DE HER SMERTER ØDELÆGGER MIN DAG… 

3. oktober 2017

Hey Darlings! Jeg har tuuuusind ting, som jeg skal nå idag selvfølgelig… what else is new?! Er det her hvad det er nu… JEG BLIVER SINDSSYG AF DE HER SMERTER! Min hofte gjorde allerede ondt, da jeg vågnede og det har jeg altså ikke oplevet før. Synes heller ikke, at jeg har ligget på en mærkelig måde eller overbelastet den igår. Altså, jeg har måske løbet lidt rundt med Allessia i Lalandia, men selv der var jeg egentlig påpasselig. Jeg sidder heller ikke med krydsede ben mere, for så gør det ondt med det samme. Jeg må altså til lægen igen og bede om nogle stærke smertestillende (nogen, der har erfaringer med noget godt?), der kan hjælpe mig indtil videre, for det her er ikke til at holde ud. Jeg ved ikke hvad jeg skal gøre af mig selv… jeg prøver at gå, men nu begynder mit ben nærmest at give efter – det gør det når smerten bliver rigtig slem og jeg får nærmest jag hele vejen ned ad benet. Jeg kan heller ikke sidde og jeg kan ikke ligge stille… ARGH! Der er en hel del af jer, der også har hoftedysplasi, der har skrevet til mig og tusind tak for det – jeg læser alt med interesse og det hele er lidt nyt. Hvis I har erfaring med at føde før eller efter operationen, så hører jeg gerne fra jer, for nu er der så mange ting, som jeg lige skal tænke over. Jeg er ikke blevet indkaldt til de næste røntgenundersøgelser endnu, og ved faktisk ikke hvor lang tid det tager med det hele. Jeg tænkte egentlig måske, at vente med operation, men når smerten tager til, så bliver man nærmest desperat efter alt, der kan hjælpe… lidt ligesom en epidural, når man skal føde. Kunne godt bruge en epidural nu, udover det! DET GØR SÅ FRYGTELIG ONDT… altså, hvor er det vildt at min egen krop kan give mig denne smerte altså. Jeg er SÅ frustreret over det her, for jeg kan ikke engang ligge mig ned og slappe af og hele mit højre ben dunker! Det er da altid noget, at det kun er det ene ben… og i morges kunne jeg trods alt være med til at aflevere Allessia i vuggestuen. Jeg håber bare, at de her smerter ikke bliver en hverdagsting. Men den sidste måned, er det blevet oftere og oftere, at de kommer og det ser sku ikke godt ud…  håber snart, at jeg bliver indkaldt igen, så jeg kan få flere svar. En del af jer kender efterhånden til min historie med skøjtesporten og jeg har egentlig ikke savnet det siden. Man siger ofte i Ukraine, at alt hvad der sker er for det bedste… og ved I hvad – jeg tror, at det var rigtig godt, at jeg stoppede der som 19-årig og ikke vendte tilbage, for så tør jeg slet ikke tænke på, hvordan det havde set ud for min hofte idag.

xx Irina

23 kommentarer til “DE HER SMERTER ØDELÆGGER MIN DAG… ”

 1. Hej Irina
  Min mor fødte min lillebror naturligt og uden problemer i pausen mellem 2 ganz operationer, så det kan godt lade sig gøre, men var også hårdt at være dårligt gående og have et lille barn samtidigt.. god bedring (-:

 2. Hej Irina,
  Ærligt, så har jeg ikke fulgt med så længe, så måske er mit spørgsmål allerede tidligere besvaret. Du får det dog alligevel: har du overvejet at henvende dig til en smerteklinik ift. medicinering, smertehåndtering, fys/ergo-terapeuter mv? 😊

 3. Hej Irina,
  Døjer selv med kroniske komplekse smerter i ryg og lænd, og har flere gange været ude på Smertecentret på OUH her i Odense for at finde en måde at afhjælpe mine smerter. Tænker I må ha’ noget tilsvarende ovre hos jer men du skal i første omgang ta’ en snak med din læge om at få en henvisning derud. Får selv fast smertestillende tre gange i døgnet for det er helt klart bedre at prøve at gøre noget ved det inden det pludselig udvikler sig til akutte smerter lissom det du beskriver. Håber du finder en løsning så de stærke smerter ikke bli’r en fast del af din hverdag 😉

 4. Irina the Diva

  Ja, jeg skal have lavet en tid hos lægen… havde ikke regnet med at de vil komme så ofte pludseligt 🙁

 5. Hej Irina.
  Jeg er 18 år og fik som 16 årlig konstateret Morbus Bechterew, som er rygsøjlegigt. Jeg har haft SÅ svært ved at acceptere det og jeg har stadig ikke indfundet mig med det. Jeg er meget tit frysteret og ked af det og min gigt begrænser mig en hel del.. jeg er ved at tage udannelsen som landmand og det er ret svært for mig da jeg nogle dage har så ondt at jeg er sengeliggende. Jeg har været på privathospital i Odense som hedder CFR. Det er virkelig et godt hospital og det går stærkt! Det offentlige går tit meget langsomt og det kan være meget frusterende! Så mit råd til dig er, at undersøge om du har mulighed for en privatklinik/hospital evt via din sundhedsforsikring. En anden ting er, prøv dolol eller bonyl!! Det er den bedste smertestillende jeg har prøvet. Held og lykke 😀

 6. Hej
  Jeg syntes du skal prøve at melde dig ind i de forskellige medicinsk cannerbis grupper der er på Fb og få noget vejledning
  Det kan hjælpe dig både med dine smerter men også med angst 👍🏻
  Knus

 7. Min datter fik nye hofter og lårben for nogle år siden.
  Hun havde også utroligt mange smerter og har stadig smerter, hun får morfin og så en stærk form for gigtmedicin.
  Hvis du kan støtte din lænd og hofte med en varme elestikbind agtig støtte, så tror jeg du hjælper dig selv lidt hen af vejen.
  Det er synd for dig, jeg føler med dig.
  Håber du snart får svar og hjælp.
  Du har ret, det var godt du stoppede som 19 årig.
  Ønsker dig det bedste.

 8. Mine smerter pga. en ødelagt ryg bliver i hvert fald altid værre når vejret bliver koldere, og jeg får oftere dage hvor jeg er så skidt at jeg ikke kan det helt store – eksempelvis i dag. 😐

 9. Hej Irina
  Har selv en del erfaring med lignende smerter fra en discus prolaps i ryggen. Mit bedste råd er 1 tramadol/dolol/tradolan (alle er svagtvirkende morfinlignende stoffer), når man ikke kan sove for smerterne, og ellers kombi af 400 mg ibuprofen og 2 panodiler x 3 dagl så skulle du gerne være smertedækket i løbet af dagen. Ring og spørg din læge, han/hende vil nok anbefale noget af det samme. Hvis du vil vide mere eller have andre råd omkring muskuloskeletale smerter, er du velkommen til at skrive en mail. 🙂

 10. Bare vær Obs på at dolol godt kan give kvalme og svimmelhed . Har taget dem en gang og det gør jeg aldrig igen ..
  Vil anbefale gabapentin
  Og husk hvis du skal tage iprofen lign piller, så skal du være Obs på mavesår

 11. Jeg er tidligere opereret for hoftedysplasi, springhofte og har fået foretaget en kikkertoperation året inden jeg fødte min datter som i dag er to år.
  Jeg var til ekstra kontrol inden fødslen, da jeg også var meget nysgerrig på om jeg kunne føde naturligt grundet min hofte. Dette viste sig slet ikke at være noget problem. Jeg har hverken mere eller mindre ondt den dag i dag, så min krop/hofte kunne godt holde til en fødsel.

  Ang. smertestillende, så har Panodil aldrig virket – men dolol har taget toppen (der er advarselstrekant på og mener derfor, at man ikke må køre bil).

  Jeg kan så meget sætte mig ind i dine frustrationer og smerter. Jeg håber du formår at finde din egen vej, så du får mindre ondt.

  Kh Stine

 12. Nu kan jeg se, at mange foreslår dig dolol og de er også gode… Men…! De har mange bivirkninger. Du må fx ikke køre bil, det påvirker dine kognitive evner (bla evnen til at huske) og de er afhængighedsskabende. Så når du ikke skal have dem mere kommer du til at skulle afvænnes, det er ikke sjovt. Bare lige et par tips herfra.

 13. Jeg fødte før min operation – uden problemer . Googlede meget inden jeg fik den lavet for at se om det var bedre at få den lavet før eller efter fødsel. Og det er vist meget blandet – nogle kunne ikke føde vaginalt før, men godt efter og andre omvendt. Mit råd er at få lavet den ASAP !!! Jo længere du venter jo større er sandsynligheden for at du udvikler slidgigt. Jeg ventede 1,5 år med min, da min barsel skulle slutte og jeg også gerne ville færdiggøre mit speciale inden . Mine smerter lignede på ingen måder dine. Jeg kunne godt fungere i hverdagen uden smertestillende . Og der sagde overlægen på Riget til mig at han ikke kunne garantere at jeg ikke udviklede slidgigt på den tid. For hvis du først får det, så laver de ikke Ganz men tilbyder hofteproteser istedet – og det er på ingen måde at foretrække.

 14. Hej irina.

  Som tidligere skrevet i et andet indlæg har jeg også dysplasi.
  Jeg får ren morfin, contalgin (depotmorfin), seractiv (det samme som ibumetin men meget mildere for maven), og klorxoxazon som er muskelafslappende.
  Det er meget stærkt medicin det hele, men jeg har særligt gavn af klorxoxazon da det simpelthen gør at alle muskler slapper helt af, og kombineret med setativ er det rigtig godt. MEN du skal forvente døsighed den første tid, hvorfor det vil være godt din mand eller veninde er ved dig😊
  Håber det bedste.
  Bedste hilsner Jane

 15. Hej!
  Jeg har selv hoftedysplasi og jeg er blevet opereret 5 gange, og mangler stadig 3 mere inden kunstige hofter. Jeg har udskudt i sidste 3 opererationer, herunder en ganz, grundet at jeg ikke har tid. Men jeg har selv erfaret at man kan træne rigtigt mange smerter væk, start ved en god fys, som har forstand på det. Det tager tid, men det er virkelig tiden værd. Mine læger forstår ikke at jeg kan gå idag, men med træning er jeg kommet rigtigt lang. Jeg gik fra at tage smertestillende hver dag, til nu at tage et par gange om mdr, efter behov!
  Hilsen Nete

 16. Embeline (ratkaisu) Yleinen nimi: Clobetasol Solution [ kloe-BAY-ta-sol ] Tuotenimet: Embeline, Temovate Lääkeluokka: Paikalliset steroidit Embelinen käyttötarkoitukset:
  Sitä käytetään ihoärsytyksen hoitoon. Sitä käytetään ihottumien hoitoon. Mitä minun on kerrottava lääkärilleni ENNEN kuin otan Embelineä?

  jos olet allerginen Embelinelle (klobetasoliliuos);
  mikä tahansa.

 17. Reading your article has greatly helped me, and I agree with you. But I still have some questions. Can you help me? I will pay attention to your answer. thank you.

 18. With havin so much written content do you ever run into any problems of plagorism or copyright infringement?
  My blog has a lot of completely unique content I’ve either
  created myself or outsourced but it appears a lot of it is popping it up all over
  the internet without my agreement. Do you know any
  ways to help reduce content from being stolen? I’d
  truly appreciate it.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bestil min bog

Mest populære​

Denne website indeholder affiliate links og annoncer.

Andre blogindlæg

KOLLAGENPULVER – PRØV DET!

  annonce Oslo Skin Lab Jeg har fødselsdag her i maj måned – 35 år! I feel really great omkring min alder, men for hvert år

HVAD BRUGER MAN TIL TYKT HÅR?

annonce // Nicehair.dk Hello Beauties! The cheat code til fyldigt og tykt hår med volumen, is basically black magic. Men heldigvis har jeg testet så

NICEHAIR ØNSKER UNDER JULETRÆET

annonce Nicehair VIGTIGE BESLUTNINGER er lige rundt om hjørnet! Det er nemlig tid til at lave Xmas ønskelister. Jeg plejer at indsamle hele familiens ønskelister inden