ER JEG EN DÅRLIG MOR, FORDI ALLESSIA FÅR KOMÆLK?!

19. december 2016

affiliate

Processed with VSCO with a7 presetBilledet er fra vores togtur for nyligt, hvor jeg selv synes, at Allessia kørte rimelig VIP-style

(Hendes SleepBag er fra Ønskebørn (Fisketorvet) og Carena barnevognen er fra Lekmer.dk)


Hello Beauties! Jeg har lyst til at adressere dette emne… for jeg synes da, at det er lidt pudsigt alligevel, altså hvordan folk reagerer! Igår postede jeg et indlæg om mit forhold til komælk – hvordan det var en stor del af min hverdag i Ukraine, og samtidig så synes jeg det var en sjov idé med at tage bad i mælk, som Cleopatra. Og nogle gange bliver jeg sku lidt surprised over reaktioner. Some love me, som hate me, bevares… sådan er det for alle mennesker og alle kan have lov til at have en mening, dem har jeg også selv. Men at man decideret vil kalde mig for dårlig mor, fordi jeg tager kalvens mælk fra den, som kun hører til hos koen. Og derfor er jeg en dårlig mor? Så er der altså MAAAAANGE dårlige mødre derude, der både giver deres børn mælk, mejeriprodukter, kød, og giver dem sko på, som er lavet af læder!

To be honest, så er jeg selv der lige nu, hvor jeg har prøvet at ændre i mine kostvaner, da jeg mener, at vi er nødt til at tilpasse os for at passe på miljøet og passe på os selv. Vi har indført kødfrie dage herhjemme, efter at vi har set “Cowspiracy” på Netflix og jeg søger ofte ny viden omkring kost og endda også det med den vegetariske eller veganske livsstil, da jeg synes at den til tider er super inspirerende, selvom jeg ikke har lyst til at følge den 100%. Måske er det nogle holdninger, som jeg vil ændre på et tidspunk. Dem der følger med på Snapchat har også set, at jeg har afprøvet den veganske flødeost og har også lige købt noget plantebaseret remoulade, for jeg er ret glad for at afprøve den slags.

Noget som jeg synes er HELT galt, det er når hardcore vegans (altså, det er fedt man brænder så meget for det) bare presser det over hovedet på andre og kritiserer voldsomt, når man ikke træffer de samme valg. Det er ikke alle vegans der er sådan, nej! Jeg har en bloggerkollega, som jeg elsker at spørge til råds med vegan lifestyle og hun er den sødeste, og ville aldrig sige til mig: “Det du gør er forkert!”. Ligesom jeg aldrig ville sige til hende, at hun går da glip af noget når hun ikke spiser kød and whatever, for jeg synes at man skal respektere de andres valg når det kommer til kost. Man bør bare træffe de beslutninger som passer én selv, og så kan man evt. vejlede og komme med sine meninger høfligt, hvis man vil ytre det. Jeg er personligt rigtig glad for, at der bliver lavet dokumentarer om kød, og at der kommer mere fokus på det, for selvom jeg er den største kødelsker, så her jag virkelig indset nogle ting med tiden. Det er fantastisk, at man kan finde så meget information om emnerne, men hold da op… hvor er der nogle mennesker, der skal slappe lidt af ang. det at angribe andre, hvis man ikke deler samme livsstil. Vi drikker både komælk og plantebaseret mælk herhjemme og jeg spiser stadig hytteost, for det kan jeg bare mega godt lide – shoot me altså! Nej, jeg tror at I har forstået hvad min pointe er. Men udover det, så fylder det meget hos mig i hverdagen – at købe så meget øko som muligt og træffe de gode valg mht. kost, især for Allessia. Så jeg gør jo hvad jeg synes er bedst og søger konstant ny viden, så jeg kan blive klogere på det hele. xx

 Følg med på Snapchat for glimt af vores hverdag: irinathediva

40 kommentarer til “ER JEG EN DÅRLIG MOR, FORDI ALLESSIA FÅR KOMÆLK?!”

 1. Ja nogle skulle slappe lidt af. Ja man skal passe på med hardcore veganer style, det er meget vigtigt at få b12 vitamin(hvilket kun fås fra animalske produkter og det er den bedste kilde fremfor vitaminpiller) og kød er også den vigtigste kilde til jern. B12 er meget vigtigt for hjernens funktion også og så meget andet, man kan ikke undvære. Har bare hørt om så mange fejlernærede veganere og børn af veganere der havde knogler som gamle mennesker. Og de er alle så meget oppe at kører over først hvor fantastisk de har det osv, og ja man behøver da ikke kød hver eneste dag eller 100 g hver gang men slap nu af med alt hysteriet tænker man bare. Men ja det gode ved vegaber kost er nok snarere at de er meget mere fokuserede på sundhed og bruger mange sunde råvare.

 2. Ah…. Der findes mange underlige mennesker.. Bedst som man tror man har set det hele så bliver man alligevel overrasket. Lad dem dog skrive… Det gratis underholdning og til at grine af…

 3. Hej irina

  Jeg elsker både kød og vegansk mad – jeg bor hjemme derfor spiser jeg det der bliver serveret.

  Men man skal altid huske på en ting – forhold sig kritisk til medierne – noget er sandt andet er ikke.

  Fx så har der været en del oppe med at det er synd at klippe halerne af grisene – og det forholder såg sådan at det gør man for de andre grise ikke skal bide i dem så de kommer til at rende rundt med kæmpe sår. Hvorfor så uden bedøvelse? Det er fordi det tager længere tid at bedøve dem end at bare at kotte halen. Dermed kommer de til at lide længere – og det er noget som vi bestemt ikke ønsker i grisseopdræt.

  Og inden for kørene så bliver kalvene taget fra når de bliver et par dage, men de får stadig mælk – de har en automat hvor man hælder noget af det mælk som kommer fra kørne ned i. Så de får deres mælk. Og det går i en kæmpe boks sammen med en masse andre hvor de kan løbe rundt og lege og have det sjovt sammen med jævnaldrende.

  Og de bliver for det meste faktsik i den flok til de de engang skal aflives altså når de er færdige med at være malkekør. – der kommer selvfølgelig flere til og derfor kommer til at stå i større flokke – de fleste steder kommer de også på græs og får alt hvad de gar brug for.

  De fleste steder trives dyrene faktisk, hvis de ikke gør har det intet med loven at gøre men med landmanden.

  Desværre er der mange som ydre sig som intet ved om det. – og derfor bliver man stemplet.

  Jeg ønsker alle dyr skal have det godt, men vi har et naturligt hierarki som jeg synes vi skal bibeholde, også lade dyrene have det fantastisk indtil de skal slagtes – ligesom vi skal have det fantastisk til den dag vi dør… jeg spiser også hest selvom jeg selv har heste og de er mit et og alt.

  Jeg synes vi skal bruge de midler vi har og i dag er vores fødevaresmarked så stor at man selv kan vælge hvad man har lyst til at proppe i hovedet, og hvorfor kan man så ikke bare acceptere andres valg……

  Det bedste jeg ved er simpelthen sød mælk. Det smager skønt!

  Husk på du er en god mor, forældre gør oftest sit Aller aller bedste de kan for deres børn, men vi er så hurtige til at dømme hinanden 😣

 4. Hej Irina
  Du er selvfølgelig ikke forfærdelig mor, fordi du giver dit barn komælk. Det lyder til, at du gør dig nogle sunde overvejelser omkring en mere plantebaseret kost, og jeg synes kun, det er fedt, at du er åben over for de fakta, som vi bare ikke kan benægte: at miljøet lider under menneskets (kød)forbrug og at animalske produkter udelukkende kan udvindes ved udnyttelse af dyr.
  Ang. dine billeder, hvor du bader i mælk, så husk på, at veganere ikke ser et harmløst og sjovt billede, der er inspireret af Kleopatra, vi ser alt det, der har ligget til bunds for den mælk, som du “spilder” for et photoshoot. Vi ser tvangsinsemineringen, vi ser tvangsadskillelsen af ko og kalv, vi hører dem kalde efter hinanden i dagevis, vi ser overbelastede yvere og yverbetændelse, og til sidst ser vi en malkeko, der har en naturlig levetid på 20 år, der bliver slået ihjel efter 4-5 år. Sidst men ikke mindst ser vi de ca. 28000 sunde og raske tyrekalve, hvis liv er et spildprodukt i mælkeindustrien, så derfor bliver de slået ihjel, når de bliver født.

  Veganere er ikke ekstreme, fordi de vil pådutte hele verdens deres synspunkter, de er følelsesladede fordi, de ser noget helt andet end I gør. Jeg håber, det giver mening, og at du fortsat vil give det plantebaserede en chance 🙂

 5. Jeg har det lidt ligesom dig.
  Jeg er hverken vegetar eller veganer, men jeg gør mit bedste for at være god mod miljøet og finde alternativer. Jeg spiser selv meget lidt kød og for mit vedkommende, er jeg bare ikke så vild med mælk og derfor går jeg efter alternativerne der.
  Jeg følger med på din snap og jeg kan se at du både går op i din sundhed og er miljøbevidst. Det er super fedt og inspirerende!

 6. En dårlig mor fordi man giver sit barn komælk?! Nu må det stoppe! Du er en fantastisk mor der sørger for at dit barn får en sund og nærende kost fyldt med vitaminer + de gode øko vare, fortsæt din fantastiske blog, haters vil der altid være 😉

 7. “Veganere er ikke ekstreme, fordi de vil pådutte hele verdens deres synspunkter, de er følelsesladede fordi, de ser noget helt andet end I gør,” Jo det er ekstremt at se det som “os” og “dem”. Det er utrolig modsigende skrevet, når du så også peger fingre ved at pointerer, at ikke-veganere ikke ser de dårlige sider af f.eks. mælkeproduktion.. du kan da ikke vide hvad andre mennesker føler og tænker bare fordi de ikke tager de samme valg som dig?

 8. Det kan ikke undgås at stille det op som “os” og “dem”, når man prøver at forklare forskelligheder blandt mennesker. Jeg siger også, at kristne tror på gud og det gør ateister ikke – igen, DE tror på gud, det gør VI ikke. Det behøver du nu ikke lægge det store i.

  Og du har ret, jeg kan ikke vide, hvad andre føler og tænker, men jeg må da trods alt konstatere, at man ikke synes, det er skrækkeligt, hvad der finder sted, når man så bidrager til det ved at holde gang i efterspørgslen. Hvis man ikke synes, det er skrækkeligt, hvorfor konsumerer man det så?

 9. Du har jo ikke fakta på plads. Dyrene får.tilsat b12 i deres foder, og veganere springer bare leddet over og spiser det selv. Det er en bakterie der findes i nærig jord, men i dag er jorden udpint og vi er for kliniske.. kødspisere kan også mangler b12. 😊 Danmark er det mest mejerispisende land og det land med flest tilfælde af knogleskørhed pr. indbyggere. Det er ikke et tilfælde. Syren “trækker” calcium ud af knoglerne, meget forsimplet. Og aaalleeee de tilfælde af underernærede veganere med børn, vil jeg gerne høre mere om? Hverken jeg eller min søn fejler det fjerneste på plantebaseret kost. Tværtimod. De avisartikler der har været har været enkeltstående tilfælde, fundet i udlandet og handler mere om forældre der ikke giver deres børn nok mad eller lignende. Og ikke fordi de er veganere. Vi kan også vende den om og sige “gad vide hvor mange altspisende mennesker der er underernærede?” Tallet ville være svimlende højt. Plantemad forebygger alverdens vestlige sygdomme.

 10. Saida. Jeg synes, at ikke at din kommentar holder helt stik. Grunden til, at man får b12 når man spiser kød er at dyr spiser planter hvorpå der sidder b12. Tidligere da landbruget ikke brugte pesticider og ikke var så hygiejniske fik vores forfædre b12 gennem planter. Så det er ikke fordi det er nødvendigt at spise animalske produkter, tværtimod.
  Faktisk er lige netop forskellige sygdomme (som knogleskørhed, etc.) forbundet til indtagelsen af mælk og kød. Der er ikke nogen der skal pådutte hinanden noget, men man har lov til at forholde dig kritisk til tingene og ikke bare regne med at alt foregår som man ser i reklamerne. Oftest har veganere, etc. svært ved at holde mund i sådanne debatter, da de har opsøgte fup og fakta ift. landbrug/slagtning og dyrevelfærd. Når man sidder med en viden om hvordan vi behandler vores dyr (lige så længe man er forbruger af det, støtter man også en meget voldsom produktion hvor dyr lider – det er fakta), så har man altså svært ved bare at ignorere at folk ikke prøver at se på den anden side af fornøjelsen ved at drikke et glas mælk og spise en bøf. Det er sådan noget, der virkelig skærer i ens hjerte.

 11. Uh det kan vidst kaldes omnivore probaganda til den helt store guldmedalje. Hvorfor tror du vi kan få hjertesygdomme, blodpropper, brystkræft? Pga. broccoli? Nej…
  Det får vi pga. animalsk protein og de hormon- og vækststoffer du yderligere finder i mælk. Lad være med at være en tro følger af tradition og det man altid har gjort. Lad være med at være naiv og tro, at de industier ikke betaler for, at du skal tro, at du gør det helt rigtige når du drikker mælk. Dansk mejeriforening betaler for, at Irini tager bad i mælk og skriver om det her ( også selvom badet er egen opfindelse-og intet ondt om dig overhovet Irina). Hvorfor gør de det?? For at gøre dig en tjeneste? Nej.
  For at tjene penge. Samtidig mishandler vi en masse dyr.. Og ved du hvad? Den dag vi alle er syge med livstilssygdomme, jorden er ødelagt af global opvarmning pga. vores latterlige industrier og vores vanvittige indtag af kød og mælk, vandet er forurenet og alle træer fældet – så indser folk nok, at vi ikke kan spise penge……

 12. Tvangs insiminering, jah på en måde for vi kan jo ikke have 30 tyre gående.
  Adskillese, ja, men det er ikke muligt at have dem sammen med mindre alt skal ændres i landbruget og landmændene skal have mange flere penge så
  Nu er jeg landbrugs elev, og der er en grund til vi tager kalven fra så hurtigt, for så når koen ikke at savne kalven. Hun kalder ikke i flere dage. Det er kun brunstige køer der står og råber nogen gange.
  Yverbetændelser gør man jo alt for at undgå, det er ikke noget der ønskes, men det sker. Men det er feks belvet bedre af at køerne ligger på sand eller bliver malket 3 gange dagligt i stedet for 2. Der prøves stadig at forbedres.
  Vores køer bliver slagtet alt efter hvordan den klarer det. Er den lavt ydende, har højt celletal, dårlige ben eller andet bliver den slagtet før end andre. Men vores ældste malkeko lige nu er altså 11 år 😉 Men hvor skulle vi gøre af de dyr vi ikke kunne bruge i produktionen? lade dem gå på en mark og spise, hvor der kun ville gå penge væk og ikke trække penge ind?
  Tyrekalve får lov at leve disse bliver solgt til kalveopfednings steder, bortset fra Jersey tyre kalve, dem er der desværre spild på. Hvilket er en skam for Jersey har en anderledes fedt sammensætning der gør kødet er super lækkert.
  Så hav dine fakta i orden 😉

 13. Nu er jeg sundhedsplejerske og børn under et år skal helst undgå komælk og din datter er jo over et. Børn over et skal have letmælk og undgå sødmælk. Sundhedsstyrelsen anbefalinger. Og for den sags skyld har vores krop brug for kød, bare ikke for meget. Der er visse ting der kun findes i kød vi har behov for. vi mennesker er rovdyr og den kan vi ik løbe fra. Drop mest mulig vitamin pillen og spist dig til vitaminerne. Det sundhed bum

 14. Du modsiger ikke en eneste af de ting, jeg skriver, så jeg har vist fakta i orden. Er desuden så godt som opvokset i en kostald, så jeg ved godt, hvordan det foregår. Forskellen på dig og mig er, at jeg IKKE synes det er i orden at bruge levende væsner som en del af en (i mine øjne) unødvendig produktion, mens du har det som din (kommende) levevej. Derfor vil vi to aldrig blive enige.

 15. Jo det kan sagtens undgås at stille tingene op i sort og hvidt når man forklare forskelligheden blandt mennesker!.. Din argumentation med at sætte folk i bås holder ikke i mit perspektiv og det bliver vi nok heller aldrig enige om. Du kan sætte scenariet op på tusind måde (garanteret også måder du selv gør brug af). Fx ved jeg godt at benzin og biler også er med til at skade miljøet osv. osv. Derfor låner jeg stadig en bil når jeg skal langvejs eller andet, men jeg cykler ellers til det meste jeg skal og kan ! Har du aldrig kørt i en bil? har du helt valgt den del af forbrugermentaliteten fra? For ellers må jeg jo, som du selv skriver: “trods alt konstatere, at man ikke synes, det er skrækkeligt, hvad der finder sted, når man så bidrager til det ved at holde gang i efterspørgslen.”

 16. Til Irina og andre i kommentarfeltet der gerne vil leve halvt vegansk/vegetarisk, så er der netop i denne uge udkommet en bog af Martin Kreutzer der hedder Flexitar, der handler om måder man kan leve delvist vegetarisk og delvist spise kød☺️
  Hav en god dag

 17. Der udsendes mere CO2 per 500 g kød der produceres end der gør pr. liter benzin. Vi kan sagtens snakke om miljøet og hvad jeg gør for at skåne det mest muligt, men nu gik den oprindelige anke fra mig på det (u)etiske i mælke- og kødindustrien.

  Jeg forstår godt, at du rigtig gerne vil dreje samtalen over på mig og hvad jeg gør og ikke gør, men det er jeg ikke interesseret i, ligesom jeg heller ikke er interesseret i, hvad du personligt gør og ikke gør (men bravo, at du cykler for det meste). Jeg forsøgte at komme med en overordnet forklaring til Irina, så hun måske kunne forstå, hvorfor nogle mennesker reagerer, som de gør. For selvom du ikke kan lide at sætte folk i bås (det kan jeg heller ikke), så er det altså svært at snakke om forskelligheder og forskellige verdensbilleder og livssyn, uden at nævne “os” og “dem”. Hvis du kan omskrive min kommentar uden at bruge “os” og “dem”, så er du mere end velkommen, jeg har bare ikke været en dygtig nok kommunikator til, at det kunne lade sig gøre.

  Jeg har ikke lyst til at diskutere mere med dig, for min kommentar var til Irina og ikke for at skabe debat, men for at prøve at skabe forståelse og give indblik i en anden tankegang end den, hun selv har.

  Glædelig jul, Birgitte.

 18. omg nogle gange bliver jeg helt irriteret over at læse dit kommentarfelt, folk kan virkelig være sååååå irriterende! Det er jo så nemt at sidde bag en skærm og komme med nederen og ondskabsfulde kommentar, men jeg forstår virkelig ikke hvad de får ud af det og hvorfor de gør det? smålige mennesker 🙂 jeg synes du gør det skide godt!

 19. I’m impressed, I must say. Rarely do I come across a blog that’s equally educative and entertaining, and without a doubt, you’ve hit the nail on the head. The issue is something which too few folks are speaking intelligently about. Now i’m very happy I came across this during my hunt for something relating to this.|

 20. Hello to all, how is the whole thing, I think every one is getting more from this web site, and your views are pleasant in support of new viewers.|

 21. Great blog here! Also your website loads up very fast! What host are you using? Can I get your affiliate link to your host? I wish my web site loaded up as quickly as yours lol|

 22. I’ll right away grab your rss as I can’t to find your e-mail subscription hyperlink or newsletter service. Do you have any? Please let me know in order that I may just subscribe. Thanks.|

 23. I always used to study paragraph in news papers but now as I am a user of internet so from now I am using net for articles, thanks to web.|

 24. Fine way of describing, and pleasant paragraph to obtain information regarding my presentation topic, which i am going to present in university.|

 25. I’m not sure where you’re getting your info, however good topic. I must spend a while studying more or understanding more. Thank you for great information I was looking for this information for my mission.|

 26. What’s up it’s me, I am also visiting this site regularly, this web site is in fact good and the viewers are truly sharing nice thoughts.|

 27. Wow! In the end I got a weblog from where I be able to in fact obtain valuable information regarding my study and knowledge.|

 28. Nice post. I was checking constantly this blog and I am impressed! Extremely useful info particularly the last part 🙂 I care for such info much. I was seeking this particular information for a very long time. Thank you and best of luck.|

 29. Howdy! Do you know if they make any plugins to
  assist with Search Engine Optimization? I’m trying to get my
  blog to rank for some targeted keywords but I’m not
  seeing very good success. If you know of any please share.
  Kudos!

  Feel free to visit my page: tracfone special

 30. Do you have a spam problem on this blog; I also am a blogger, and I was wanting to know your
  situation; many of us have created some nice practices and we
  are looking to trade strategies with others,
  please shoot me an e-mail if interested.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bestil min bog

Mest populære​

Denne website indeholder affiliate links og annoncer.

Andre blogindlæg

KOLLAGENPULVER – PRØV DET!

  annonce Oslo Skin Lab Jeg har fødselsdag her i maj måned – 35 år! I feel really great omkring min alder, men for hvert år

HVAD BRUGER MAN TIL TYKT HÅR?

annonce // Nicehair.dk Hello Beauties! The cheat code til fyldigt og tykt hår med volumen, is basically black magic. Men heldigvis har jeg testet så

NICEHAIR ØNSKER UNDER JULETRÆET

annonce Nicehair VIGTIGE BESLUTNINGER er lige rundt om hjørnet! Det er nemlig tid til at lave Xmas ønskelister. Jeg plejer at indsamle hele familiens ønskelister inden