HOFTEOPERATION: DÅRLIGT NYT FRA LÆGEN

27. september 2017

hoftHey Darlings! En lille update efter mit seneste indlæg omkring slidgigt. Tak for jeres kommentarer her på bloggen og jer der skriver privat på Insta – det er jo altid lidt rart, at høre andres lignende situationer. Som skrevet før er mine knogler lidt game over, føles det lidt som om… jeg har i hvert fald de rigtig dårlige dage, hvor ALT bare gør ondt! Jeg fik at vide, allerede for længe siden, at jeg f. eks. ikke må løbe på asfalt OVERHOVEDET og derfor har jeg i de sidste 12 år, når jeg så endelig har været i fitnesscenteret, kun gået hurtigt på maskinerne, for mine knæ og hofter klikker og gør ondt og jeg føler slet ikke, at de kan bære det. Yoga, er vist heller ikke nødvendigvis godt, når man har slidgigt eller dårlige hofter og så skal man passe på med at blive overvægtig, så man ikke overbelaster det endnu mere. To uger op til mit lægebesøg, faldt jeg hele vejen ned af vores insane kæmpe trappe i opgangen og ramte hvert trappetrin med mit haleben, som kom med et ordentligt knæk. Det tog mig 15 minutter og lidt tårer, at tage mig sammen og rejse mig op igen, men den er ikke brækket, for så havde jeg ikke kunnet gå og sidde, men den gør stadig ondt. Hvor heldig er jeg lige?! Går i stykker lidt efter lidt jo!

Anyhow… i mandags var jeg så til røntgenundersøgelse af mine hofter. Jeg har ikke engang lavet tid til mine knæ endnu, for de gør trods alt ikke SÅ ondt og meget mere sjældent, men min højre hofte er blevet ulidelig. Smerten er forfærdelig og uudholdelig og smertestillende hjælper slet slet ikke – altså, ikke engang lidt! Den gør efterhånden ondt hver dag, men forskelligt mht. om jeg kan gå eller ej og jeg har skiftesko med everywhere og ja… det fortalte jeg om i sidste indlæg. Det er lidt kritisk med den, så jeg var egentlig glad for at komme til lægen og var ikke nervøs, for inderst inde vidste jeg allerede på forhånd, at der var noget helt galt med den. Jeg gik ind til røntgen og lidt senere ind til samtale (på Gentofte) og lægen spurgte mig egentlig kort om hvilke slags smerter jeg har, men meget hurtigt sagde han, at han allerede kunne se med det samme, hvad der var galt. Jeg har hoftedysplasi (underudviklet hofteskål), som er medfødt, men altså sporten har slet ikke hjulpet på situationen, vel?! Det kan medføre til slidgigt og smerten minder om den samme, som ved slidgigt. Jeg skal derfor opereres, hvor hoftebenet skal løsnes fra bækkenet og drejes, hvilket de gør på Rigshospitalet Er der nogle der måske har været igennem den operation? Indtil videre er jeg ikke så nervøs og det er jo måske heller ikke dårlige nyheder, for nu har jeg i det mindste fået svar på hvad jeg fejler. Jeg håbede dog lidt, at jeg trods alt slap for en hofteoperation, men hellere den og så ikke have de her ulidelige smerter fremover…

xx Irina

62 kommentarer til “HOFTEOPERATION: DÅRLIGT NYT FRA LÆGEN”

 1. Fik operationen (ganz) i 2012.. har pudsigt nok også skøjtet som barn.. Any H.. hvad vil du gerne vide? (Skriv evt pb)

 2. Jeg er snart 19 og fik som 15-årig også konstateret hoftedysplasi, det er dog ikke så slemt som dit, da jeg kan holde smerterne nede med øvelser og træning. Derfor har jeg heller ikke selv erfaring med operationer omkring hoften og vores sygdom, men jeg håber alt det bedste for dig!

 3. Ked af at høre om din situation, first of all.
  Har to søstre der begge blev opereret for hoftedysplasi sidste år. En i højre side og en i venstre side. Begge blev opereret af Keld Søballe i Aarhus. Han er førende på feltet og har udviklet en af operationsteknikkerne.
  De er begge kommet godt over op og har haft fulgt tjekup, fys og genoptræning og restriktioner (!) til punkt og prikke – hvilket betyder at det går rigtig godt med dét idag, dog er de ikke uden gener. MEN man kan også først se det fulde resultat efter to år. Begge anbefaler dog at man tager operationen! 😀
  Men begge vil dog også anbefale Aarhus frem for Riget. Både pga Keld (og hans team), men også fordi tjekup og genoptræning er langt bedre i Aarhus, hvor det er langt mere ned prioriteret både på Riget og på Fyns.
  Held og lykke med det – pas på dig 🌞
  Og husk at få ekstra tjekket din datter senere hen, just in case 😊

 4. Jeg har været i gennem den operation. 2 gange. På højre og venstre side – Men i Odense.. Operationen er selvfølgelig lidt voldsom, men man kommer stærkere ud på den anden side – Og det er det hele værd 😊 Hvis du har nogle spørgsmål, må du sige til

 5. Og vær BTW opmærksom på at din datter også bør scannes, da det er arveligt, mest for piger Har to døtre, der begge har arvet det, min dreng gil fri..

 6. Operation lyder ikke rart, men man kan da håbe på at det gør det bedre. 🙌🏻
  Hvis det er noget der er medfødt, skal Alessia så tjekkes efter om hun også har det? Bare en tanke, for det ville måske være rart at vide tidligt hvis hun har det, så i kan tage nogle hensyn til det tidligt. 😊❤️

 7. Jeg har været i gennem den operation. 2 gange. På højre og venstre side – Men i Odense.. Operationen er selvfølgelig lidt voldsom, men man kommer stærkere ud på den anden side – Og det er det hele værd 😊 Hvis du har nogle spørgsmål, må du sige til

 8. Jeg har også medfødt hoftedysplasi og blev opereret for det i en alder af 15 år (12 år siden nu 😜). Operationen var min første af mange. Jeg var indlagt i en uge og fik genoptræning på OUH og gik efterfølgende til genoptræning. Året efter fik jeg opereret skruerne ud.
  Derudover er jeg også opereret for springhofte (ekstern z operation) + en kikkeroperation. Jeg døjer desværre fortsat med hoftesmerter. Man skal lige lære sin “nye” krop at kende og finde sine nye grænser.
  For mit vedkommende er vinterperioden værst, da man spænder mere i kroppen og kulden generelt er ekstra hårde ved (mine) led.

  Et godt råd er, ikke at undervurdere genoptræningens effekt. Der er en mening med det simple øvelser. Jeg har også slidgigt og er meget hypermobil – ingen kroppe er ens, så det vigtigt at tage sine forbehold og passe på sig selv.

  Ønsker dig en masse held og lykke. Ud af alle mine operationen var hoftedysplasien den største og mest omfattende operation, så den kræver også en masse tid efterfølgende.

  Masser af tanker herfra

 9. Hej irina
  Jeg har ikke lige fået denne operation, men for 6 måneder siden fik jeg en anden hofteoperation, trods min unge alder. Det er ikke selv operationen der er slem, for der opdager man INTET. Men det er den lange genoptræningsperiodeefterfølgende der kan være svær, men også det med at begynde at gå igen. Jeg skulle også gå med krykker i 3 uger, hvor jeg stort set ikke måtte støtte på det opereret ben.
  Held og lykke med det! Håber det hjælper, og du får ligeså stor gavn af det som jeg har fået😊

 10. Tak for at du deler din erfaring Stine. Jeg skal kun lige til at sætte mig ind i det hele nu. Der er så mange spørgsmål…

 11. Lyder øv for dig, jeg har været igennem det samme og har fået et godt resultat. Før havde jeg simbelthen ondt hver dag og jeg kunne ikke lave noget aktivt, mine hofter klikkede højt og det var bare rigtigt ubehageligt. Fik det ordnet og kom igennem et laangt genoptræningsprogram (virkeligt vigtigt, man følger det og bliver ved med at træne også efter man er blevet færdig med selve genoptræningen, har jeg fundet ud af😛) men nu er det blevet rigtigt godt og jeg har ikke smerter længere 🙂

 12. Sidsel willadsen

  Hej irina jeg blev opereret den 8/3-17 men er desværre blevet fejl opereret så går med en konstant smerte som ikke er til at holde ud men håber da at opretionen kan hjælpe dig.

 13. Held og lykke med operationen! Min gamle fader har fået to nye hofter – en da han var 69 og en i den anden side for nylig (nu er han 72). Det har gået så godt begge gange, han har klaret genoptræning på trods af hans høje alder, og han er efter tre ugers genoptræning uden krykker og næsten uden smertestillende (og han er ikke i specielt god form for hans alder + han er ryger, men lever ellers sundt). Anyways 🙂 Prøver at sige, at jeg tænker at du med din unge alder, nok skal komme dig rigtig rigtig godt! Hvis han kan, kan du! I hvert fald rigtig meget kampgejst fra mig til dig!

 14. Det kan være genetisk, men det kan man faktisk se med det samme ved fødsel ved nogle tests. Så min mor siger, at de egentlig godt vidste dengang i Ukraine, at min ene hofte var vendt mere indad, men ja… alt gjorde bare ondt, da jeg skøjtede, så jeg tror ikke vi tænkte mere over det dengang.

 15. Ej hvor sjovt. Fik du den også efter at smerterne blev for meget? Hvor gammel var du da du blev opereret og hvilket hospital? 🙂

 16. Åh nej det var da ikke rart at høre 🙁 Hvad var fejlen? Og hvor blev du opereret? det kan jo nok desværre ske. Skal du opereres om igen?

 17. Det var også bare en tanke jeg fik, for det vil jo være klart det bedste hvis man kan tage hensyn til det i en tidlig alder, så Alessia måske ikke får de samme smerter og problemer senere hen. ☺️

 18. Hej
  Jeg er selv født med hoftedysplasi og min bliv først opdaget da jeg var 38 år selv om jeg have så mange smerter, fik hofteproteser i 2012 da mine ikke kun retters og har fået det meget bedre, vi er 3 i min familie som har det, de 2 andre har fået rette deres hofte skål og har det godt med det i dag, så jeg er sikker på det kommer til at hjælpe dig, krydser finger for dig ❤️

 19. Hej Irina. Jeg fik selv konstateret hoftedysplasi i en alder af 18 år. (Har danset hip hop i 13 år) Jeg er blevet opereret for det i begge hofter og har virkelig kunne mærke en forbedring! Jeg bliver aldrig helt smertefri, men de klikker sjældent og jeg har faktisk sjældent sådan rigtig ondt. Du bliver så glad for det, det er jeg sikker på!
  Hvordan var det egentlig under din graviditet? Jeg har nemlig fået afvide af mine læger at de på ingen måde vil anbefale mig at blive gravid da jeg risikere at sidde i kørestol i op til et halvt år. Døjede du meget med bækkenløsning eller var det til at holde ud?
  Hele og lykke med det hele 😊

 20. Jeg har fået lavet operationen, kom mig hurtigt over det og skal have opereret den anden hofte her lige om lidt:)

 21. Hej irina.
  Jeg har som dig hofteledsdysplasi og slidgigt i hofterne. Jeg er videre sendt til Rigshospitalet også med henblik på operation (ganz). Har fået røgnten hos dem (de vil selv tage billeder) og venter på konsultation, som jeg skal i december. De har laaaaang vente tid. Kan virkelig godt følge dig, det er på ingen måde sjovt at have konstante smerter, specielt fordi omverdenen ofte ikke ved hvad det vil sige.
  Håber det bedste for dig.
  Knus

 22. Hej Irina
  Jeg er lige blevet opereret for hoftedysplasi på venstre hofte i april. Det var en rigtig hård omgang, især mentalt, da du nærmest er totalt handikappet i 2 måneder efterfølgende, jeg har en datter der på det tidspunkt var knap 2 år, og det var forfærdeligt ikke at kunne være ordentlig mor for hende så længe.
  Der findes også så mange skræk historier på nettet om den operation! Så jeg var ved at dø af nervøsitet inden jeg skulle have lavet den. Men når du googler så husk – mange af skræk historierne er fra folk der fik operationen for længe siden, hvor de slet ikke var så dygtige som de er idag, og derudover så bliver operationen lavet 1-2 gange dagligt på riget, og dem det går godt med har jo ikke behov for at skrive om det efterfølgende .

  Når al det er sagt , så er jeg glad for at jeg fik det gjort. Jeg har nedsat risikoen for slidgigt og jeg har ikke ligeså mange smerter som tidligere – de er dog langtfra væk, men det er også kun 1/2 år siden . Der går 2 år før det ikke bliver bedre.

 23. Camilla Høltermand

  Hej irina.
  Jeg har som dig hofteledsdysplasi og slidgigt i hofterne. Jeg er videre sendt til Rigshospitalet også med henblik på operation (ganz). Har fået røgnten hos dem (de vil selv tage billeder) og venter på konsultation, som jeg skal i december. De har laaaaang vente tid. Kan virkelig godt følge dig, det er på ingen måde sjovt at have konstante smerter, specielt fordi omverdenen ofte ikke ved hvad det vil sige.
  Håber det bedste for dig.
  Knus

 24. Jeg har også hoftedysplasi og har lige fået en ganz operation på Riget i April i år på min venstre hofte. Operationen i sig selv synes jeg ikke var slem – du er jo under fuld narkose og smerterne efterfølgende var også til at holde ud. Jeg var faktisk kun på smertestillende 4 dage efterfølgende.
  Det hårde er at du er mere eller mindre totalt handikappet i 2 måneder efterfølgende, hvor du ikke må bøje over 90 grader i hoften, du må ikke støtte på det opererede ben, du må ikke ligge på den opererede side og du må ikke løfte benet, når du ligger på den ikke-opererede side. Jeg er selv mor til en pige, der på daværende tidspunkt var knap 2 år, og det var FORFÆRDELIGT ikke at kunne være mor for hende i den tid.

  Det er som sagt kun 6 måneder siden, så jeg ved endnu ikke hvad slutresultatet bliver – men jeg har allerede nu mindre ondt end før jeg blev opereret, og ifølgende røntgen billederne er min operation gået godt. Så jeg krydser fingre for at det bliver rigtig godt en dag 🙂

  Du må endelig spørge, hvis der er andet du vil vide 🙂

 25. Hej Irina. Jeg synes du skal tænke dig godt og grundigt om inden du lader dig operere. Min søster fik operationen for nogle år siden og har stadig rigtig ondt, og dette er desværre historien for mange. (Der er selvfølgelig succes historier!) Jeg har selv hoftedysplasi i begge sider og blev for 2 år siden skrevet op til operation. Jeg begyndte samtidig at styrketræne, da løb var udelukket. Jeg opdagede at styrken omkring mine hofter og i mine ben var lav, og derfor fokuserede jeg min træning på det område. Smerterne blev mildere i takt med jeg blev stærkere, og valgte at takke nej til operation. Genoptræningen er rigtig lang og de første 6 uger kan du nærmest intet. I dag har jeg kun smerter af og til, og de er til at holde ud. Men hvis du har begyndende slidgigt er det selvfølgelig en anden historie 🙂 synes bare lige du skulle have min erfaring.

 26. Min svoger på 27 har lige fået en ny hofte, hvilket er små 3 mdr siden og han er allerede tilbage i sit job igen som pædagog, så det kan du sagtens klare 😊

 27. Hej Irina. Jeg har selv været igennem den operation og har skrevet om nogle af mine erfaringer privat til dig på Instagram.

 28. Hej irina.
  Jeg blev i februar 2016, opereret for netop hoftedysplasi. Det lyder som om, at de smerter du har nu, svarer til dem jeg havde INDEN jeg blev opereret. jeg kan mere nu, end jeg nogensinde har kunnet, og jeg vil derfor klart anbefale at tage tilbudet om at blive opereret, hvis lægen giver det. For mit vedkommende så blev jeg som sagt operert i februar, og allerede i april gik jeg uden krykker. Det er en lang proces efter, men det er det hele værd!
  Jeg ønsker dig alt held og lykke, og håber du får lige så meget gavn af det, som jeg har fået.

 29. Hej Irina!

  Jeg har selv været igennem det præcis samme som du skal til nu! Jeg Har danset siden jeg var 3 år gammel og det medførte til slidgigt i min hofte.. jeg blev operet da jeg var 22 år gammel (2 år siden) og jeg tænkte virkeligt: “hvad! Er det ikke kun gamle mennesker der skal der!?” Og ville faktisk helst ikke men det var ikke til diskution hos lægerne eftersom jeg havde så mange smerter og hver gang jeg satte mig ned, kunne jeg ikke rejse mig igen da min hofte sad fast og jeg måtte “klikke” den på plads…
  Jeg danser stadig og gjorde det også på det tidspunkt og lægerne lovede mig at jeg ville kunne danse igen efter 6 mdr., men det er faktisk først 1,5 år efter jeg har været fuldstændig smertefri og føler jeg har kunne alt igen.. så du skal virkeligt være tålmodig og være forberedt på det tager tid.. specielt med genoptræning hvis du går for hurtigt frem (som jeg gjorde) kan du starte helt forfra igen og igen og starte fra 0… men det skal nok komme! Kommer også an på hvor stor en operation det er.. har haft andre venner der har kunne alt efter 4 mdr., så ved ikke om det vare har været mig det har været uheldig..
  Hvis du har nogle spørgsmål med min erfaringen er du meget velkommen til at kontakte mig 🙂

 30. Hej Irina,
  Prøv at snakke med din læge om et ophold på Marbella genoptræning efter din operation – læs om det på nettet😊 En bekendt med samme diagnose har god erfaring med dette.

 31. En af min kollegaer blev opereret på riget for hoftedysplasi.. Han fejlopereret hende og bemærkede ikke engang at der var en revne på bækkenet efter operationen på røgtens billedet. Det resulterede i et helt år næsten med smerter og sygefravær . Nu kører hun en sag mod ham der skulle være en ekspert.. Og har netop lige vundet. Hun skal så til Odense næste gang, hvor hun allerede føler sig mere tryg ( der er langt mere historie omkring hendes oplevelse på riget som jeg ikke vil kede dig med, men det var ikke betryggende noget af det )

  Så jeg ville anbefale dig lige at undersøge det først, ved at der er flere som også kører en sag pga af fejlbehandling på riget

 32. Hej Irina
  Øv, at det har vist sig at være hoftedysplasi, MEN det er jo heldigvis noget man kan gøre noget ved, når det bliver opdaget i en tidlig alder..
  Det jeg mener med det er, at hvis man skal opereres for hoftedysplasi, så er det en forudsætning at man IKKE har udviklet slidgigt endnu, ellers er “skaden ligesom sket” og det er ikke noget man kan reparere (altså slidgigt). Det må derfor betyde at du ikke har slidgigt, og det skal du, trods omstændighederne, være glad for 🙂 Jeg selv har arbejdet som sygeplejerske i 2,5 år på en ortopædkirurgisk afdeling på OUH hvor vi netop foretog disse operationer for hoftedysplasi, så jeg taler fra min sygeplejefaglige erfaring 🙂

  Når man foretager en operation for hoftedysplasi, skal man ind og rotere en del af bækkenet, så det kommer til at stå korrekt. Men det lyder til at lægen har forklaret dig rent lægefagligt hvad de gør 🙂
  Efter operationen, vil man naturligvis have nogle smerter, men det hjælper sygeplejerskerne på afdelingen selvfølgelig med at behandle. Du kommer allerede op og støtter på benet samme dag efter operationen og når du er klar til at komme hjem (jeg vil skyde på efter 2-3 dage), går du hjem på et par krykker 🙂 Du kommer til at skulle gå med krykker i 8 uger, hvor du kun må belaste med 40 kg på det opererede ben, eller rettere sagt, du SKAL belaste lidt på det opererede ben (max 40 kg) for belastningen er med til at stimulere knoglen til at gro sammen igen. Så det med at du kommer til at kunne støtte på benet lige fra starten af, gør faktisk hele forløbet “nemmere” frem for hvis du kunne forestille dig at du skulle hinke på et ben i 8 uger 😉
  Der er naturligvis en genoptræningsperiode på nogle måneder efterfølgende, som er vigtig at man vedholder, for at få det bedste resultat. Det er primært øvelser for hoften, som du dagligt skal lave derhjemme (ikke noget vildt, bare rolig!)
  Det er altså vigtigt at du er indstillet på at det er en periode på nogle måneder af dit liv, hvor denne operation kommer til at fylde en del, men tro mig, det bliver det hele værd for dig på langt sigt!

  Jeg har en veninde som har været igennem det, og hun har aldrig fortrudt at hun gennemførte det, da hun i dag er smertefri 🙂

  Jeg ved godt at det er en stor mundfuld at få sådan en besked, men det skal nok gå rigtig fint! Jeg ønsker i hvert fald det bedste for dig 🙂

  (Ovenstående har jeg skrevet på baggrund af den behandling og de retningslinjer der var på OUH. Jeg skal ikke kunne sige om forløbet er præcis det samme på Rigshospitalet, men jeg håber du kan bruge mine råd/viden/kommentar alligevel)

 33. Jeg vil ikke anbefale du bliver opereret på riget. Jeg har selv hoftedysplasi og har gået til kontrol derinde siden jeg var 12 år. For 2 år siden opererede de mig så dog ikke ganz operationen som er den du snakker om. Det endte så i en fejl operation som har gjort mine smerter meget værre. Jeg er på nuværende tidspunkt igang med en sag hos patientklage nævnet. De er enormt ukompetente og sjuskede i deres arbejde.
  Kjeld søballe derimod på Århus universitets hospital er fantastisk! Jeg går hos ham nu selvom det er lang vej fra København er det er det hele værd. Tænkt dig godt om inden operationen, og især hvem der operere dig! det er et stort indgreb og hvis der bliver lavet fejl pga af ukompentente læger kan det have store konsekvenser fremover.
  Men kan godt forstå du gerne vil opereres.
  Held og lykke med operationen 🙂

 34. Jeg er blevet opereret for dysplasi 4 gange og har ret stor erfaring med 9 operationer bag mig i alt, så mangler du tips til tasken på hospitalet, smarte tricks til krykker eller lifehacks med hofter, så skriver du bare. Og rigtig god bedring <3

 35. Hej irina
  Jeg er lige sygeplejerskestuderende på en ortopædkirurgisk afdeling, hvor jeg har meget med hofte patienter at gøre. Hvis du har nogle spørgsmål er du velkommen til at skrive. Håber alt godt frem over .

 36. Hej Irina
  Jeg er sygeplejerskestuderende og er i praktik på en ortopædkirurgisk afdeling hvor jeg har meget med hofte patienter at gøre. Du velkommen til at skrive hvis du har spørgsmål. Alt godt frem over.

 37. Hej Irina.
  Jeg har selv dobbeltsidet Hoftedysplasi og har nu været igennem 5 operationer i den ene hofte, og smerterne er ikke forsvundet, tværtimod!
  Jeg sidder nu i dag i en alder af 30 år, og får de stærkeste smertestillende man kan udskrive. De tør ikke operere den anden hofte, fordi det ingen effekt har haft på den opererede. Jeg har så efterfølgende fået at vide at min diagnose blev opdaget for sent, og at det så kan være svært at udbedre😞
  Lad dig ikke operere for et godt ord – operation er altid sidste nødløsning – og ganz-operationen er absolut ikke en af de nemme og smertefrie.
  Jeg har 3 vidunderlige skønne børn, sidste skud på stammen kom for 2 mdr siden, de andre to er 9 og 10 år, og mine graviditeter med de to ældste var en “dans på roser” kontra den sidste, hvilket skyldes operationerne. Heldigvis kunne jeg føde vaginalt, men det var der tvivl om, så under fødslen var der et beredskab klar såfremt jeg skulle have akut kejsersnit.
  Det her er blot min historie – jeg HÅBER på at din bliver bedre operation eller ej😊
  Tanker herfra

 38. Jeg er født med dobbeltsidig hoftedysplasi. Jeg har fået lavet den operation, du omtaler, på begge hofter i henholdsvis år 2013 og 2014. Har også fået syet ledlæben fast på venstre hofte, da den var flækket af slid.

  Jeg har stadig mange smerter hver dag, men fortryder ikke, at jeg fik lavet operationerne, da jeg nu har stor sandsynlighed for at undgå at udvikle slidgigt.

  Ønsker dig al held og lykke. Hvis du har spørgsmål, skal du endelig ikke tøve med at spørge 🙂

 39. Håber du vil overveje Århus en ekstra gang, da der er de bedste resultater. Det er Kjeld Søballe der har opfundet operationen og derfor er det også her de er bedst til at udføre operationen.
  Der er en Facebook gruppe ganz-Kjeld søballe der er der mange der skriver inde. Og husk de fleste der skriver vil altid være dem med dårlige oplevelser. Dem der har det godt efter operation har ofte ikke et behov for at være i en Facebook gruppe(-; så lad dig ikke påvirke for meget af andres oplevelser.
  Men jeg synes godt man kan lade sig påvirke af hvilket sted man Lader sig operere..

 40. Hej Irina.
  Jeg er selv født med hoftedysplasi og er blevet opereret i begge hofter i henholdvis 2013 og 2014.
  Operationerne er lavet med 7 måneders mellemrum. Det sideste halve år inden operationerne kunne jeg ikke løbe, cykle og til sidst ikke gå 100 meter uden smerter og træthed i min hofter.
  Jeg var i den periode næsten fast på smertestillende pamol og ibubrofen.
  Selve operationen og de efterfølgende måneder var en sej kamp. Jeg synes ikke at smerterne var de væreste, men at det nedsatte funktionsniveaue. De første 1-2 måneder sov jeg mere eller mindre hele tiden, og bare at tage et bad var et hel dags projekt.
  Det tager tid at komme ovenpå igen, lang tid og flere år.
  I dag 4 år og 3 1/2 år efter operationerne lever uden smerter. Jeg kan cykle, løbe og gå lange ture. Jeg kan faktisk det alle andre kan og er ikke hæmmet i min hverdag mere.
  Håber dette kan hjælpe dig lidt 😊
  Jeg kan stadigvæk opleve dag og situtationer hvor jeg får ondt, men har lært min krop så godt at kende og ved hvornår at jeg skal tage smertestillende.
  Jeg har på intet tidspunkt fortrudt operationen og ville helt sikket have gjordt det igen.
  Jeg kan kun anbefale det, men du skal være forberedt på 1 år + hvor du kan meget lidt

 41. Hej Irina.
  Vi er mange, som har været denne operation igennem – vi har en facebookgruppe, som hedder “hoftedysplasi

 42. Hej Irina.
  Vi er mange, som har været denne operation igennem. Vi har en facebookgruppe, som hedder : “HOFTEDYSPLASI/GANZ lukket Forum (inspireret af bla. Kjeld Søballe)”, som du er mere end velkommen til at melde dig ind i. Vi har et super godt netværk, hvor vi går meget op i at støtte hinanden.
  Jeg har selv dobbeltsidet hoftedysplasi med slidgigt, ledlæbe- og ledkapselskade i venstre og ledlæbeskade i højre, så jeg har selv været igennnem mine første 5 operationer.
  Da jeg fik min ganz operation i højre hofte gik det dengang fra, at jeg dårligt kune komme ud af sengen til, at jeg igen kunne gå i stiletter, arbejde fuldtid og have fritidsjob som bartender. Jeg har desværre haft dårlig reaktion på en artroskopi i venstre (ikke ganz’en, som du snakker om) og det har desværre medført, at jeg er kronisk smertepatient og opgivet på alle sygehusene. MEN som sagt – min ganz gik pisse godt! Og du er så stærk en kvinde, så du har uden tvivl alt hvad det kræver for, at du kan klare den her operation.
  Jeg blev selv ganz opereret på Odense sygehus og de er super søde og dygtige, så dem anbefaler jeg dig gerne. Jeg var indlagt i lidt under en uge inden jeg kom hjem.
  Jeg håber, at vi ser dig i gruppen 🙂 der er vi i hvert fald mange, som kan hjælpe med spørgsmål, gode råd og bare generel støtte.

 43. Æv med hoftedysplasi! Heldigvis er der håb forude! Jeg er 24år og blev opereret for hoftedysplasi i januar måned i år, og det er bare gået så super godt! Jeg begyndte at løbe kort tid efter operationen og lavede rigtig meget. Dog driller skruerne, så de kommer ud på tirsdag. 🙂
  Har du spørgsmål og er nysgerrig efter folks historier, så er der en facebook gruppe for hoftedysplasi ramte. Bare skriv hoftedysplasi, så kommer den frem. 🙂 For mig, er det en rigtig god beslutning jeg tog om at få en operation! Før operationen, kunne jeg gå knap 1km, og 8 uger operationen, tog jeg en tur på 20km! Men okay, de sagde også, at min hofte var et pragteksemplar og unormalt god efter operationen, og jeg ved, at sådan en hofte og operation er meget individuelt.

 44. Jeg har også fået konstateret hoftedysplasi her i starten af året og smerterne har udviklet sig hurtigt. Hen over sommeren kunne jeg næsten ikke være nogen steder, men primært pga rygsmerter.
  Jeg er nu skrevet op til operation, men vil stadig helst undgå den lidt endnu, da det, som du kan læse, ikke altid ender godt.
  Jeg er dog helt tryg ved at jeg hører til Aarhus hvor Kjeld Søballe er. Hvis du har en sundhedsforsikring (eller råd selv) kan du tage på Mølholm privathospital i Vejle. Der opererer Kjeld også.
  Ellers vil jeg anbefale at du tager et smut over Fyn og får en tid hos Jesper Hedeager i Dalum Fysioterapi. Han har specialiseret sig i hd og har gode erfaringer med at træne sig ud af smerterne.
  En kombination af hans kloge ord og nogle behandlinger ved Osteopat og min egen træning holder ind til videre operationen fra døren. Eneste jeg er ked af er at jeg ikke kan løbe længere, men det kan de heller ikke love efter op…

 45. Hej irina .
  Der er så mange gode historier og det er også det der vejer tungest så husk det.
  Jeg vil bare også oplyse om at det ikke altid er godt at redigere på kroppen efter mange år. Min operation har desværre gjort det værre.
  De har opereret mig i lysken(havde jeg nøjes med denne tror jeg resultatet var bedre) men de har også drejet min hofteskål(for også at forlænge mit ben ) og den er super mislykket mit knæ er smertefuldt hele tiden og hoften er ikke blevet bedre , min ryg er virkelig ødelagt og jeg kan slet ikke genvinde særlig meget styrke i mit opererede hvilket villig overbelaster mit raske venstre så jeg får smerter der også . Og overlægens svar er også at jeg alligevel skal have en ny hofte og tidspunktet er op til mig selv , hvor hård jeg er ved mig selv mht sport arbejde mv. (Så der går ikke længe)
  Jeg vil egentlig bare sige at er operationen større skal du virkelig tænke over det og måske vende og dreje fordele og ulemper. Jeg er dog sikker på de gør et super jo. Og det nok skal ende godt!

 46. Kære Irina. Hvis du har brug for støtte og at spørge andre i samme situation, er jeg medlem af en rigtig hjælpsom gruppe på facebook, der hedder hoftedysplasi/GANZ (inspireret af Kjeld Søballe). Rigtig god bedring! Mvh Ane

 47. Jeg fik foretaget en ganz operation i højre hofte, for snart 5 år siden. Jeg var indlagt i 1,5 døgn efter operationen. Jeg kunne ingenting inden operationen, var dog stædig og fik hjælp af en fys til at lave en træningsprogram og fik derved styrket muskulaturen omkring hoften inden operationen, hvilket de på sygehuset mente var grunden til at jeg blev så hurtigt udskrevet. Jeg var inden operationen på fast oxynorm.
  I dag kan jeg både løbe, gå, cykle osv. uden smerter. Desuden har hoften også holdt til en fødsel efterfølgende. Så jeg kan kun anbefale at få operationen, hvis det er så invaliderende i din hver dag.
  Held og lykke med det ☺️☺️

 48. Lalal99@hotmail.com

  Hej. Må jeg spørger hvem der opererede dig på riget? Jeg skal selv opereres af Jens.

 49. Lalal99@hotmail.com

  Hej. Må man spørger hvem der opererede. Skal selv opereres ah Jens og man bliver lidt nervøs med alle de dårlige erfaringer man læser herinde. Kunne du evt sende dit svar til mig på mail. Min mail er lalal99@hotmail.com

 50. Does your blog have a contact page? I’m having trouble locating it but, I’d like
  to shoot you an email. I’ve got some recommendations for your blog you
  might be interested in hearing. Either way, great website
  and I look forward to seeing it improve over time.

  Feel free to surf to my blog; buy

 51. Unquestіonably believe that which you stated.

  Your favorite reason appeared to be on the web the easiest thing to be aware of.
  Ι say to you, I definitely get annoyeԀ wһile people think
  about worries that they plainly don’t know about.

  Υou managed to hit the nail upon the toр and defined
  out the whole thing without having side effect , peoρle can take a
  signal. Will probably be back to get more. Thanks

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bestil min bog

Mest populære​

Denne website indeholder affiliate links og annoncer.

Andre blogindlæg

KOLLAGENPULVER – PRØV DET!

  annonce Oslo Skin Lab Jeg har fødselsdag her i maj måned – 35 år! I feel really great omkring min alder, men for hvert år

HVAD BRUGER MAN TIL TYKT HÅR?

annonce // Nicehair.dk Hello Beauties! The cheat code til fyldigt og tykt hår med volumen, is basically black magic. Men heldigvis har jeg testet så

NICEHAIR ØNSKER UNDER JULETRÆET

annonce Nicehair VIGTIGE BESLUTNINGER er lige rundt om hjørnet! Det er nemlig tid til at lave Xmas ønskelister. Jeg plejer at indsamle hele familiens ønskelister inden