ALLESSIAS BØRNEEKSEM ER TILBAGE… !

11. marts 2017

Noooooooooooo….! Ej, jeg kan ikk mere! Jeg har allerede haft både mor og svigermor i røret og whinet idag…. jeg føler mig som en idiot, altså. Vi har haft Allessia hjemme i ca. en uge nu, og inden da var hendes eksem endelig næsten væk (kun nogle tørre sår tilbage), men lidt efter lidt er den kommet tilbage og idag nåede det desværre stadiet, hvor hun bare kløede sig og græd og jeg bliver helt desperat og panisk, selvom jeg har alt herhjemme efterhånden. Det lindrer kun lidt, de ting som jeg har, selvom jeg fandt et virkelig godt mix idag, som virker. Dvs. det er enten noget i vuggestuen eller hjemme der fremprovokerer hendes eksem? Vi fik jo at vide, at det var børneeksem, men nu skal jeg alligevel til lægen med hende om nogle dage. Hun spiser næsten det samme alle steder, går i det samme og jeg gør rent herhjemme hele tiden. Tidligere idag snakkede Morten og jeg om at bære alle vores tæpper ud… og jeg har haft frisk luft ind ad vinduerne hele dagen. Altså… NOGET er det åbenbart! Når hun når det hel slemme stadie begynder jeg at få angst oveni, da vi havde den slemme tur hvor ambulancen kom, da hun var mindre. Siden kan jeg slet ikke reagere normalt, når hun er rød over det hele. Hun sover nu, men jeg tjekker hende hver 2. minut og sådan er det også hele natten. Bare for at være på den sikre side.

Jeg var nødt til i det mindste at gøre noget ved hendes kløe, så jeg endte med at sætte hende ned i KRAES babybad, for at lindre den lidt. Det hjælper altid og selvf i ikke for varmt vand. Jeg brugte også Dr. Bronner Castile Soap for første gang, da jeg har læst gode ting om den. Sæben er en kombination af økologisk ekstra jomfru kokosolie, olivenolie, jojobaolie og hampefrøolier, samt rene æteriske olier. Jeg rensede alle hendes sår med den.

jnhgJeg synes ikke, at de cremer jeg har prøvet har haft en særlig god effekt og jeg har endda også prøvet olier, men det er som om de ikke fugter helt igennem alligevel. Idag  prøvede jeg at rode igennem alle de fede cremer og fandt hendes Natural Olive Aqueous Cream mod rød numse (jeg har haft den længe, kan I se) og smurte hende ind ad 2 gange. Den trængte så hurtigt ind og var ikke fedtet som alt det andet, selvom jeg virkelig smurte lag på. Den hjalp SÅ MEGET! Oven i det gav jeg hende flydende børne anti-histamin medicin (hun har det på recept mod eksem) og 75% af rødmen forsvandt ca. 20 min. efter jeg gjorde alt det. Hun sover nu kun med ble (uden nattøj), og hun klør sig ikke – jeg er meget lettet.

awusig-macJeg må prøve at komme lidt ned på jorden nu. Jeg er gået igang med at se “Riverdale” på Netflix igår, som minder mig lidt om “Twin Peaks”, hvis I husker den. Jeg er ret vild med den, så det skal jeg bruge min lørdag aften på og en masse kamillete… jeg må se i morgen om det blusser op igen, så må vi begynde på udelukkelsesmetoden af ting, vi har herhjemme. Jeg vasker egentlig også alle hendes bamser, men det kan også være jeg skal prøve et andet vaskepulver. I don’t know….. synes jeg har det endnu mere nedtur med det, nu hvor jeg ved det stammer hjemmefra. xx

36 kommentarer til “ALLESSIAS BØRNEEKSEM ER TILBAGE… !”

 1. Jeg kan ikke lade vær med at tænke på om hendes eksem kan have noget at gøre med den bygning I bor i.

  Da jeg var lille havde jeg også eksem og da vi flytte fra vores hus stoppede det 😊

 2. Heidi Andreasen

  Hej Irina
  Jeg arbejder inde i Rituals på Købmagergade og jeg havde forleden en mor inde, som fortalte om at hun havde brugt vores buddah bodycream (med sød apelsin og ceder wood) til sin søns eksem. Hun fortalte at de simpelthen havde prøvet alt muligt fra apoteket og intet havde virket, men da de så havde vores creme var det forsvundet efter noget tid! Måske er det værd at prøve? God aften!

 3. Irina the Diva

  Hej Heidi… tak for tippet. Jeg tænker dog at der må være parfume i den… det tror jeg slet ikke jeg tør teste af på hende.

 4. Irina the Diva

  Det kunne den slags godt, men bygningen er meget ny og der bor faktisk kun børnefamilier næsten. Der er intet i væggene og inden svamp eller lign.

 5. Hej Irina.
  Jeg læste lige om din datters eksem. Jeg har selv haft røde pletter på hele kroppen og kløe de sidste 4 år hvor jeg er blevet sendt rundt til 1000 forskellige steder og fået diverse creme og piller. Det blev kun værre og værre. Men nu er jeg endelig kommet til en der har hjulpet mig. jeg er blevet sat på nikkel fri diet. Der er ret mange madvarer der er nikkel i og på kun et par dage forsvandt det hele. Jeg ved ikke om det kan hjælpe jer. Men ville lige dele min oplevelse.
  Mvh Pernille

 6. Vores søn havde også eksem som lille. Det var svamp i huset selvom du ikke kunne se det med det blotte øje. Der kan desværre sagtens være svamp i et nyt hus og børn/ kan godt reagere forskelligt. Der findes desuden mange forskellige slags svamp så hun kan reagere på én bestemt type som andre måske ikke så tit reagerer på. Prøv et langt weekendophold mens hun stadig kommer i vuggestue. Så kan i næsten være sikre på at det er jeres hjem. Held og lykke.

 7. Jeg mener at jeg tidligere har set at du køber noget af hendes tøj og andre af hendes ting fra Kina. Har du overvejet om det er det, der giver hende eksem? Jeg forstiller mig at der i Kina ikke er helt så strenge regler for hvilke giftstoffer der må være i tøj, legetøj, tæpper, osv., som vi har i Danmark 🙂

 8. jeg har en veninde hvis søn på 3 har været igennem alverdens udredninger for hans meget slemme børneeksem. Han har en kontaktallergi overfor et stof (som jeg ikke kan huske hvad hedder) men som var i meget af min venindes skønhedspleje (altså blandt andet hendes shampoo) Jeg ved at det lyder hysterisk, men i hans tilfælde har det hjulpet (selvfølgelig først efter det er blevet konstateret) at fjerne stoffet selvfølgelig. Dvs ikke kun at bruge svanemærkede, allergitestede produkter til det eksemramte barn, men også dem han havde nærkontakt med. (Mor, far, søskende)
  Håber I finder en løsning. Det er så hårdt at stå i.

 9. Hej Irina. Ked af at din lille mus skal det igennem 😔 Ååh alle de bekymringer man har som forældre!!
  Hvordan ser eksemet egentlig ud? Er det knopper eller tørre plamager? (Ved ikke om du har lagt et billede op i et tidligere indlæg

 10. Hejsa nu ved jeg ikke om det er forsøgt, men jeg ville helt klart anbefale en kinesiolog, faktisk både med hensyn til din datter og din angst . Har været begge dele igennem, og det var det eneste der havde en 100% virkning både på min søn og på mig . Min datter har også fået 1 behandling dog med en helt anden ting, men med samme fantastisk resultatet, og jeg er normalt ikke til alternativ behandling men kinesiologi har virkelig rykket noget

 11. Jeg kender alt til et barn med eksem, min er snart 18 år og er desværre ikke vokset sig fra det, han for i dag både hormon crem, fed crem, og piller (det er nogle kræftpiller, som jeg ikke kan huske hvad hedder)

  Et tip jeg fik, hjalp dog ikke vores, men har hørte mange sige godt om det, og det Jim Lyngvilds prudukter, måske værd at afprøve ..

  Jeg hører selv til dem, der nok lider lidt af rengørings vanvid, hader rod og støv, men har fået af vide, at man kan også gøre det for meget, deres sengetøj skal vaskes en gang om ugen, hvis i ikke har allergi dyne+hovedpude, så skulle i købe et betræk man tager ud over, som kan vaskes, husk dyne og pude skal også vaskes ( hver Tredje mdr)

  Nu læser jeg din blok, og du gør det garanteret også, men husk at brug sæbe, opvaskemiddel, rengørings produkter m.m. Som er allergi venlige….

  Der kan være mange ting i luften lige nu, som kan sætte alt i gang lige, desværre….

  Men måske i skal havde hende testet for støvhusmider, poln og hvad man nu tjekker…

  Det kan også være skimmelsvamp, malingen i har på væggen, som udgir et eller andet…

  Vi fik et råd AF’s vores gamle læge, d vores dreng var lille, at flytte til Norge, deres luft er anderledes, ikke at vi havde lyst til det, måske i aldrig finder årsagen, også det er noget hun skal leve med, det er hårdt, i Know, men så længe i gør det bedstes for hende, gør du og i det godt nok 😊 Kram og tanker herfra 😊

 12. Hej Irina! Hvor det forfærdeligt hun skal have eksem… Det er bsre det værste, har selv haft mit on and off siden jeg var helt lille… Det er et rent helved. Men du gør det simpelthen så godt!
  Jeg har hørt nogle som bor i beton byggeri får eksem af det, da beton kan fremkalde det. Min veninde boede i beton byggeri hele sit liv og flyttede så i noget andet, og siden har hun ikke haft eksem. Ved også at jeg brugte neutral vaske pulver, og siden jeg skiftede det ud til faktas 365 mærke uden parfume og parabener, har der ikke været noget siden, kun meget lidt.. i forhold til kløe, er det også ret med noget koldt på det lindre dejligt. Håber i finder ud af hvad det kan være. Kram til jer alle! <3

 13. Måske hun har det for varmt? Min søns eksem eksploderede efter en dag i en varm flyverdragt.

 14. Jeg kan virkelig godt forstå din frustration i dette indlæg, da jeg selv led af eksem i den alder og helt til jeg blev 10 år faktisk. Det der hjalp for mig var en olivensæbe – altså ikke en sæbe med olivenparfume men en rigtig olivensæbe lavet med oliven i – er sikker på den findes i nogle helsebutikker stadig 🙂 og så cremen ” decubal” fra apoteket. Siden jeg fik kombinationen af de to ting har jeg aldrig haft det igen – fik også foretaget allergitest hos lægen, men det viste ikke noget. Udover det hjalp saltvand på stranden også rigtig meget ( det lyder fjollet, men det hjalp også min mormor med hendes psoriasis).

  Håber i finder en løsning på det, og at det bare er en fase der er hurtigt overstået for hende ♡

 15. Prøv olien fra Fouroma – øko Argan olie, koldpresset! Den lindre vores søns! Her blusser det op i vuggestuen, hvis han er hjemme kan vi få til at ligge sig, men olien holder det nogenlunde i skak i løbet af ugen!

 16. Irina the Diva

  Det er tørre plamager, men nogle gange og små knopper over det hele. oftest minder det om psoriasis, det sagde lægen og at det ikke var. Det vilde er, at det kan forsvinde helt på ret kort tid og på samme måde vende tilbage med 300 km/t

 17. Irina the Diva

  Ja, så meget har hun trods alt ikke derfra. Jeg vasker det selvf inden, men her den sidste uge har hun ikke haft noget af det på, og det er blusset helt op…

 18. Min veninde var/er allergisk for den bygning de boede i da hun var lille så de blev nødt til at flytte derfra for at hendes eksem blev bedre. Og idag er hun 17 og har ikke haft eksem i mange år – siden hun var 3-4 år…

 19. Hej Irina
  Min søn har os døjet med børne eksem, men fik taget en blodprøve og det viste sig, at han er i zink mangel.. Har i fået undersøgt det?
  Tænkte bare at nævne det, nu du har forsøgt med SÅ meget! Har gjorde det en kæmpe forskel og det forsvandt efter 2 uger, og vi har ikke set det siden..
  Held og lykke!

 20. Hej Irina.
  Jeg har som lille døjet med meget eksem, dengang fik mine forældre noget med hjem fra apoteket som skulle i vandet som jeg så skulle side i (i badekar) (det var en kraftig rød farve) – vi kaldte det for det røde bad 🙂 .. det hjalp mig, og har ikke haft eksem siden. Min kusine på samme alder har også altid haft meget eksem de har dog aldrig prøvet (det røde bad, som vi kaldte det) – og først her 16 år efter med alverdens prøvelse af diverese creamer osv. Har hun endelig fået lov at prøve det af lægen, da de nævnte det hjalp mig. (Da det så mange år efter jeg fik det – har de ikke vil give det da man vist kun kan på det på sygehuset nu). Men hvis man virkelig banker i bordet, skulle det være muligt nu at få med hjem. Men hendes eksem blev allerede betydeligt bedre efter 14dages tid, og i dag har hun heller intet. Jeg kan ik helt huske hvad det hedder men kan skaffe oplysninger fra min forældre hvis du vil prøve det på din skønne datter❤Det skal siges at jeg selv var samme alder (deromkring) din datter den gang jeg badet i det så det ikke sådan at det er “voksen behandling” – men det farver alt hvad der hedder hvide fliser i bruseren hvis det ryger ud af badekaret. Men det virker! 😉 Skriv gerne hvis du ønsker flere informationer. Og god bedring med hende🌸💕

  – Anne Gry Kornum.

 21. Kan det mon være parfume fx fra rengøringsmidler? Håber hun snart får det bedre! Kender til det med angsten. Kram

 22. Hej Irina
  Jeg har selv psoraisis og alle mine 3 søskende har haft børneeksem og problemhud.
  Jeg vil bare nævne for dig, at det ikke altid er en god ide at bruge naturlige cremer lavet på blomster og urter, da man med sensitiv hud, kan reagere på alle disse ekstrakter, da de ofte er meget kraftige – nogle er selvfølgelig okay. Jeg kan anbefale Neutral produkter, da det er de “reneste” jeg har fundet. Og helt rene olier. Kan anbefale abrikoskerneolie og ren arganolie. Håber hun snart får det bedre 🙂

 23. Ville bare lige skrive, at man selvefølgelig skal undgå parfume, men æteriske olier er også meget allergene. Du kan kan sikkert søge på det, men der er ingen dermatologer der anbefaler æteriske olier mod allergi.

 24. Det røde hedder Kaliumpermangenat. Det udtørrer sår så der ikke kommer betændelse i dem. Bruger du tøj med uld? Mange børn kan ikke tåle lanolin. Helocreme fra Fåborg Pharma er et hit her. Den kan bruges sammen med steroidecreme. Alternativt smører jeg dem ind i ren olie efter et bad.

 25. Jeg er nu 17 og fik konstateret børneeksem da jeg var omkring de 2 år.
  Desværre er eksemen noget der stadig plager mig i hverdagen. Jeg har få dage om måneden, hvor jeg går fri, men ellers er mine håndflader konstant ru, røde tit med åbne sår og lign.
  Det eneste, der virker for mig er en receptpligtig hormoncreme (ikke naturlig, men naturligt er ikke altid det bedste, har jeg erfaret).
  Den hedder bednovat – men det er voldsomt stærke sager der indeholder binyrebarkhormon.

  Når jeg plages af eksem, bruger jeg medicinsk antiinflammatorisk creme til at slå eksemen ned og en håndcreme fra Baute Pacifique til at gøre huden tykkere, da eksemcremer går huden utrolig tynd og sårbar.

  Det eneste, der rigtig virker for mig (og min far, som desværre også har haft eksem gennem hele sit liv) er saltvand og sol, som når vi er på sommerferie.

  Hvis I har dyr, eller omgang med dyr, kan de skyldes det.
  Måske en idé at få en allergitest?

  Udover det, så tag det helt roligt, eksem er normalt ikke farligt selvom det kan se voldsomt ud.

 26. Hej Irina 😊. Jeg ved ikke om du har hørt/læst om æblebørn? Det et en sundhedsplejerske med god erfaring i mange ting med børn. Jeg har tidligere set hun havde nogle kurser/vejledninger ift. eksem og børn på æblebørn.dk.
  God bedring med din datter😊.

 27. Hej Irina!
  Jeg syntes virkeligt du skal prøve produktet Kovaline! Det er en creme vi normalt bruger til heste med eksem/sår mm. Jeg har lader mig fortælle at den har kureret en lille piges eksem 100% på 2 dage. Der er mange gode historier om brug af den på børn!
  Tjek evt Facebook siden Kovaline.
  Jeg tør vædde med det er mirakel kuren 👏🏻👍🏻

  Mvh Lærke Svenningsen.

 28. Øv øv og atter øv. Hvad bruger i af vaskemiddel? Neutral er desværre ikke så neutral som de vil give sig ud for. Mange allergikere reagerer netop på Neutral og får det først bedre når tøjet vaskes i de billige mærker. Hvor må det også snart være belastedne med alle de råd men folk og jeg selv inklusiv mener det godt

 29. Irina the Diva

  Jeg bruger faktisk Neutral, men hvad hulen kan jeg bruge af vaskemiddel som er “bedre” end det?

 30. Der er citronsyre i Neutrals vaskepulver, det er ikke godt hvis man har Atopisk eksem.

  Rema 1000s eget vaskepulver, både hvid og color er uden citronsyre, parfume og Parabener og til en god pris.-

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bestil min bog

Mest populære​

Denne website indeholder affiliate links og annoncer.

Andre blogindlæg

KOLLAGENPULVER – PRØV DET!

  annonce Oslo Skin Lab Jeg har fødselsdag her i maj måned – 35 år! I feel really great omkring min alder, men for hvert år

HVAD BRUGER MAN TIL TYKT HÅR?

annonce // Nicehair.dk Hello Beauties! The cheat code til fyldigt og tykt hår med volumen, is basically black magic. Men heldigvis har jeg testet så

NICEHAIR ØNSKER UNDER JULETRÆET

annonce Nicehair VIGTIGE BESLUTNINGER er lige rundt om hjørnet! Det er nemlig tid til at lave Xmas ønskelister. Jeg plejer at indsamle hele familiens ønskelister inden