NÅR VI KVINDER MISTER VORES SELVVÆRD…

8. januar 2017

Hey Beauties! Kender I det, hvor man tænker… hvis jeg bare havde vidst det, som jeg gør nu, for 15 år siden. But that’s life, you live and you learn og det er det smukke ved det vel. Det er 85% kvinder, der læser med på min blog og dette indlæg er til jer, hvor jeg atter blot “tænker højt” og skriver det ned. Jeg blev overvældet over alle jeres Snaps, som jeg modtog Nytårsaften, da jeg åbnede min Snapchat. En del var personlige, hvor I fortæller mig, at jeg på en måde har gjort en forskel for jer. Nu er jeg jo ikke Oprah (I wish) og jeg har blot fortalt om mine livserfaringer på bloggen her, hvilke I til tider kan relatere til… og det er ikke engang altid, at jeg ved hvad jeg laver, for jeg skriver bare. Jeg blev i hvert fald meget rørt af jeres beskeder og jeg tager et emne op, som har interesseret mig længe, og noget som jeg har kæmpet en del med for ca. 10 år siden og lidt sidenhen også. Det er som om, at der er perioder i ens liv hvor det bliver trigget ekstra meget, men jeg synes det er blevet nemmere at håndtere med alderen – at føle at man er noget værd.

Definition af selvværd er anerkendelse af sin egen værdi, og det er ikke ment i $ – heller ej ment sådan, at hvis man er rig, så er man mere værd eller hvis man er kendt, så er man mere værd. Man er faktisk noget værd, bare fordi! Det er nok ret essentielt at forstå, at INGEN er super happy hele tiden, ingen føler sig mega seje hele tiden, og det er da helt normalt at det svinger lidt op og ned. Men at føle sig nede hele tiden og føle at man intet er værd er hårdt… det er drænende og det overtager, hvis man ikke gør noget ved det. Bliver man ramt af svær depression, så bør man søge hjælp. It is only in your mind… det er kun os selv, der gør det ved os jo, and why? Hvorfor er vi så utilfredse med os selv, når det sker? Man kan ofte blive påvirket i den retning udefra, og man må lære at kæmpe imod sin egen ødelæggende tankegang. Det er svært at ændre den fra dag til dag, men det kan sagtens lade sig gøre efter noget tid. Trust me, I’ve been there!

Jeg havde selv MEGET svært ved at analysere min tilværelse i mine sene teenageår og start 20’erne, for jeg kunne ikke finde ting eller evner ved mig selv, som var noget værd. Jeg synes ikke, at jeg var lige værdig til dette liv, som andre og var jo ikke noget specielt. Jeg var ikke den dygtige skøjteprinsesse mere, og jeg havde lige fået insane acne i hele hovedet, og… jeg var tæt på usynlig for mennesker og druknede mine sorger i junkfood og undgik spejle (pre-selfie tider). Bare det, at jeg var et menneske var ikke argument nok i mit eget hoved. Selvom min selvtillid og selvværd mirakuløst blev bedre med årene, så har jeg haft en lang kamp med mig selv, inden jeg fandt ud af, at jeg er pretty awesome. Der var en nogle mænd drenge undervejs, der selvfølgelig bidrog til, at mit selvværd røg helt i bund. Startede i de unge teenagedage med den vigtigste mand i éns liv dengang, der dagligt hentydede til, at man ikke var noget værd, så min tankegang var programmeret til det. Hvad gør mig så DET værd? Hvad skal jeg gøre for at være noget værd og blive elsket? Er det så KUN, hvis jeg bliver til noget eller pleaser nogen hele tiden? Hvornår er jeg noget værd? Det spørgsmål kunne jeg ikke svare på længe, så i min verden var jeg intet værd, for jeg var bare mig, lille mig… som altid fik at vide, at jeg ikke var noget værd, medmindre…

Jeg var typen der var meget forsigtig med mænd altid, men samtidig ret spontan med forhold, for some reason. Jeg var klar over, at jeg var bedre on my own – jeg søgte ikke tryghed, for jeg var ret glad for at være alene egentlig, men ville absolut kaste mig ud i forhold med mennesker, som bare var det værste match for mig. Jeg havde to forhold, hvor jeg fuldstændig visnede, og når jeg lige havde bygget mig selv op inden, så endte det med 4 år i en mærkelig tåge, som jeg dog fik mig selv ud af, ved endelig at fatte at jeg skal være single i 1,5 år for at få styr på hvad jeg ledte efter. Ofte har det været mænd i mit liv der har tømt mig for mit selvværdslager (det kunne være alt fra en klam kommentar i byen eller det, at de følte, at de kunne rage på mig out of nowhere, til crazy manipulerende opførsel), mixet lidt med min egen tankecocktail of course. Når man er forelsket eller glad for nogen, så er man jo slet ikke klar i hovedet og søger man kærlighed/accept hos en mand, man elsker, så bliver man bare cray cray, når man ikke får den tilbage… så bør man trække sig ud af situationen, men det kan man heller ikke se ofte. Man kan ikke se det store billede, vel?! Og den slags ender tit med, at mændene bagefter kan bruge den der: “Hun var jo også bare en dramaqueen, og hun mistænkte mig for ting og hun var en hysterisk bitch!”. Well, hunnie, you made us like this! En kvinde som er forelsket og bliver behandlet med respekt, er faktisk et ret fantastisk væsen and she will do anything for you. Nogle unge mænd vil bare gerne have en hjemme og 20 andre i byen og prøver at takle nogle af deres egne issues samtidig vel, bevares, de har det jo heller ikke nemt. Eller… you know what, jeg synes mænd har det nemmere i hvert fald, så de skal stoppe med at whine so much. Jeg er ikke højtråbende feminist på første række, men der er mange unge mænd i mine yngre dage, som bare ikke havde styr på sit shit AT ALL, i forhold til de super mange skarpe, sjove, smukke kvinder man ser i Danmark. Så guys… get your shit together!

Noget vi kvinder også er suuuper dygtige til, er at sammenligne os selv med hinanden, så der går helt konkurrence i det. Der hvor jeg fejler sommetider på dette punkt, er at jeg nogle gange ender med at sidde og tjekke de der gorgeous modellers profiler ud på Instagram, som har flere mio. følgere og som rejser de lækreste steder og ikke arbejder en dag i deres liv, men ligger med cocktails ved poolen. Altså jo, det lyder jo lækkert, men hvis jeg tænker mig om, så er det ikke det JEG vil. Jeg har nogle andre planer med mit liv… lige nu i hvert fald og jeg er glad for dem, men alligevel bliver man sådan helt… hmm. Det er jo ret menneskeligt at reagere på den måde, og sociale medier kan virkelig forvrænge virkeligheden (se “Black Mirror” på Netflix – virkelig en øjenåbner). Man er ikke en fiasko, bare fordi man ikke har 1 mio. følgere på Instagram og man er ikke et bedre menneske, når man har. Nu siger jeg det bare meget sort/hvidt ikke..!? Man er nødt til at holde fokus på sine egne planer og drømme, og hvad der fungere for éns eget liv.

Noget som fungerer godt for mig er at finde en balance i min hverdag and in my mind. Nu er jeg ikke teenager mere, dengang det var lidt sværere at finde ud af præcis hvad jeg vil have ud af mit liv. Men basically så har jeg taget nogle af mine drømme og prøvet at gå i den retning. Vi kvinder dømmer os selv så meget… for meget. Måske fordi der er så mange krav, som vi føler, vi skal leve op til i vores samfund. Vi skal være modeller på Instagram, spelt-mødre udadtil, være fyldt med energi, have overskud til det sociale liv, opstarte billion-dollar business så vi kan være med på designermoden, og samtidig være pornostjerner i sengen. Og vi prøver at leve op til alt det every single day… you get the point i hvert fald. Hvis man kan leve op til det hele, er man nok en some kind of super-human, for det er vitterligt helt normalt at opføre sig menneskeligt og bare gøre sit bedste, uden at være superhuman på alle punkter. Så er man altså stadig noget værd, med alle sine fejl and errthang! Say it loud…

JEG ELSKER MIG SELV MEGET HØJT

JEG KAN KLARE MIG IGENNEM SVÆRE PERIODER

JEG VIL GERNE TILTRÆKKE POSITIVE TING

JEG VED AT JEG ER VÆRDIG, OG JEG KAN DET JEG VIL

JEG ER MODIG OG JEG STÅR OP FOR MIG SELV

xx

17 kommentarer til “NÅR VI KVINDER MISTER VORES SELVVÆRD…”

 1. Nu har jeg efterhånden fulgt med i flere år. Jeg må sige Irina… du rammer HVER gang. Du er ikke den blogger, som skriver blogindlæg som er ubrugelige, og heller ej de typer indlæg som skriger at man har brug for læsere. Du er Danmarks bedste blogger, og virkelig et forbillede for mig. ❤

 2. Inspirerende indlæg 🙂
  – jeg faldt over det, du skrev om acne. Du har virkelig en pæn hud idag, har du skrevet et indlæg omkring ansigtpleje og dine produkter , i så fald , hva hedder indlægget så? Har du ét mærke du bruger eller hvordan ?
  Rigtig god blog ! – mvh Lenda

 3. Stærkt skrevet.

  Og så lige noget helt andet. Hvor er dine camouflage bukser du har på i dag på snap fra?

 4. Hej Irina
  Tak for et skønt indlæg. Det var mig Mette, som skrev en lang smøre på dit Instagram om, at jeg synes der var gået mange linkede indlæg om tøj osv. i det. Du slettede mit opslag, hvilket er helt okay. For det er jo ikke op til mig at blande mig i det og ens overskud er jo helt forskellig fra tid til anden.
  Synes det er et fedt indlæg, og jeg håber du når ind til nogle unge piger, for åh hvor er ‘selvværd’ bare super super vigtigt!!! For vi er alle noget værd!

 5. Irina the Diva

  Tak søde Mette 🙂

  Når jeg linker til tøj og makeup og laver collager, så er det jo også en del af bloggen, og det som jeg interesserer mig for. Der er mange der dagligt spørger efter links til det ene og det andet og det prøver jeg at mixe sammen med de mere personlige indlæg.

 6. Så fedt et indlæg!!!! Et af de bedste, jeg har læst 😀 Og jeg er MEGET enig med den sidste del. Jeg synes selv, at jeg mærker presset som kvinde rigtig ofte desværre 🙁 Troede lidt, jeg gik alene med de tanker. Synes altid folk bare svarer: “Du kan jo bare lade være med at gå op i det”. Men man vil jo gerne være med.. Det sårer mig ofte, når nogle ikke har forståelse for, at det altså kan være hårdt at skulle leve op til alle de ting, som du beskrev. Tak Irina for et dejligt indlæg <3
  Kh Anna på 24
  Tyvertragedien.wordpress.com

 7. {{Blog sites are a great means to share your thoughts and also concepts with the globe. They are likewise a terrific method to build your personal brand.

 8. Bölge İstanbul Eczacı Odası’nın ilan hizmetini sunmasındaki amacı, Odamıza üye eczacılarımızın ilan verebileceği 24 saat açık bir sanal uygulama sağlamaktır.
  Gerek hizmetin arzı ve gerekse üye eczacılarımızın girdileri yönünden TEB 1.
  Bölge İstanbul Eczacı Odası’na hiçbir sorumluluk yüklenemez.

 9. Anastasiya_Kvitko (@Official_Kvitko) Twitter Anastasiya_Kvitko @Official_Kvitko Russian Model I Commercial
  offers [email protected] I INSTAGRAM @Anastasiya_kvitko I Miami Los Angeles Born 1994 Joined February 2014 87 Following 132.5K Followers
  Tweets Tweets & replies Media Likes Anastasiya_Kvitko
  @Official_Kvitko.

 10. Cosplay lezbiyen porno vıdeolarını ücretsiz izle.
  cosplay lezbiyen sikiş filmleri oYoH ile izlenir, kesintisiz
  seks merkezi. OY KATEGORİLER VIDEO ARA. Cosplay Lezbiyen porno izle.
  12:40. Penny Pax & Cilt Elmas İle ateşli Lezbiyen Cosplay!
  Ben adamla sikişirken sen de yanımda olacaksan. Tabi ki odayı kiraya
  vermemiz bu amacı.

 11. این قرص گیاهی نعوظ حاوی عصاره‌های خشک استاندارد شده گیاهان زنجبیل، دارچین، زعفران و میوه خارخاسک می‌باشد که تاثیر مثبتی در درمان اختلالات جنسی دارند.

  قرص آفرودیت گل دارو برای درمان ناتوانی.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bestil min bog

Mest populære​

Denne website indeholder affiliate links og annoncer.

Andre blogindlæg

KOLLAGENPULVER – PRØV DET!

  annonce Oslo Skin Lab Jeg har fødselsdag her i maj måned – 35 år! I feel really great omkring min alder, men for hvert år

HVAD BRUGER MAN TIL TYKT HÅR?

annonce // Nicehair.dk Hello Beauties! The cheat code til fyldigt og tykt hår med volumen, is basically black magic. Men heldigvis har jeg testet så

NICEHAIR ØNSKER UNDER JULETRÆET

annonce Nicehair VIGTIGE BESLUTNINGER er lige rundt om hjørnet! Det er nemlig tid til at lave Xmas ønskelister. Jeg plejer at indsamle hele familiens ønskelister inden