DEN FØRSTE TID MED HECTOR

27. december 2019

Hello Darlings. Jeg håber, at alle har haft en skøn jul! Som mange af jer har set på IG, så hentede vi vores nye familiemedlem Hector hjem d. 23. december. I vil jo rigtig gerne vide lidt mere om ham og hvordan den første tid er gået. Jeg forstår VIRKELIG godt, at man gerne vil komme med alle de bedste råd til os, hehe, og jeg har SÅ mange beskeder i min DM’s for tiden. Jeg tænkte, at det var nemmest at opsummere alle jeres spørgsmål her, og bare rolig… I kan se hvordan det var at hente ham i vores nye familieshow, som kommer i det nye år.

Det er jo sådan, at jeg efterhånden har delt ud af mit liv i 9 år (WAUW!) og det er jo egentlig naturligt nok for mig, når der bliver kommenteret og spurgt ind til alt muligt. Men jeg kan også mærke, at der er en utrolig trang til at finde fejl ved mig (og min familie) konstant, hvilket man kan sige også hører med til det hele og det skal jeg kunne håndtere selvfølgelig. Jeg fanger mig selv i, at jeg nærmest ender med at forsvare mig selv unødvendigt, for jeg er ligesom alle andre ikke et perfekt menneske, men prøver at være den bedste udgave af mig selv. Så snart vi viste Hector på IG kom de lidt øv-kommentarer, med en forargende/belærende tone, og når man er helt oppe at køre på sådan en stor dag, så er det ikke hentydninger til, at man da umuligt kan finde ud af at have en hund, som man gider at læse. Og jeg prøver at læse det meste, som I skriver til mig, da jeg er glad for den kommunikation som vi ellers har på min IG profil. Men uanset, så var det en stor dag for os og en stor beslutning generelt. Man forstår vel, at det ikke bare var noget spontant?!

HVORFOR HAR I VALGT DEN RACE? Vi har valgt den skønne race cane corso italiano efter at have undersøgt de større hunderacer. Vi begyndte at tale om hund for ca. 1 års tid siden – måske lidt mere. Da vi stadig var igang med husrenovering og skulle falde på plads, syntes vi ikke, at tiden var inde endnu. Men så kom det helt rette tidspunkt og vi er inde i en god rutine i hverdagen generelt, som gør, at vi føler at vi havde både overskud og lyst til at prioritere det. I kan læse mere om racen via linket, hvis det har interesse. Vi vurderede, at denne race passede perfekt ind i vores familie. Både Morten og jeg har erfaring med større hunde og Mortens bedsteforældre har endda haft denne race også. Jeg har undersøgt adoptionsmuligheden for hunde også, men de større racer anbefaler man sjældent i et hjem med børn og for ikke at risikere noget, så holdte vi os til planen med en cane corso, som vi ville fra start.

ER RACEN LOVLIG I DANMARK? Det er der også mange der har bekymret sig om og det er den.

HVORDAN FANDT I PÅ NAVNET HECTOR? Det tog ret lang tid at finde på navnet og det var mig der tog den endelige beslutning. Vi havde Romeo, Pablo, Dante, Leo og en del andre oppe at vende. Racen stammer jo fra Romerrigets krigerhunde Canis Pugnax og Hector var en af de største krigere i græsk og romersk mytologi. Jeg synes det er et passende navn til en stor vagthund. Han reagerer allerede på det for det meste, heh.

HVORFOR HAR I FÅET HUND? Ligesom mange andre, som får hunde, så havde vi vores grunde. Vores hverdag og omgivelser passer rigtig godt til en hund faktisk. Vi – især jeg, er hjemme rigtig meget og vi arbejder jo begge hjemmefra, så Hector kommer ikke til at være alene særlig meget. Vi har dejlig natur omkring til gåture og leg og vi var enige om at vi skulle have en hund til at passe på familien.

SKAL HECTOR HAVE KUPERET ØRERNE OG HALEN? Nej. Det er ulovligt i Danmark. Synes den slutter der. Mange af jer beder mig decideret i indbakken, om at genoverveje dette og gøre det på ham i udlandet grundet han kan få ørebetændelse. Vi holder godt øje med hans ører, for vi er obs på dette. Det er vores hund og vores beslutning, og jeg blander mig heller ikke i andre folks beslutninger ang. hunde.

GÅR DET GODT MED HECTOR? Det går RIGTIG godt. Han er simpelthen sådan en klog hund. Vi gør alle en stor indsats lige nu, så vi kommer godt fra start med ham. Men allerede fra første dag, kunne man se, at han havde det trygt og godt, hvilket gjorde alt nemmere. Kun første dag pev han lidt – hvilket er forståeligt. Men han har allerede lært alt og jeg kan stå foran terrassedøren og sige UD OG TIS, og han forstår. Idag begyndte han selv at gå hen til døren for at tisse og der er allerede færre uheld på gulvet ift. første dag og vi er simpelthen på rette vej. Han har en masse bidelegetøj og ingen sko har lidt endnu, haha. Han overraskede mig faktisk, for jeg forventede at det ville blive meget sværere, men det er det altså helt ærligt ikke. Ja, man skal indstille sig selv til at man lige skal op om natten et par gange og at have regler/ordrer og lære hvalpen det fra start. Nogle ting er vitterligt som at blive forældre igen, hehe. Men han er SÅ GOD! Han passer bare så perfekt ind i vores familie og det var bare det helt rette valg for os. Kan varmt anbefale racen til familier.

HVOR GAMMEL ER HECTOR? Han er lige nu 2 måneder og dejligt legesyg, heh.

SKAL I GÅ TIL HUNDETRÆNING? Det er er planen ja. Cane Corsos har dog ikke det vildeste aktivitetsniveau ift. hvad andre hunde kan have (selvom de selvfølgelig skal være meget aktive), og man skal være forsigtig med deres led. Ikke for meget trappe og hop. Vi træner ham allerede med kommandoer herhjemme, men han skal også lære at socialisere med andre hunde og vi starter i januar. Han kan ikke lide at kede sig og bliver aktiveret en del imellem hans powernaps.

 HVORDAN HAR I TID TIL HAM I EN TRAVL HVERDAG? Det kan jeg egentlig godt forstå at man spørger ind til. Som sagt så er det en prioritering og det er også sundt at slå hjernen fra og lege med ham, gå en tur og kæle. En hund gør også noget for ens mentale tilstand og vi har besluttet at vi sætter energi og tid af til Hector jo. Jeg ved godt at I ikke bor med os og kan se det… men det fungerer rigtig godt lige nu og de her juledage har været SÅ gode til at tage ham hjem i, for vi har haft rigtig god tid til at han får en god start. Mine søskende har også været gode til at give ham rigtig meget opmærksomhed.

HAR HAN STAMTAVLE + HVOR STOR BLIVER HECTOR? Han har stamtavle og det hele. Han bliver ca. 50kg. Hans far så ud til at være endnu større synes jeg. Han vokser utrolig hurtigt og om 4-5 måneder er han nok allerede de der 40kg. Så vi nyder også hvalpetiden til det fulde lige nu.

HVAD SPISER HAN? Jeg sidder stadig og læser og vurderer hvad der er bedst. Ham vi købte Hector af var ekspert når det kom til racen og gav mange gode råd mht. kost, som gav rigtig god mening. Jeg har set basically alt på YouTube med gode råd fra folk der har racen. Han får kornfrit kvalitets tørfoder til morgenmad indtil videre og ellers får han råt kød resten af dagen med revet gulerod og æble. Jeg vil ikke gå mere i detaljer for alle gør forskelligt og vi vil virkelig gerne det bedste for ham og hans knogler, fordøjelse, pels etc. Så vi prøver os lidt frem med hvad der vil fungere for os. Som fuldvoksen kommer han til at spise en del, så vi har tænkt os at lave en aftale med en slagter eller BARF. Spørger også dyrlægen her ved 3. måneds vaccinen.

HVORFOR HAR I VALGT EN HUND ALLESSIA IKKE KAN GÅ MED? Mortens mor har 3 hunde og den ene er en labrador. Allessia er ret vant til hunde og hun går med når vi går tur, hvor hun bare går ved siden af. Det er bevidst, at vi har valgt en stor hund og vi tænker, at det er så fint, at de kan følges ad nu. Det er lidt sjovt når hun prøver at løfte ham, haha…

ER DET HECTOR ELLER HEKTOR, SOM MORTEN SKRIVER? Jeg ved simpelthen ikke hvor Morten fik Hektor med k, haha. Jeg har altid stavet det med c, men det eksisterer vel i begge varianter. Det er med c og det skriver han også nu, for vi har haft den snak og jeg vandt. Hihi

Følg med på @theolsenshome og så kommer det hele på Dplay.dk i start 2020…

Xx

8 kommentarer til “DEN FØRSTE TID MED HECTOR”

  1. Det med at Allesia ikke kan gå med Hector passer ikke. Det handler om opdragelse. Min søster har en newfoundlænder på godt og vel 60 kilo og den kan min nevø på tre sagtens holde. For Gadget ved at når Nicolai holder ham, skal han være stille og rolig, for det er han opdraget til. Lige som han heller ikke trækker når jeg holder ham, fordi jeg har dårligt håndled.
    Hunde er kloge og opdragelse hjælper på alt.

    Jeg synes i har været fornuftige. I har læst om racen og sat jer ind i det. Og i giver Allesia en kæmpe gave i at vokse op med en hund.

  2. Jeg synes du tit får lov til at bestemme ude fra hvad man læser Morten er god til at give dig din vilje – så længe du gengælder det, hvilket du vel gør ☺️

  3. Så dejligt at i har valgt en stor hund og Allesia kan sagtens lære at gå med ham når den værste hvalpetid er ovre – har selv to Samojeder og den ældste kan selv mit yngste barnebarn på 5 år gå med – den yngste vovse skal lige lære at lade være med at trække så meget. Jeg synes det giver en dejlig tryghed med store hunde når man ofte er alene hjemme. Ønsker jer al mulig lykke med jeres dejlige vovse ❤️

  4. Tillykke med jeres skønne hund Hector det skøn med dyr har selv haft hund ….en rottweiler han på 53 kilo dejlig familie hund ….det med at datter ikke kan gå med Hector passer ikke det drejer sig bare om at de 2 blir fortrolige med hinanden så går det godt ….glæder mig til flere billeder af jeres skønhed …..

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bestil min bog

Mest populære​

Denne website indeholder affiliate links og annoncer.

Andre blogindlæg

KOLLAGENPULVER – PRØV DET!

  annonce Oslo Skin Lab Jeg har fødselsdag her i maj måned – 35 år! I feel really great omkring min alder, men for hvert år

HVAD BRUGER MAN TIL TYKT HÅR?

annonce // Nicehair.dk Hello Beauties! The cheat code til fyldigt og tykt hår med volumen, is basically black magic. Men heldigvis har jeg testet så

NICEHAIR ØNSKER UNDER JULETRÆET

annonce Nicehair VIGTIGE BESLUTNINGER er lige rundt om hjørnet! Det er nemlig tid til at lave Xmas ønskelister. Jeg plejer at indsamle hele familiens ønskelister inden