i Matas om en prøve!

 26. Caroline Løbner

  Hej Irina. Jeg forstår godt at det er vildt frustrerende med eksemen. Jeg kom til hudlæge og har endelig fundet noget der hjælper på min eksem og tørre hud. Når jeg bader, renser jeg huden og tørre områder med planteolie – fx olivenolie eller mandelolie. Og derefter bruger jeg cremen “Cræme” fra hudlægeklinikken Cutanea. Den kan man også bruge i badet, vaske den af og så duppe huden tør bagefter. Planteolie fugter huden meget bedre. Det kan jeg virkelig anbefale. Går aldrig ud af badet med tør, stram og kløende hud længere 😊👍🏼

 27. Vi fik mange forskellige cremer på recept hos hudlægen, samt lavet priktest og blodprøve for allergi. Den eneste creme der hjalp hos os var brentacort.
  Det var sidste vinter. I år er der 7-9-13 ikke noget.

 28. Hej irina. Min datter lider osse meget eksem og jeg fik først bugt på det, da jeg brugte babykræs i badet og Avene xeracalm ad cream dagligt og Avene xeracalm ad balm når det blussede op. Og nu har hun den fineste hud i en alder af 14 mdr og har brugt det i to mdr 😊

 29. Jeg er født med tør hud og led af eksem som barn. Jeg voksede mig heldigvis fra det. Men min søn på 15 mdr. Er også født med tør hud og har også eksem on and off. Det har også Været rigtig slemt, især i sommer da han var meget i vand. Men jeg bruger Locobase repair creme til os begge til hverdagsbrug . Den kan fås i matas eller apoteket. Men det er simpelthen den bedste mod tør hud. Hvis du nu ikke vælger den – så er et godt råd at tjekke ingredienslisten på den pågældende creme. Hvis der står vand som det første så lad være med at vælg den. Vand skal stå som ingrediens nr.2 eller mindre. Ellers så har jeg erfaring med at cremerne nærmest udtørrer huden endnu mere. !
  Min søn bliver også smurt med l
  ocoid når det er slemt.
  Håber det snart bliver bedre <3

 30. Hej. Åh det er årdt, har selv haft 2 eksem børn. Det bedste for os var en god badeolie fra apoteket uden div parfumer osv og Ceridal fedtcreme. Det hjalp så meget. Ved det ef sværg at bade ansigtet men en blød svamp kan væde huden. Søg info hos astma og allergi forbudet. Al held og lykke

 31. Hej Irina,
  Nu har jeg hverken børn eller udslæt, men “bare” problemer med uren hud. Jeg faldt pga. det over tinalykkegaard på instagram, som er under uddannelse til holistisk hudterapeut. Umiddelbart råder hun rigtig mange til at bruge fiskeolie til børn med eksem, rigtig mange kommenterer, at det har hjulpet dem rigtig meget! Nordic Naturals omega 3 flydende fiskeolie skulle være noget af den bedste kvalitet 😊 Altså – hvis I ikke har prøvet dette endnu, så er det da er bud der ikke er en creme, men virker indefra. Blandes bare med fx juice, så det nemt glider ned 😊

 32. Jeg har lidt svært ved at se præcist hvordan udslættet ser ud, på de billeder de har lagt op.
  Men en anbefaling herfra kunne være at gøre brug af inotyol creme, det er den creme vi i sundhedsvæsnet bruger til diverse former for eksem/udslæt.
  Det er en meget fed creme som påføres på de udsatte områder.
  Derudover skal i få en henvisning til videre udredning, enten til en dermatolog i det private regi, eller gennem det offentlige.
  God bedring med hende.

 33. Hej, jeg har samme problem med min søn på 11 måneder.. æg har jeg også udelukket, da han en dag spiste det og fik slemme slemme udslæt at han var nødt til at tage til skadestuen . Hvor han fik noget væske fra lægen husker ikke li hva det var. Men da jeg har en søster boende i London. Fortalte hun om en cream som hedder Sudocream derfra. Jeg har nu brugt den, den fjerner ikke li frem udslættet helt. Men har hjulpet meget mod kløen. Jeg bruger den til hans krop. Ellers ansigtet bruger en almindelig fed cream fra apoteket. Cream en kan købes fra Amazon uk. Der kan du evt. Også læse folks anmeldelser.

 34. Hej Irina 😊
  Jeg bliver 20 år om lidt over 3 måneder. Jeg har haft børneeksem siden jeg var 3 måneder gammel. Da jeg var lille var det rigtig slemt, og jeg har vokse mig lidt fra det, men jeg har stadig rigtig meget her i vinter perioden. For mig handler det bare om at smøre sig hele tiden. Når mit eksem er rigtig slemt så bruger jeg Locoid og Mometasonfuroat Glenmark hver morgen og aften, og nogen gange midt på dagen hvis jeg er hjemme eller har husket og tage den med mig. Og når det ikke er så slemt så bruger jeg Elidel og udover har jeg altid brugt A-Derma, men var til en ny hudlægen for ikke så længe siden, og der sagde hun at A-Derma ikke er god at bruge imod ens eksem, for der var et eller andet i, som ikke var så godt. Men skal i stedet for bruge Helo Creme. Og den er rigtig god imod mit eksem, men den kan man ikke bare købe, der skulle jeg have den på recept fra hudlægen. Men for mig handler det om at smøre mig hele tiden, 2-3 gange dagligt med Locoid eller noget af det andet andet. Og så 5-6 gane dagligt med Helo Creme, og der hjælper for så holder jeg det stiller og roligt nede. Men selvfølgelig hver gang jeg smør mig ind, så hæver det lidt op og jeg ser meget rød ud.
  Men jeg vil helt sikkert anbefalede dig og få en tid hos en hudlæge, så de kan give dig det helt rigtig creme! 😊

 35. Hej irina

  Min svigerfar er hudlæge og vi har også problemer selvom vi har en læge tæt på. Min kæreste har psoriasis, jeg har hånd eksem og min datter på 19 mdr har eksem/ tør hud på kroppen også røde kinder. Helo crem er noget vi alle bruger, den er fed og gir en god balance i huden vi er også mega frustrert men bare rolig, det skal nok blive godt en dag og du har været en god støtte for din datter .

  Hilsen Sarah

 36. Hej Irina,

  Jeg har skrevet til dig på Facebook vedrørende ByLykke, med andre ord den cremeserie, jeg har udviklet, som har haft rigtig gode resultater med bl.a. eksem og generelt tør hud. Jeg håber at høre fra dig.

  Vh Pia Lykke

 37. Hej Irina, jeg har selv varet meget slemt ramt af eksem, og kløede mine ben op da jeg var lille!
  Det der hjalp mig af med eksem var: vaseline, det samme der er i den der kløver vaseline, den anden ting jeg blev smurt ind i var homoncream, som er en meget stærk cream, så ved godt nok ikke om det kan bruges i hovedet, men resten af kroppen kan det i hver til faldet godt, men bare hver opmærksom på, hun må ikke være under skarp sol de næste 24 timer mener jeg, det er det der har gjordt jeg er kommet af med mit!
  Håber hun kommer af med det!😊

 38. Jeg lider selv af mælkeallergi, ikke laktose men mælk – der er stor forskel på de to allergier. Som mælkeallergiger får man udslæt/eksem (laktose giver maveproblemer), så jeg vil anbefale at undlade alle former for mælk i en periode. En af de hyppigste årsager til eksem er mælk. Der findes en facebook gruppe får folk med mælkeallergi og laktoseintolerancer, prøv at kig der, der er masser af hjælp at hente!

 39. Hej irina
  I stedet for at udelukke madvarer osv, så få lavet en priktest. Ja det er ikke sjovt, men det giver svar. Locoid eller elocon er gode mod eksem, ellers kan du henvises til en hudlæge. Børneeksem kan ikke kureres men kun holdes nede. I mange tilfælde vil i aldrig finde ud af hvad hun er allergisk overfor.. desværre. Jeg havde leget eksem som barn og stadig tør hud.. det er slet ikke sjovt, men det bliver bedre med årerne

 40. Hej Irina.
  Øv hvor lyder det bare æv.
  Jeg fik som barn også eksem, næsten så slemt at lægen dengang troede det var psoriasis.
  Jeg havde rundt om næsen, om øjnene, bag ørene, i knæhaser, midten af armen, skinnebenene og på hænderne.
  Det kom altid når vejret skiftede til køligere såsom nu hvis jeg var for meget ude, spiste meget stivelse eller fik sukker.
  Det eneste de kunne gøre var at give mig hormon creme, smøre med en god creme (ikke nødvendigvis fed) og holde mig lidt mere inde på dage med frost og sne.
  Den dag idag er jeg 20 år og har ikke eksem problemer i samme grad.
  Jeg har lidt nu her hvor der er frost, eller hvis jeg spiser sukker.
  Håber snart i finder noget som kan hjælpe Allesia.
  Mange hilsner fra Louise 😊👍🏻

 41. ‘—-///// hej Irina. Plejer normalt ikke og skriv kommentar.. Men følger trofast med hverdag.😊 Men Prøv og besøg dem her http://kiropraxis.dk
  Vi har endnu ikke prøvet af de ikke har kunne hjælpe. Prøv i det mindste og ring og snak med dem.. og spørg efter Uffe. Sindsyg dygtigt..
  De fleste i vores familie kommer der, med forskellige problemer..

  Håber i finder en løsning

 42. Har du prøvet babybad fra kraes? Vi har rigtig god effekt, til min yngste datter, som også døjer med en eller anden form for eksem.
  Jeg har også spekuleret -uden at vide det og IKKE for at dømme! – men når du køber tøj på ebay og sådan… kan der så ikke være alt muligt skidt i det, som der ikke er i tøj herhjemme? Jeg har i hvertfald ikke turde at købe tøj og make up derfra… Men ja, babybad fra kraes! 🖒 (vi bruger den med kokos)

 43. Nårhh ja og når hendes eksem er slemt, er uld en dårlig ide. De små “hår/fiber” de gør det simpelhen værre👍

 44. Du kan prøve også Exomega fra A-Derma Exomega eller “Bioderma” Atoderm, begge to kan købes på apoteket. Lipikar har hjulpet os, men det tager tid til at finde den rigtige creme (eksem er svært at behandle…)

 45. Hej Irina 🙂
  Jeg har hele mit liv døjet med det der hedder astma-eksem.. min hud bliver tør og rød og det klør meget.. ofte kommer der sår og det svir.
  Jeg bruger hormoncreme, som fås på recept og den hedder Diproderm og er en salve på 0,2 %..
  Men tag til hudlægen – det gjorde min mor dengang med mig, da de fandt ud af at jeg havde det jeg har 🙂

  PS: mit blusser altid op til vinter pga. kulden og tørheden og så også når det er varmt og man sveder(albuebøjning, knæhaser you name it) og så slår jeg altid ud på halsen hver gang jeg træner og på mine håndled, pga. jeg vasker hænder.

  De bedste tanker herfra <3

 46. Hej Irina
  Jeg led selv af børneeksem og det gjorde min mor også, så det er genetisk. Men der var dog for mig måder at holde det nede på! Cremen fucicort som er et receptmiddel fik jeg som 13 årig, derefter gik det helt væk og jeg så ikke skyggen af det i 6 år! Og lige så snart det har blusset op har jeg holdt det nede med denne creme! Jeg havde det også i ansigtet og jeg brugte flere år på at finde en creme jeg kunne tåle! Den eneste creme jeg nogensinde har kunne tåle er clinique moisturizing! Den er fantastisk og mit ansigt har heller ikke været tørt siden jeg fandt denne creme! Jeg ved dog ikke om det er en creme man kan bruge til børn! Men den er virkelig god! Samtidig har kosten også noget at sige og for mit vedkommende handler det om ar holde mig fra ting med E-numre! Jeg ved ikke om du kigger efter det, men det har også hjulpet mig! 🙂
  Mvh Natascha

 47. Skift vaskepulver ud med flydende vaskemiddel. Skift evt.mærke. Avene til bad -købes på apotek. Lys behandling hos hudlæge. Smør med fed creme. Giv ikke op – det værst om vinteren. Min datter er to år nu og det er ikke så slemt mere.

 48. Birgitte Risbjerg

  Hej Irina
  Prøv denne metode . Køl området ned med blæst fra en kold føntørre, Brug Eight Hour Cream Skin Protectant ( den er lidt som vaseline ) når det er værst , og ellers smør hende ind i neutral Mandel olie , jeg kan varmt anbefale den fra Natur Drogeriet , den fås i matas .
  Kh
  Birgitte

 49. Eye q, fiskeolie kan købes som kapsler, der smager af vingummi. Så min datter tiggede om at få dem☺️

 50. Hej Irina… Ej hvor jeg føler med dig! Alle de bekymringer ang din datter har jeg også med min søn…. Jeg har bedt børnehaven om ikke at give ham frisk tomat for han får ild røde kinder og rød mås… Til rød og irriteret hud bruger jeg en creme der hedder initynol som bare gør underværker. Det er en slags tjærecreme ( ved godt det lyder helt forkert) man skal virkelig ikke bruge særlig meget og smøre jeg min søn inden sovetid er rødmen stort set væk næste morgen… Jeg bruger det også til min inderlår om sommeren når slid mærkerne går nas☺ håber du finder en løsning PS cremen jeg snakker om bruger vi også i den daginstitution jeg selv arbejder i😊 god dag til dig og dine kære

 51. Jeg er blevet tjekket i hoved og numse for eksem. Mit er værst om vinteren, fordi kulden er hård ved min hud. Jeg tørrer ud, ligner en, der er blevet brændt af cigaretter. Jeg har astmaeksem, og jeg får en receptpligtig creme kaldet locoid. Den virker. Men var også forbi hudlægen for at få taget skrab af eksemet, og fik efter 16 år bekræftet hvad min eksem var. Så tag til hudlægen, det vil hjælpe jer så meget ☺☺

 52. Hej Irina
  Stakkels Allessia – forstår godt din frustration. Har I fået tjekket, om det kan være skælsvamp/skæleksem? Min dreng havde det og var rød og kløende. Vi fik en speciel sæbe fra lægen, som han skulle vaskes i ofte i en periode. Det tog det efter lidt tid. Og det er ikke kommet tilbage, når blot han bliver smurt i fed creme efter hvert bad.

 53. Min datter havde nøjagtig samme udslæt – vi gik til hudlæge 100 gange (føltes det som) – og fik udstedt en kvillaja tjære salve, hudlægen laver den selv (den lugter af h…. til, men hjalp , men kun kort – det blev ved og ved med at vende tilbage da det var værst besluttede jeg mig for at gå til hudlægen med hende en sidste gang og til vores held var der en anden hudlæge den her gang – jeg har været ENORMT meget i mod hormon creme – men hudlægen sagde faktisk at når de kradser og klør sig de små , så danner der sig nogle små hudlommer der laver bakterier og i værste fald kan ende i betændelse , så han gav os en 1% hormon creme (den mildeste form), penicillin creme og samtidig med det brugte vi lipikar. Og siden der er det kun kommet tilbage i en mildere form, og der har vi kun haft brug for lipikar .. Håber i finder en løsning – det er så synd for de små 🙁

 54. Du skal ringe til din læge og blive henvist til en special hudlæge
  Denne vil høre hvilke fødevarer eller andet du mistænker og så teste hende for alverden
  Der kan være nogle e numre, tilsætningsstoffer, farvestoffer arhmen en million ting som gør hun reagerer.
  Testen foregår ved en samtale og så dryppes væsker på ryggen og påsat hud tape over. 2 dage efter skal du komme igen og så vil reaktionerne vise sig under tapen for det pågældende hun reagerer på

 55. Jeanett Hvolby M. Hye

  Hvad med at give hende en masse fiskeolie, det smører kroppen indefra. Giv hende gode fedtstoffer som avocado og gerne gode olier i maden.
  Hun har ikke aluminiumsallergi fra vaccinationerne? (der får man kløende plamager på låret hvor hun blev stukket)
  Overvej en alternativ behandler ift råd til kost og behandling

  God bedring med hende ❤️

 56. Øko olivenolie i sort flaske med papir indpakning eller øko kokus olie er kuren… trust me. 🙏🏽 Du skal dog være flittig med det og smøre hende ind hele tiden

 57. Du skal gå til din læge og bede om at få et allergiforløb på Gentofte Hospital.Vi har gået der med to ud af tre børn og det er suverænt. Det nyeste forskning, gratis hormoncreme, de nyeste anbefalinger til creme (der er noget man IKKE må bruge, der er for meget vand i). De er SÅ dygtige og virkelig børnevenlige.
  Det er tidskrævende men sådan er det jo at have børn

 58. Ja, det er nok børneeksem hvor man godt kan krydsreagere på fødevarer.
  Der er ikke andet for end en tur til hudlægen og en ny hormoncreme.
  Håber i får en tid hurtigt! 🙂

 59. Jeg håber at du vil læse bogen “Er du følsom?” af Eva Lydeking. Den har virkelig været en redning her hjemme.

 60. Til mine piger har jeg brugt kokosolie og Egyptian magic. Egyptian magic indeholder kun naturlige ingredienser og jeg synes den virker på alt.

 61. Min datter slår ud af kanel, hun får røde plamager omkring munden og i hudfolder. Hun klør og kradser sig selv til blods, så slut med kanel, og de fleste julekager! Fiskeolie i vingummi fra Matas har hjulpet rigtigt fint på hendes hud bagefter.

 62. Hej Irina.
  Har du overvejet at spørge din læge om en henvisning til en hudlæge? Der fik vi noget andet creme til min datter da hun døjer med udslæt. Min datter fik konstateret børne eksem og fik noget andet creme der har hjulpet på det. Det kunne være det også ville hjælpe jer😊
  Håber I snart kommer det til livs!

 63. Hej Irina.

  Jeg har selv lidt af børneeksem, som blussede for sindssygt op da jeg var omkring 18 år. Har været igennem locoid, avene, decubal, hormoncremer, elidel osv. Intet har hjulpet. Så sker der for 4 år siden det, at en mataspige foreslog mig et produkt fra beaute pacifique. Jeg var meget skeptisk da jeg tænkte at hvis hverken hormoncremer eller andet virkede, hvordan skulle det her så?? Men de har en garanti med penge retur hvis ikke man synes godt om produktet – så jeg prøvede det. Allerede første gang jeg tog cremen på (til x-tra dry skin) kunne jeg mærke at den beroligede min hud og efter få uger var det helt væk!! Selv den dag i dag er der ingenting at se og jeg er lykkelig. Deres cremer indeholder squalane, som folk med psoriasis og eksem mangler. Giv det et skud!

 64. Hej Irina, jeg er 16 år og havde også meget eksem da jeg var mindre.
  Min mor begyndte at hælde epsom salt i mine bade, og det hjalp med det samme. Jeg har nu ikke haft eksem på kroppen i over 5 år.
  Dog kan jeg stadig mærke at det bliver værre når vejret skifter.
  Som du også nævner, blussede mit eksem også mere op efter jeg havde spist søde sager.
  Håber du kan bruge det til noget, det lyder ihvertfald præcis som det jeg havde.

 65. Jeg har skrevet det før og mu gør jeg det lige igen.
  Stop med at bruge Neutral. Det er ikke så neutralt som man tror. Det gjorde en kæmpe forskel her hos os hvor der både er eksem barn og eksem mand.

 66. Hej søde du,
  Jeg føler virkelig med dig/jer! Jeg har selv bøvlet med noget lignende, og snakkede lige med min mor om det – og jeg havde det også da jeg var på Allesias alder. Og grunden til jeg fik det var, at jeg ikke kan tåle komælksprodukter og laktose generelt. Og når jeg ikke indtager laktose, går mit eksem væk – og kommer igen, hvis jeg gør. Så det var måske værd at få tjekket? ❤️

 67. Hej 🙂
  Du skulle prøve at give hendes hud de bedste forudsætninger ved at give den nok fugt og ikke bruge en creme som lukker huden inde. Brug noget helt naturligt sol hedder ” MommyCare” – prøv at læs om det inde på hjemmesiden http://www.mommy-Care. Dk eller på Facebook siden ” Mommy care Danmark” ☺️ God aften.

 68. Hendes symptomer lyder for mig som en form for atopisk dermatitis (børneeksem).
  Jeg vil råde jer til at få jeres datter tjekket med priktests, lappetests (på ryggen) og eventuelle fødevareallergi-tests.
  Mit eksem begyndte som barn, forsvandt igen, med brød atter ud igen i en alder af 17-18 år, og blev kun værre med årene, hvor jeg i en periode måtte ty til sovepiller og med arme og ben som var bundet ind i viskestykker for at jeg ikke kunne klø, og med gentagende natte hvor jeg græd mig selv i søvn af frustrationer, smerter og konstant kløen, samt en læge som ikke gjorde det store for at hjælpe mig, i en forvejen svær alder.
  Da jeg blev ca. 22 fik jeg ENDELIG overtalt min nye hudlæge om at få foretaget en priktest, og ligeledes blev der foretaget en lappetest.
  Nogle dage efter, kunne jeg endelig ånde “lettet” op, da jeg fik at vide at jeg ligeledes havde udviklet allergi. Jeg var ikke lettet fordi at jeg havde fundet frem til allergierne, men fordi at jeg i flere år havde kæmpet for at få lov til at få en priktest, fordi jeg selv mente at jeg havde symptomer for allergi (+at det lå til min familie).
  Jeg var lettet fordi at jeg nu ENDELIG vidste HVAD jeg kunne gøre bedre i min hverdag, for at undgå mine periodiske slemme eksemsudbrud.
  Jeg ville derfor råde jer til at finde en hudlæge som i har tillid til, og aldrig nøjes med halve svar eller løsninger. Det er så vigtigt hurtigst muligt, at finde frem til HVAD jeres datters eksem skyldes og om allergi er årsagen, og i så fald at hun testes negativ for alle allergierne, så kan i 100% fokusere på behandling og forebyggelse (ved at undgå parfume, skyllemiddel, mci/mi, parabener, godt indeklima osv.) istedet for at bekymre jer om eventuelle allergier.
  Jeg bruger selv La Roche-Posay lipikar Fluide og La Roche-Posay Baume AP. Jeg synes dog personligt at Lipikar Fluide brænder mere i min hud, end Baume AP (som er lidt tykkere) derudover bruger jeg selv rigtig meget Änglamark “baby lotion”, da den observeres hurtig, og føles mild og kølig på huden.
  Jeg ønsker jer god bedring med jeres datter, og håber at I finder en løsning snart!
  PS. Det kunne måske være at i skulle overveje at læse lidt om at spise anti inflammatorisk kost, da nogle mener at dette kan være med til at undgå eksem, eller mindske det.

 69. Hej Irina,
  Nu har jeg langt fra læst alle beskeder, men jeg hører oftere og oftere folk slår ud af at drikke mælkeprodukter. Ofte er udslættet kun i hoved og hals regionen.

  Jeg har dog selv ingen problemer med det, da vi grundet mælkeallergi slet ikke indtager mælkeprodukter, men synes lige jeg ville give en lille kommentar med.

 70. Hej Irina!
  Jeg forstår dig frustration! Jeg har døjet med eksem så længe jeg kan huske og havde det derfor også som helt lille. En rigtig rigtig god creme til at fugte huden er Arkiv creme. Kan kæbes på apoteket og kan for det meste holde min eksem væk ved at holde min hud fugtet! Min hudlæge har anbefalet mig det og så smører sig ind ind i det morgen og aften. Derudover er vigtigt råd: Pas på med sæben! Det er det værste du kan proppe på en hud der har tendens til eksem, og det er uanset hvad sæbe det er, om det er shampoo eller body soap. Det gør huden mere sårbar og frembringer ekstrem kløen!
  Håber du finder ud af noget der kan lindre det :-)!

 71. Vi er gået over til anglemark og det fungerer fint. Det koster lidt mere men er ret drøjt i brug.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bestil min bog

Mest populære​

Denne website indeholder affiliate links og annoncer.

Andre blogindlæg

KOLLAGENPULVER – PRØV DET!

  annonce Oslo Skin Lab Jeg har fødselsdag her i maj måned – 35 år! I feel really great omkring min alder, men for hvert år

HVAD BRUGER MAN TIL TYKT HÅR?

annonce // Nicehair.dk Hello Beauties! The cheat code til fyldigt og tykt hår med volumen, is basically black magic. Men heldigvis har jeg testet så

NICEHAIR ØNSKER UNDER JULETRÆET

annonce Nicehair VIGTIGE BESLUTNINGER er lige rundt om hjørnet! Det er nemlig tid til at lave Xmas ønskelister. Jeg plejer at indsamle hele familiens ønskelister inden