HVORFOR PANIKKER JEG SÅDAN MED ALLESSIA?!

11. februar 2017

Hey Darlings! Inden jeg går igang med dette her indlæg, så må jeg da indrømme, at jeg håber lidt på at høre at nogle derude har det på samme måde, for jeg føler mig ret skør sommetider. Vi har haft nogle sjove dage i sneen og Allessia har kælket for første gang (meget excited baby!). Allessia er bare en rigtig glad og livlig lille pige, så hvorfor er jeg sådan… ?!

 Jeg ved, at jeg ikke er den eneste mor der bekymrer mig om mit barn, og at det er meget normalt, at man ændrer sig på den måde. Jeg kan dog virkelig mærke, at det lille uheld vi havde, hvor hun svulmede op og ambulancen kom, har sat sine spor og jeg har sidenhen været helt oppe at ringe over de mindste røde prikker hun har. Jeg har været så bange for, at en lignende situation ville ske igen og ambulancen så ikke når at komme eller at hun får vejrtrækningsbesvær eller lignende. Det jeg mener er… jeg føler, at der sker hende noget hele tiden og har svært ved at slappe af. Det, at hun har børneeksem hjælper SLET ikke på min paniske opførsel omkring hende. Nogle dage er hun mere rød end andre og jeg har konstant ondt i maven om det nu er fordi hun har fået reaktion på noget eller om det bare var pga. hun var ude i kulden eller why?! Udover det, så har jeg døjet med angst (det har jeg skrevet om før) i flere år nu, men heldigvis har jeg næsten fået styr på den nu, bortset fra nogle situationer, hvor jeg ikke har styr på den. Det er 3 ting, som gør, at jeg får full-on angstanfald – voldsom søvnunderskud, flyvetur og Allessias udslæt/hudirritationer. Jeg er SÅ bekymret og jeg har allerede efterhånden ALLE cremer herhjemme og allergipiller og ja… alt hvad man kan have overhovedet, det er jeg forberedt på!

 Idag skete det så alligevel at Allessia fik en allergisk reaktion, hvor hun blev VILDT rød over det hele og begyndte at klø sig selv. Eller måske fik hun bare en reaktion på et eller andet, fordi hun allerede har børneeksem. Det er ikke nødvendigvis noget hun har spist, for hun får kun de ting, jeg ved som hun kan tåle. Jeg skifter stadig hendes sengetøj hver dag (max hver 2. dag), jeg bader hende i dødehavssalt (som hjælper på kløen), og jeg dupper hende, og alt bliver vasket uden parfume og jeg vasker min makeup af så snart jeg kommer hjem og ja… long story short, hun har børneeksem og jeg glæder mig bare til det bliver varmere og hun får noget sol på kroppen. Jeg brugte ca. 30 min. imens jeg skulle kontrollere min angst and get my shit together, imens jeg havde 1813 og læger i røret. Jeg ringede til min mor først of course, men eftersom jeg troede hun skulle tilses af lægen, så ringede jeg til dem efterfølgende. En masse snak og et par tårer senere, fik jeg recept på flydende anti-histamin og tog på apoteket. Allessia fik det lidt bedre efter hun fik lidt køligt vand på kroppen og efter at det lykkedes mig at lidt få anti-histamin medicin i hende. Min angst nåede stadiet, hvor jeg begyndte at få kvalme og nærmest migræne. Det har hjulpet at få det skrevet ned nu her på bloggen, for jeg bliver så frustreret i de her situationer og kan slet ikke håndtere det på en cool måde, synes jeg. Allessia er gået i seng og jeg ved ikke om jeg skal prøve at smøre hende ind imens hun sover, som jeg plejer, eller om jeg bare skal lade hendes hud være. Den er tør og klør, men sommetider hjælper det næsten, når hun ikke bliver smurt ind mere. Jeg ved det ikke…. jeg ved ikke længere! Hvor vil jeg bare gerne kunne slappe lidt mere af mentalt, og hvor glæder jeg mig til, at hun ikke har konstant udslæt mere. Min mor siger, at jeg havde præcis det samme, da jeg var på hendes alder, såe… ved ikke om det skulle berolige mig. Nu tager jeg lige et langt bad, for selv Morten der ALTID kun siger, at jeg ser godt ud og giver komplimenter sagde… “wow, du ser virkelig træt ud”, and I really feel like it! Det er bekymringerne, der dræner mig.  #Mommylife, right?! xx

ggf-2ig-mac

14 kommentarer til “HVORFOR PANIKKER JEG SÅDAN MED ALLESSIA?!”

 1. Jeg kender dig ikke, men jeg kan næsten mærke hvad du går igennem.. Jeg døjer også med angst, især angsten for at der sker mine børn noget, og det tager virkelig overhånd sommetider. Jeg får også kvalme og panikker, får katastrofetanker og får egentlig lyst til at gemme mig, men det hjælper ikke noget. For mig hjælper det at lave “nye baner” i min hjerne, ved at gentage positive tanker, f.eks kunne det være: “Allessia er okay, hun har udslæt, men hun er glad og frisk” x mange, og uden jeg kan forklare hvordan, så sker der noget positivt i angstniveauet for mig. Kun et godt råd 🙂 Det er en rådden tilstand og jeg håber at du får det bedre og kan slappe lidt af! 🙂

 2. Først og fremmest – kram til dig 🙌🏼
  Det skide pisse hårdt, ja pardon my french.. min dreng på 2.5 år har også børne eksem / atopisk eksem og det er så frusterende. Oveni det lider jeg også af angst (har jeg skrevet før til nogle af dine indlæg). Så nej du er ABSOLUT ikke alene ! Men ligemeget hvor meget man “holder øje” og plejer eksemen så er den så utilregnelig !!
  Her synes jeg det hjælper med dagligt bad og exomega creme, den creme er jeg gået tilbage til efter et år med la roche posay (da jeg/min søn har været test personer på den) men exomega er SÅ meget bedre !! Og så kombinere jeg det med zoneterapi (hvis man er til det) jeg gør det selv på ham..
  jeg ville lade hende sove, og hvis hun vågner af kløe eller andet så kan du jo have cremen stående klar 😊
  Jeg trøster mig med at næsten alle børn vokser fra det! Jeg havde det også som barn til ca 8 år. Og det er jo desværre sådan at hvis man har haft det selv, får ens børn det nok også 🙁 men det skal nok blive bedre’. Og jeg er ikke i tvivl om du gør alt til UG med kryds og slange for Allesia ❤

 3. Rigtig god bedring til Allesia og tak for din tilbagemelding med at hun har fået det bedre. Dette letttet os meget <3
  Pas godt på hende, og hvis du har brug for hjælp kan du altid sige til .
  Vi elsker Allesia <3

  Hilsen Katja

 4. Prøv kartoffelmel på huden ….det køler plus lindre kløen.
  Det har jeg brugt på begge mine drenge

 5. Først og fremmest er stort knus til dig. Jeg ved hvad du går igennem! Min datter på 13 måneder fejler ikke noget, men har der været det mindste har jeg opbygget virkelig voldsomme katastrofe tanker, jeg vil ikke skrive så meget mere her da det er for personligt for mig! Men jeg VED hvad du går igennem, jeg lider selv af bla angst. Det er modbydeligt! Jeg bruger mindfullness og yoga til, at få slappet af 🙂

 6. Puha, jeg kan næsten også mærke din bekymringer og stress indeni af at læse dit indlæg.
  Jeg kender alt for godt det med, at katastrofe tankerne ind imellem tager over, og ja det er pisse/røv irriterende at man er ude af kontrol, og at det bare overtager ens tanker og krop.
  Jeg har det sådan at jeg altid forestiller mig det værst tænkelige hvis jeg ikke hører fra min kæreste inden for en 1/2-1 time, når jeg har skrevet eller ringet til ham. Jeg er allerede henne i at politiet komme og banker på, jeg planlægger næsten begravelser, tænker på hvordan jeg skal overleve det og komme vidre med sorgen, osv osv. Det er HÆSLIGT! Der samme sker hvis min datter er syg, jeg tænker meget på om hun trækker vejret, selvom jeg lige har tjekket (det er dog heldigvis blevet bedre) jeg forestiller mig også at jeg finder hende livløs, kold og død. (Puha jeg får helt en klump i halsen af at skrive det.)
  For mig er det hele så virkeligt imens det står på, og jeg har svært ved at komme ud af det, selvom jeg logisk ved at det ikke er sådan tingene hænger sammen.
  Jeg er ikke selv for god til det, men jeg laver mig også på at have nogle mantraer inde i hovedet når jeg får det sådan. Jeg prøver også at focussere på min vejrtrækningen og laver mange dybevejrtrækninger. Det kan godt hjælpe, for jeg glemmer at trække vejret i de situationer.
  Nå det jeg bare ville sige var også at du ikke er alene! Håber du har fået mere ro i dit hoved:-) god weekend til dig og dine.

 7. Hej Irina,
  Jeg har aldrig kommenteret før og har sådan set ikke nogle gode råd til hverken børneeksem eller din angst. Men jeg kender din følelse utrolig godt. Jeg har selv lidt af angst og har egentlig længe haft god kontrol over det og ikke mærket til det for alvor. Nu er jeg mor til den dejligste pige og hold nu op, hvor det prikker til angsten at være blevet mor. ALT bliver analyseret og jeg er SÅ bange for at miste hende. Jeg vender og drejer enhver lille situation fordi jeg er så bange for at overse noget, at jeg ikke fanger det, hvis hun fejler noget eller har brug for hjælp. Jeg kommer pludselig utrolig meget i tvivl om hvad jeg skal gøre, føler at jeg ikke kan mærke hvad der er det rigtige at gøre, og jeg vil bare gerne gøre det rigtige. Hvis hun spiser for lidt, hvis hun spiser for meget, hvis hun sover for lidt, hvis hun sover for meget…. Det er utrolig trættende at have det sådan. Jeg forsøger virkelig ikke at handle på det, for jeg ved jo med min fornuft, at der jo for pokker ikke er noget galt, og jeg gider jo ikke være sådan en overbeskyttende mor, som ender med at være begrænsende og irriterende.

  Det er heldigvis ikke sådan hele tiden, og de fleste perioder er rigtig gode, nogle er sværere. Især hvis jeg ikke får sovet ordentligt i længere tid, så har jeg sværere ved at berolige mig selv.

  Min datter har også noget tør-hud-udslæt. “Heldigvis” har jeg selv haft og får stadig børneeksem når årstiderne skifter og om vinteren. Jeg gør ikke det store ud af det, for lige dét er jeg ikke så bange for, for jeg ved hvad det er. Jeg bader hende kun en gang om ugen og så smører jeg hende med fed creme, men ikke hver dag.

  Jeg har som sagt ikke de store tips og tricks. Vil blot stemme i koret og sige at du ikke er alene 🙂

 8. Christina Jørgensen

  Det er desværre bare det der hører med til at blive mor. Man ser skræksenarierne for sig. Og du er så særligt udfordret fordi hun har allergi og udslæt.
  Jeg har 4 børn. Angsten for at miste dem er kun blevet større for hvert barn. Men jeg er også blevet bedre til at håndterer den for hvert barn. Bedre til at fortælle mig selv, at det kommer ikke til at ske. At det er min hjerne der spiller mig et puds.
  Jeg tænker, det viser bare at du er et menneske, og en god mor, der bare vil det bedste for dit barn. Håber du kommer til at hvile i det snart, så du lige som mig kan sige, ja det er skræksenariet, men det kommer ikke til at ske.
  Kæmpe knus herfra 😘

 9. Hej Irina.

  Først og fremmest
  Fantastisk Blog har nu fulgt dig de sidste par år.

  Ang hendes Børneeksem.
  Så vil jeg klart anbefale dig at hun drikker Aloe Vera drik.
  Den rigtige som kun kan forhandles privat.

  Min mor lider selv af eksem og voldsom sol eksem om sommeren, så voldsom at i hendes unge dage blev hun indlagt fordi det var så voldsomt.
  For små 10 år siden blev hun introduceret for Aloevera drik og alle de andre fantastiske produkter.
  Og lige siden hun tog sig første tår aloevera.
  Så er eksem og sol eksem helt væk.
  Nu er hun helt solbrun hver eneste sommer,
  Og ovenikøbet så renser det og gør kroppen så meget sundere.
  Min mor er seriøst aldrig syg..
  Vi har anbefalet det til Rigtig mange mennesker, og selv mine små børn bruger cremer sæber osv fra aloe vera.
  Og bedst af alt, hvis man ik sys det virker – ja
  Så kan du få alle dine penge retur, har dog aldrig hørt om nogle som ik er tilfredse.

  Min mor er så optaget af al det aloe vera, at hun selv valgte at blive forhandler af det.

  Du skal være mere end velkommen til at kontakte hende på

  Merete.henriksen@hotmail.dk

  Ellers så gå ind og læs om det
  Men sørg for at det er Aloe vera Forever Living.
  Dette er nemlig den rene aloe vera.
  Alt det du kan købe i Matas er ikke ren aloe vera nemlig, det er faktisk de vigtigste sager som de skære fra

  Kæmpe knus fra Josefine,

 10. Hej Irina!
  I har sikkert fået undersøgt jeres pige for alle tænkelig eksemer. Men havde I overvejet om det kunne være vandallergi? Det er sikkert et dumt spørgsmål, men kom bare til at tænke over det. Det kunne jo være en kombination af børne eksem og vandallergi. Jeg ved at la roche posey laver produkter specielt til folk med vandallergi, men om det findes til børn er jeg ikke klar over. Er helt sikker på at I har fået alle scenarier undersøgt, det var bare en tanke 🙂 Jeg håber på det bedste for jeres lille datter!

 11. Det her lyder super kikset I know, men jeg er simpelthen stadig sådan i tvivl om hvordan det er man udtaler Allessias navn! 🙈 mig og min veninde snakkede om hvor sød din datter er, og opdagede at vi udtaler hendes navn meget forskelligt. Kan du ikke sige hendes navn i en snapchat video på et tidspunkt så vi 1 gang for alle kan blive sikre på hvordan man udtaler hendes smukke navn? 😃

 12. Årh hvor er det dog synd for Allessia, at hun skal ha’ det dumme eksem! Og jer som forældre selvfølgelig… Jeg kan berolige dig med det er helt normalt at være ekstremt bekymret som forælder. Jeg tror nærmest mine børn har kræft når de får influenza, og jeg kan IKKE slappe eller tænke på andet hvis en af dem er syge. Det er frygteligt!!! Det blir en smule nemmere når de når en alder hvor de selv kan reagere på hvis de ikke har det godt og kan fortælle hvor det gør ondt/hvad de trænger til etc.

  Ku’ i øvrigt se en længere oppe skrev noget om Aloe Vera cremer, men har I prøvet Aloe Vers saft direkte fra planten? Jeg købte en for 1 år siden, og når ungerne har udslæt, myggestik, sår osv så knækker vi et blad af og smører med saften. Det lindrer så meget lige med det samme!

  /Justine

 13. Jeg tænker på om Allesia kan have alluminiumsallergi? Det kommer nemlig efter man er blevet vaccineret. Nogle børn reagerer på alluminummet i vaccinen. Har allessia også små knuder der hvor hun er blevet stukket? Hos nogle reagerer børnene også voldsomt på visse madvarer.
  Min datter fik tilkendt en erstaning på 25.000kr her i sommers og hun reagerer på rød tilsat farvestof, rosiner og vi holder hende fra feks stanniol direkte på madvarer osv. Vi har udprintet oversigter over hvad man kan erstatte alm madvarer med til madvarer som ikke indkøbes i alu. indpakning. Min datter har også problemer med huden og hun bliver 7 år lige om lidt.
  Det er bare en tanke og er da et forsøg værd

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bestil min bog

Mest populære​

Denne website indeholder affiliate links og annoncer.

Andre blogindlæg

KOLLAGENPULVER – PRØV DET!

  annonce Oslo Skin Lab Jeg har fødselsdag her i maj måned – 35 år! I feel really great omkring min alder, men for hvert år

HVAD BRUGER MAN TIL TYKT HÅR?

annonce // Nicehair.dk Hello Beauties! The cheat code til fyldigt og tykt hår med volumen, is basically black magic. Men heldigvis har jeg testet så

NICEHAIR ØNSKER UNDER JULETRÆET

annonce Nicehair VIGTIGE BESLUTNINGER er lige rundt om hjørnet! Det er nemlig tid til at lave Xmas ønskelister. Jeg plejer at indsamle hele familiens ønskelister inden