NEM OPSKRIFT: UKRAINSK BORSCH (VEGETAR + VEGAN)

3. december 2016

Hello Darlings! Jeg har her det sidste halve år prøvet at lære flere retter og blive bedre i køkkenet. Jeg er især glad for de retter, som Allessia selvfølgelig også kan spise og heldigvis er hun bare helt vild med borsch. Borsch (eller Борщ) er en russisk/ukrainsk ret, som er en tyk grøntsagssuppe, der er super sund og smager crazy godt. Min mor lærte mig endelig at lave den for ikke så længe siden og eftersom både Morten og Allessia er så vilde med den, så bliver den lavet ofte nu. Især i de her kolde dage, er den rigtig lækker med en masse hvidløg i, for at booste immunforsvaret. Jeg har spist borsch hele mit liv og det er klart en af de retter, som jeg skal lære Allessia at lev en dag. man kan spise den i ca. 1-3 dage og regulere portionen som man vil. Det her rækker til os 3 i et par dage og tager ca. 45 min. at lave. Jeg kan bedst lide den uden kød, så jer derude, som er vegetarer eller veganere kan snildt være med på den her opskrift (så passer vi også på miljøet, ved at tage kødfrie dage – se “Cowspiracy” på Netflix). Den mætter super godt, så man behøver egentlig ikke at lave flere retter og kan serveres med lækkert brød til med lidt hvidløgssmør og creme fraiche.

LISTE (HELST ØKO):  2 LØG • 2 GULERØDDER • 1/2 SPIDSKÅL • 2 STORE KARTOFLER • 2 HVIDLØGSFED • 2 RØDBEDER • 1 TERN GRØNTSAGSBOUILLON • 1 DÅSE HAKKEDE TOMATER • 1 STK. LAURBÆRBLAD • 2 SPSK. SUKKER • 1 SPSK. EDDIKE • 1 DÅSE KIDNEYBØNNER • DILD + PERSILLE 

img_4755-copyig-mac1. Som på brættet her skal der hakkes 1 løg og rives gulerødder. Kartoflerne skæres i tern og den halve spidskål skæres i tynde strimler. Rødbederne rives også og alt gøres klar. En pande og en stor gryde tages frem.

img_4762ig-mac2. Det første som skal steges (i solsikkeolie eller i kokosolie) er løg og gulerødder. Når det begynder at blive gyldent, skal der lidt salt og peber til. Og bagefter sættes det væk, indtil vi skal bruge det igen.

img_4756ig-mac3. Imens løget og gulerødderne bliver svitset på panden har vi sat vand over for at koge og tilsætter derefter kartoflerne. Når vandet koger, tilsætter man enten et tern grøntsagsboullion eller okse (kommer an på, om man vil have en vegetarret).

img_4766ig-mac4. Ca. 5. minutter efter at have tilsat kartoflerne i det kogende vand med bouillon, kan man fortsætte med spidskålen.

img_4763ig-mac5. Evt. på den samme pande, hvor løget og gulerødderne var (dem fjerner vi lige på en tallerken) skal vi svitse de revede rødbeder. Panden varmes op igen og vi tilsætter lidt olie, rødbederne, hvidløg (jeg bruger altid hvidløgspresseren til det), 2 spsk. sukker og 1 spsk. eddike.

img_4765ig-mac6. Lidt derefter tilsætter vi 1 dåse hakkede tomater, blander det hele sammen og lader det stå i 15 min. ved svag varme.

img_4768ig-mac7. I gryden med kartoflerne tilsætter man 1 stk. laurbærblad og lader det koge videre i 5 min. Derefter tilsætter vi løg + gulerødder ned i den samme gryde. Rører det hele rundt (gryden skal helst være stor) og tilsætter blandingen med rødbederne herefter. Det skal lige have 10 min. ved svag varme.

img_4769ig-mac8. Hvis man er til den slags smager det også fantastisk med kidneybønner i.

img_4771ig-mac9. Det skal nu smages til mht. salt og peber. Til sidst tilsættes der hakket dild og persille. And we are ready to eat…

img_4772ig-mac

img_4777ig-mac

Følg med i min hverdag på Snapchat: irinathediva

22 kommentarer til “NEM OPSKRIFT: UKRAINSK BORSCH (VEGETAR + VEGAN)”

 1. Ser vildt lækkert ud – den skal helt sikkert prøves herhjemme🙂 Jeg ville bare lige høre hvad for en eddike du bruger i suppen? 😊

 2. Hvor meget vand bruger du til kartoflerne? det er vel også det vand man bruger som suppevand?!

 3. Er også meget interesseret i at høre hvor meget vand du bruger for det har jo betydning for hvordan den færdige suppe kommer til at smage – det ser jo rigtigt lækkert ud 😜

 4. Hejsa den suppe som der hedder BORSCH, hvor meget bouillon vand bruger du til det?

  Vh. Sasha

 5. Mums, filibabba!
  Det gør virkelig forskel, at koge rødbeden sammen med eddike/sukker/tomat/hvidløg.
  Den bedste borsch jeg har smagt!

 6. LiveHealth Online, yaygın hastalıkların tanı ve tedavisi için çevrimiçi doktorlara 7/24 erişim sağlayan bir teletıp
  hizmetidir. Doktorları ilaç yazabilir ve servis sigortanızı alabilir.
  Bu tele sağlık hizmeti eyaletinizde bulunmuyor olabilir, bu yüzden.

 7. Instagram kaliteli takipçi satın al가평출장샵
  Kaliteli takipçi satın almak siteler %100 bayan takipçi veya %100 Türk takipçi, %100 organik takipçi satın alabilirsiniz. Satın alınan takipçiler sizin Instagram hesabınızın performansınızı arttıracaktır.

 8. A hard day’s work, this morning you didn’t feel so good actually, but you persevered! Bickering! At home, eating, maybe putting your kids to bed, crashi대전출장샵ng. On the way to the fridge for some goodies, you remember you had agreed to exercise with some friends.

 9. Embark on an epic journey thro부천출장샵ugh ancient civilizations with Golden Empire, a game that transports players to a world of mystery, treasure, and adventure. As you spin the reels adorned with mythical symbols, immerse yourself in a captivating narrative that unfolds with every spin.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bestil min bog

Mest populære​

Denne website indeholder affiliate links og annoncer.

Andre blogindlæg

KOLLAGENPULVER – PRØV DET!

  annonce Oslo Skin Lab Jeg har fødselsdag her i maj måned – 35 år! I feel really great omkring min alder, men for hvert år

HVAD BRUGER MAN TIL TYKT HÅR?

annonce // Nicehair.dk Hello Beauties! The cheat code til fyldigt og tykt hår med volumen, is basically black magic. Men heldigvis har jeg testet så

NICEHAIR ØNSKER UNDER JULETRÆET

annonce Nicehair VIGTIGE BESLUTNINGER er lige rundt om hjørnet! Det er nemlig tid til at lave Xmas ønskelister. Jeg plejer at indsamle hele familiens ønskelister inden