STOR ÆNDRING VED MIT UDSEENDE I 2019

4. januar 2019

reklame

Hello Beauties. Jeg har tænkt over noget i mange år… noget, som jeg har drømt om og som har gået mig på så længe som jeg kan huske det. Og jeg har egentlig ikke skrevet om det før, men det startede waaay back, da vi stadig boede i Ukraine og det føltes som om, at min mor tog mig til tandlægen hver uge. De ukrainske tandlæger dengang var no fun og jeg udviklede tandlægeskræk in no time. Problemet var simpelthen at jeg ikke tabte mine mælketænder til tiden og de nye allerede var på vej. Jeg tabte faktisk ikke en eneste tand (insert crying emoji) og de skulle allesammen rives ud. Skaden var dog sket, for alle de nye tænder voksede i helt forskellige retninger og super skævt. Selvfølgelig bliver man med tiden vant til, at éns tænder er skæve og at de er en del af mig – men jeg har altid været bevidst om, at det er et problem for mig. Årsagen til, at mine tænder og mit smil altid har gjort mig ked af det, er egentlig ikke kun udseendet – i mange år har det simpelthen også bare været smertefuldt. Fra jeg var 10 til 18 har jeg haft alverdens former for bøjler og togskinner of course både over-og undermunden. Fordi vi måske var for langsomme til at rive mine mælketænder ud dengang, så var det svært at redde det selv med bøjlerne, for der var simpelthen ikke plads til alle mine tænder i munden, så nogle af de nye (blivende tænder) skulle også rives ud – det gjorde SÅ ondt! Men det samlede mine tænder nogenlunde i munden og jeg var bare glad for at være færdig med bøjlerne. Da jeg blev 17-18 år valgte min børnetandlæge af mærkelige grunde at fjerne metaltråden, som var sat fast bagved på min undermund (dem som har haft bøjle, ved hvad jeg snakker om). Den tråd skulle slet ikke have været af så tidligt og det resulterede desværre i, at mine tænder begyndte at sejle mere og mere. Udover disse ting, så er jeg bare uheldig med mine tænder på andre måder og her de sidste par år gik det mig så meget på, at jeg var helt afklaret omkring hvad jeg ville. Jeg skal nemlig have lavet porcelænsfacader (aka veneers) og glæder mig HELT VILDT! Jeg fik lige betalt nogle dyre domme for tandlægebesøg de sidste par år og fjernet næsten alle visdomstænder og fik lavet rodbehandlinger og etc. Jeg skal ikke vente længere nu og som med alt andet, så forhører jeg mig først og tænker det hele godt igennem. For nogle er det måske en mulighed med en bøjle – de er jo blevet mere moderne og effektive, siden jeg var teenager, men det var simpelthen slet ikke løsningen for mig længere. Inden min konsultation hos min nuværende tandlæge Ammar hos Hvidovre Tandklinik, havde jeg allerede set hans arbejde mht. porcelænsfacader in real life og det var SÅ FLOT! Han SKAL lave mine tænder, tænkte jeg, da jeg så det! SÅ vigtigt, at man stoler 200% på sin tandlæge med det her og her vælger vi så mine nye tænder – YAS!

Ammar kiggede på mine tænder og jeg fortalte ham hvad der gik mig på og hvad jeg ønskede og han bekræftede mig i, at det var en god løsning for mig. Jeg er meget excited over, at kunne starte 2019 med et nyt smil, som jeg altid har drømt om og jeg er midt i processen lige nu. Det er både overmunden og undermunden, der skal have porcelænsfacader og jeg kan godt dele lidt mere med jer omkring det hele, hvis I synes, at det er interessant. Det er der i hvert fald blevet spurgt ind til på Instagram. Som sidenote vil jeg også tilføje, at jeg har oplevet angstanfald hos tandlægen før ved bedøvelse (måske pga. adrenalin ?) og jeg er blevet bedøvet hos Ammar hver gang, uden at opleve det. Han har simpelthen kunnet holde mig rolig og dosere bedøvelsen, så jeg nærmest kunne gå til event og optagelser lige efter, så det ikke påvirkede min hverdag og arbejde. Jeg vil dog sige, at når de midlertidige tænder skal på, så er det en god idé, at slappe lidt af resten af dagen.

Jeg har fundet et par celebs, som jeg synes har fået en god tandmakeover og min fave er Cardi B. Hendes gamle tænder minder en smule om mine (især i undermund) og hun har bare det flotteste smil nu. Kylies er også blevet pæne og hvis I vil se flere, så er der en masse andre, som man kan Google sig til. Vil I høre mere om hele forløbet, så sig til, så kan jeg lave et mere uddybende blogpost med detaljer.

Stay tuned for det færdige resultat…

Xx

5 kommentarer til “STOR ÆNDRING VED MIT UDSEENDE I 2019”

 1. Hej Irina:)spændende indlæg!Jeg vil gerne høre mere om det-jeg aner ikke hvad det går ud på:)har aldrig hørt om det her før. Får man noget på sine egne tænder som gør dem mere hvide og som giver dem en flottere form eller????Hvad koster det at få lavet?

 2. Jeg ville også være vild med at læse et mere uddybende blog indlæg om det.
  Da jeg selv har haft bøjle på, men mine tænder også har rykket sig lidt tilbage efterfølgende, plus min emalje ikke har det så godt, så der er røget en lille fli af en tand.
  Kan det gøres på én gang?
  Hvad er prisen?
  Findes der forskellige porcelæns facader?

 3. Seriously! Det er som at læse min egen historie. Havde samme problem med mælketænder, og de måtte rykkes ud. De øverste voksede fint og lige ud, men dem i undermunden, var til højre og venstre. Fik bøjle på, men tandlægen satte aldrig den stål bøjle ind, bagefter. Så i flere år, har de sidste som jeg ved ikke hvad.
  Anyway, jeg er selv igang med veneers. Venter på at tandlægen ringer og de er klar til påsætning. Så spændt og kan så godt forstå dig! ♥️

 4. Hej Irina. Det er et super spændende indlæg. Jeg ville rigtig gerne høre mere om det. Jeg har selv overvejet at få lavet en tandregulering, da jeg har enorm skæve tænder. Jeg har kigget lidt på https://citydent.dk/? Er der nogle, der har erfaringer med denne tandlæge?

 5. Hej Irina. Det er et super spændende indlæg. Jeg ville rigtig gerne høre mere om det.
  Det er virkelig vigtigt, at man gør noget for sig selv, som gør en glad. Jeg har selv virkelig skæve tænder, og kunne godt tænke mig, at få foretaget en tandregulering. Jeg har overvejet https://citydent.dk/. Er der nogle, der har lyst til at dele nogle erfaringer med denne eller andre tandlæger?

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Bestil min bog

Mest populære​

Denne website indeholder affiliate links og annoncer.

Andre blogindlæg

KOLLAGENPULVER – PRØV DET!

  annonce Oslo Skin Lab Jeg har fødselsdag her i maj måned – 35 år! I feel really great omkring min alder, men for hvert år

HVAD BRUGER MAN TIL TYKT HÅR?

annonce // Nicehair.dk Hello Beauties! The cheat code til fyldigt og tykt hår med volumen, is basically black magic. Men heldigvis har jeg testet så

NICEHAIR ØNSKER UNDER JULETRÆET

annonce Nicehair VIGTIGE BESLUTNINGER er lige rundt om hjørnet! Det er nemlig tid til at lave Xmas ønskelister. Jeg plejer at indsamle hele familiens ønskelister inden